שאלות רחצה... אבות מוזמנים...

שאלות רחצה... אבות מוזמנים...

שתיים לי - מה עושים עם ילדה שמפחדת משטיפת הראש אחרי החפיפה? אם זה באמבטיה אז אני משתמשת בכלי ואם במקלחת אז בטוש (יותר גרוע) והיא ממש נבהלת ומפחדת, וגם ההכנות לא עוזרות (שלא יהיה בהפתעה..) ונוספת - כשהיינו אצל החמים שלי אבא התרחץ ואח"כ לקח את בר לאמבטיה, כמו שאנחנו עושים בבית, ואבא שלו אמר לו שכדאי שהוא יתחיל ללבוש תחתונים כשהוא מתרחץ איתה. (בר כבר כמעט בת שנה וחודשיים). מה דעתכם? לי זה נראה מיותר והיא גם לא ממש מתעניינת.. אבל מצד שני..

ציפי ג

New member
אין לנו בנות

אבל אני עדיין מתלבשת ליד איתי בן השנתים, וכבר לא מתלבשת ליד נועם בן הארבע. בעלי לא מתלבש לידם אף פעם, בשום שלב.

אז ככה

אני תמיד שוטפת לאחר החפיפה עם כלי ואף פעם לא עם הדוש שגן היום מפחיד אותה. הכלי הוא בעצם אחד הצעצועים הישנים של חביות משתלבות. הוא ממש קטן ואז כמות המים שנשפכת היא קטנה וגם השליטה שלי טובה יותר ואין כמעט סבון בעיניים. מצד שני זה דורש חזרות רבות יותר עד שכל השמפו נשטף. עכשיו ששחר יותר גדולה זה הרבה יותר קל כי בזמן שאני חופפת לה ראש, היא חופפת לברווז הצהוב שלה ומצווה עליו :"ראש אחורה!" ולגבי השאלה השניה לדעתי זה מאוד שונה ממשפחה למשפחה. כל עוד כולם מרגישים נוח (כולם = בר + אמא ואבא שלה) זה נראה לי בסדר גמור. גם אצלנו יוצא שלא לבושים ושחר עדיין לא מייחסת שום משמעות מיוחדת לאיברי המין. ברגע שנרגיש שזה מביך אותה או אותנו, נדע שהגיע הזמן לשינוי. -- ליאורה

ofelya

New member
מגבת מיוחדת

אנחנו לקחנו מגבת ידיים קטנה ואמרנו לה שתשמור טוב טוב על העיניים של בר. אני מחזיקה את הטוש ביד אחד ואת המגבת על העיניים שלו שלא ירטבו. מה שכמובן לא אומר שהוא אוהב לחפוף... אבל לפחות אין צרחות!

michal@gal

Active member
מנהל
חפיפת ראש היא בעיה כאובה אצלנו

אופיר צורח עד השמים כשחופפים לו, ולא משנה בכלל אם אני שוטפת עם הטוש או עם כוס. גם הבנות היו היסטריות בחפיפת שיער, אבל מתישהוא לקראת גיל 4 זה עבר להן (אז יש לי עוד שנה עם אופיר
). לגבי העירום, בעלי עדיין מסתובב לפעמים ערום בבית לקראת מקלחת, ולא נראה לי שהבנות מתרגשות מהענין. אם אתם לא תעשו מזה ענין, זה יראה לה טבעי.

jole

New member
תשובות

לגבי שטיפת הראש בגיל מאד צעיר לימדנו את לי להסתכל למעלה ואז עם כלי קטן בהתחלה ואחר כך עם הטוש היינו שוטפים לו. לגבי הערום כמו שכתבה מיכל אם לא עושים מזה עניין ומתיחסים לערום כדבר טבעי כך גם הילדים מתייחסים אליו. אנחנו אף פעם לא עשינו עניין מערום וכשהתחילו השאלות על למה אצלי זה ככה ואצלו זה אחרת נתנו תשובות ברורות וישרות וגם היום כשהוא עוד מעט בן 6 אני לא רצה או מתכסה מהמקלחת לחדר השינה והוא רואה אותי עירומה ולא מתייחס לזה בכלל. לא יודעת איך זה כשזה הפוך אני חיה עם שלושה גברים
. נכון שאחד מהם רק בן שלושה וחצי חודשים אבל הוא אחל´ה גבר.

ענבל30

New member
על אמבטיות עם ובלי בגדים ../images/Emo13.gif

רומי בת 10 חודשים ותמיד אהבה אמבטיה. רק מה, כשהיא נכנסת לאמבטיה, היא במין הלם כזה, עד שמרטיבים לה את הראש. גם כשהיתה קטנה, היתה צורחת - עד שהרטבנו לה את הראש. מאז כל אמבטיה מתחילה בהרטבת הראש, ומיד אחר כך חפיפה. אני משתמשת בכוס פלסטיק לשטוף את השמפו, ובזהירות, ואין בעיות או מחאות. אני מקווה שגם לא יהיו בעתיד
לגבי עירום, אני מסכימה עם מה שכתבו פה, שאם ההורים מרגישים נוח ולא עושים עניין, אז גם לילדים זה יראה טבעי. טוב, נו, עד גיל מסויים... ההורים שלי השתדלו לשמור על פרטיותם, אבל אם קרה ונתקלנו בעירום, אף אחד לא עשה מזה עניין. בכל מקרה גיל שנה וחודשיים נשמע לי קטן מכדי שזה יפריע לה.

