שאלות רפואיות

כמה שאלות.

{אני לא לומדת רפואה, אבל אני מקווה שתוכלו לענות לי על השאלות האלו} אודה למי שיכתוב לי איזו בדיקה זה כל דבר (מה עושים בכל בדיקה כזאת): - בדיקה גופנית כללית. - ס"ד. - SMA. - בדיקת שתן כללית. - TSH. - א.ק.ג תודה רבה :]

מ י ק י 30

New member
א.ק.ג

אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאתר המציג תרשימי אק"ג ופיענוח להם לצורך תרגול לפני מבחן. תודה

נוירולוגיה

אם יש כאן סטודנט שיודע ויוכל לענות : איזה חלק או חומר במוח משפיע על היציבות הגוף ? תודה על התשובות

ayalakr

New member
עזרה בהבנת משפט...

Therapy with clonidine (Catapres®) or guanfacine (Tenex®), alpha 2-adrenergic agonists, may relieve symptoms of ADHD and impulsivity הסתבכתי עם המשפט... הקלונידין והגואנפקין, מה הם בדיוק לאלפה 2? מה זה אדרנרגניים אגוניסטים?יש למילים אלו תרגום לעברית? אשמח לעזרה!!

mmm wondering

New member
מאמרים ברפואה

שלום..מישהו אולי יודע איפה אני יכולה למצוא תרגום למאמרים ברפואה (קורס EBM שנה ג' בהדסה)?

ayalakr

New member
סרום דם וכדוריות אדומות

סרום הדם הוא תמיסה איזוטונית לכדוריות הדם? אני יודעת שהציטופלזמה היא איזוטונית, אבל בסרום אין את כל המרכיבים של הציטופלזמה. האם זה גורם לכך שהסרום יהיה תמיסה קצת היפוטונית? תודה רבה!

anabioein

New member
תשובה קצרה

בדיקה גופנית כללית- בדיקה ע"י רופא. ס"ד, SMA, TSH- בדיקות דם. שתן- בדיקת שתן. אק"ג- בדיקת פעילות חשמלית של הלב. אם תגידי בשביל מה את צריכה את המידע\הבדיקות יהיה קל להתאים לך את התשובה מבחינת היקף ורמה (וחוץ מזה, תקני אותי אם אני טועה, אבל עדיף תמיד לשאול את מי שמפנה אותך לבדיקה או את רופא המשפחה ולא בפורומים פסאודו-רפואיים).

ayalakr

New member
ועוד משהו קטן...

במשפט הזה: The presence of multiple motor tics and one or more vocal tics at some time during the course of the disorder מהי המשמעות של המילה course?? עד כמה שידוע לי הפירוש הוא דפוס, אך במקרה הזה, זה לא נשמע לי מתאים למשפט

anabioein

New member
האיזוטוניות היא שוויון ריכוזי

מומסים בין נוזלים. לכן, אי אפשר להגיד על הנוזל התוך תאי לבדו שהוא "איזוטוני" אלא ביחס למשהו אחר. כשאנחנו מגדירים נוזל כאיזוטוני הכוונה היא ביחס לפלסמה (שבעצם שווה בלחץ האוסמוטי לציטופלסמה). בפלסמה יש הרבה יותר סוגי חומרים מומסים מאשר בתוך הנוזל התאי, אבל מה שחשוב הוא ריכוזם הכולל. במצבים בהם הפלסמה היא היפוטונית ביחס לציטופלסמה, יהיה מעבר מים לתוך התאים עד לשוויון ריכוזים (תהליך שיגרור גם ניפוח של התא).

guyavhuji

New member
עוד משהו קטן

הכוונה כאן לדעתי למהלך ההפרעה מבחינת זמן.

מישי24

New member
במקרה הספציפי הזה

ראשית ראוי לומר, שיש לי הרגשה ישש המשך למפשט, והיה מן הראוי להביא אותו כדי שנוכל לתת לך תרגום אמין. שנית, לשאלה הזו אין קשר לרפואה whatsoever
, כך שאתה יכול לשאול אותה גם בפורום תרגום ועריכה (דבר שאתה יכול לעשות בכל שאלה תרגומית של משפט בודד כזה או אחר, ולא משנה באיזה נושא) ולדעתי, הכוונה היא כאן שהטיקים מופיעים במהלך התקף של ההפרעה (ניחוש: מדובר על תסמונת טורט?). אף על פי שזה לא תרגום ישיר של המילה, אני הייתי מתרגמת כך: "הופעתם/נוכחותם של כמה טיקים מוטוריים ושל טיקים קוליים (ווקאליים), אחד או יותר, באותו זמן, במהלך התקף של ההפרעה..." וגו'. בהצלחה מקווה שעזרתי במשהו. מעין

מישי24

New member
תיקון/הוספה

נהוג לומר על מחלה שיש לה מסלול התקדמות מסויים - the course of the disease. או כמו שאומרים לפעמים יש דברים שצריך לתת להם to take its course, יעני, לעשות את שלהם. במקרה הזה, כמו שאמרתי, היה נוח לדעת את ההקשר. כי אם מדובר באמת על תיאור של התקף במפשטים שלפני ואחרי, אז התרגום שהצעתי מתאים. אבל אם מדובר על המסלול ההתקדמות הכללי של המחלה, ובכן, הכוונה היא למסלול הזה
או במילים אחרות: הופעתם/נוכחותם של כמה טיקים מוטוריים ושל טיקים קוליים (ווקאליים), אחד או יותר, באותו זמן, במהלך התקדמות ההפרעה... בהצלחה!

guyavhuji

New member
אז ככה:

אגוניסט משמעו חומר שפועל על קולטן ומחקה את פעולת החומר המקורי שאמור לפעול עליו. במקרה שציינת, החומרים פועלים בדומה לאדרנלין על הקולטנים לאדרנלין מטיפוס אלפא 2. לגבי תרגום אני לא יודע.

אני מניחה שהיא התכוונה לשאול

באיזה חלק של המוח זה נמצא, איך הוא משפיע, איך הכל פועל, איזה חומרים מעורבים בזה וכו'...

למעלה