wolf18

New member
קטן מכדי שיפריע

במקרים רבים שלנו האבות זה באמת קטן מכדי שיפריע

ענבל30

New member
הוצא מהקשרו ../images/Emo13.gif

ותודה לך על שגרמת לי לחייך, זה בהחלט חשוב לי היום

קראתי לירון במיוחד שיקרא את ההודעה

שלך. לפני כמה ימים גלי הבחינה לראשונה בבולבול של אבא. הוא לא ממש מסתובב עירום ועריה בבית, אבל הוא נכנס להתקלח, והיא הלכה ללוות אותו, ושמה לב שיש לו משהו שם... היא הצטחקה, הצביעה על הבולבול, ושאלה "זה?" יעני "מה זה?" ואז אבא הלך, החבילה התנודדה, סליחה על התיאור הגרפי, והיא פרצה בצחוק כזה מתגלגל, שנפלנו גם אנחנו מצחוק. זהו. לא עשינו עניין, מאז עברו כמה מקלחות משותפות, לחסוך במים, חחח, והיא לא יותר ממשועשעת מהעניין.גם אני חושבת- שאם טבעי לכם, לכולכם, אין מניעה להמשיך עד שכבר לא נעים.

limori

New member
רק אם אתם מרגישים נח עם הענין אין

שום בעיה..אם זה מטריד אתכם ואתם מרגישים אי נוחות מומלץ להפסיק. לנו יש ילד בן חמש וגם אני וגם בן זוגי מתרחצים איתו מתלבשים לידו בלי שום בעיה מצידו או מצידנו. לימור

ולי יש רק בנים

הבנים שלי נכנסים לי לשירותים ולאמבטיה (הייתי מאוד שמחה להפסיק את זה..). אם בעלך צריך להסתיר את מבושיו מבתתכם גם אני צריכה לעשות זאת מבניי , לא? בני הגדול בן 3.5 והוא שואל על דברים שהוא רואה בגופי ומקבל תשובות. בשלב מסוים העניין של העירום מביך את הילדים , והבעיה נפתרת מאליה כי הם מפסיקים להסתכל על מבושי הוריהם.

לגבי שטיפת הראש, אני משתדלת

לשטוף ככה שלא יכנסו לה מים לעיניים. יובל יודעת לעשות "ראש לאחור" ואז אין בעיה, מיכל מטבע הדברים עוד לא ועושה בדיוק תנועה הפוכה, של ראש קדימה. אז אני שוטפת לה עם כלי או עם הטוש (תלוי בכמות הקצף שנוצרה על השיער) וכל הזמן מעבירה את היד השניה שלי מהמצח שלה אחורנית. ככה כמעט ואין זליגת מים לעיניים. אז היא מתלוננת ומקטרת ולפעמים בולעת קצת מים, אבל אין היסטריה. לגבי העירום - כל עוד כולם מרגישים עם זה נוח, לא נראה לי שיש בעיה. אנחנו מתלבשים ומתפשטים ליד הילדות, אם הן בדיוק בחדר ולא מבקשים לצאת, אבל מקלחות משותפות הופסקו זה מכבר, כי לא היה לנו נוח עם זה.

שטיפת ראש ועירום

בנוגע לשטיפת ראש, יש פתרון מאוד מאוד פשוט ומומלץ, שנקרא "חפיפון". אני קניתי ב"טוב לי לתינוק" ברעננה, עלה לי 12 ש"ח ושווה הרבה יותר. אם את לא מכירה, אני לא יודעת בדיוק איך לתאר את זה, זה מן כובע עם חור באמצע שמונע מהמים להגיע לפנים ולאזניים. אנחנו התחלנו להשתמש בו בגלל דלקות אזניים, כדי שלא יכנסו מים לאזניים, ולא בגלל פחד מחפיפה, אבל זה בהחלט יכול לעזור. אני מצרפת תמונה של תומר עם החפיפון, כדי שתביני במה מדובר. ובנוגע לעירום - אצלינו זה עדיין לא רלוונטי, כי תומר עוד לא בן שנה, וחוץ מלצבוט לי את הפטמות עד שאני רואה כוכבים, העסק לא ממש מעניין אותו. אבל, חברה סיפרה לי, שהבת שלה (בערך בגיל של בר) עושה אמבטיה עם בעלה, היא לא מפסיקה למשוך לו בידית.... אז בעלה אמר לה, שאם היא רוצה עוד ילדים ממנו, הוא לא יכול יותר לעשות אמבטיה עם הילדה....

לגבי הרחצה המשותפת אני מסיכמה עם מה

שענו לך שכל עוד אתם והיא מרגישים נוח אין עם זה כלל בעיה (לדעתי!). ולגבי רחיצת הראש - אין לי עיצה... סורי......
לבר ולך גם, מתגעגעת, שירלי.

אז ככה

אורן ממש לא אוהבת לשטוף את הראש אחרי השטיפה. אז יש לנו שיטה שמצליחה יופי (90% מהפעמים). אנחנו עדיין משתמשים במתקן של טף-לי למרות שאורן כבר בת שנה וחודשיים (כמו אצלכם). ככה היא שוכבת באלכסון וגם כששוטפים את הראש מהסבון, המיים לא נכנסים לעיניים והיא עסוקה עם משחקים ןאין בכי. לגבי העירום - אצלנו כנ"ל, לא ממש עושים חשבון. מתלבשים לידה וכו´. תמיד נראה לי שבמקום שזה לא ביג-דיל, אז זה לא ביג דיל

למעלה