שאלות שאלות ועוד שאלות

Fly GirL Q

New member
שאלות שאלות ועוד שאלות

קראתי את המידע "יש לך את המצאת המאה?" ויש לי כמה שאלות מה זה בכלל "עוד פטנט בעם" ? למה שנסמוך עליהם? כמה זמן הם קיימים? אני מבינה שלרשום פטנט זה תהליך שלוקח 3 שנים, עד סוף התהליך אין שום זכויות, ובסוף הוא תקף רק במדינה בה הוא נרשם אם כך, ב 3 שנים האלה שאני מנסה לקדם את הרעיון שלי יכולים לגנוב לי אותו באופן חוקי? ואם לדוגמא אני רושמת פטנט בישראל, אם זה אומר שיכולים לפתח אותו בכל העולם ללא הסכמתי, חוץ מבישראל? יש לזה בכלל ערך? אם אפנה לחברת עוד פטנט, הם יתחילו בתהליך בדקה שמטרתו הסופית היא לרשום את הפטנט שלי בארץ? ועוד שאלה אחרונה אם יש לי רעיון גאוני, שקשור לתעופה, אבל כמובן שאינני יכולה לפבות אותו ולהוציא לאור סרטוטים ואב טיפוס בכוחות עצמי, האם ניתן לרשום את הפטנט?

cafesito

New member
תהליך בחינת פטנט

משך התהליך תלוי במדינה ובתחום הרעיון. בארה"ב רוב הבחינות מתחילות תוך 5-9 חודשים והתהליך כולו יכול להסתיים תוך שנה פחות או יותר. לפי האמנה הבינלאומית מרגע הגשת הבקשה יש לך שנה להגיש את אותה הבקשה במדינות נוספות ולקבל הגנה מתאריך הגשת הבקשה הראשונה בתנאי שזו לא נפסלה. ההגנה היא לא בפני פיתוח דומה לשלך אלה בפני הפצת כל מוצר שמפר את הזכות הקניינית שלך כפי שאושרה לבסוף ע"י רשם הפטנטים באותה מדינה בה את פעלת. בישראל התהליך ארוך ולא משתלם, מנסיוני וותרי על ישראל והגישי רק בארה"ב יפן ואנגליה בשלב הראשוני, אחר כך תוך שנה תגישי באיחוד האירופי ותזכי לעוד 18 חודשי שקט.

classicrockrulz

New member
הכל טוב ויפה..

שמעתי והזדהתי עם מה שאמרה.. אבל אמרת שלא כדאי לרשום פה פטנט , .. - אז... איך אני רושם פטנט במדינות אחרות?! אני מאמין שזה לא כזה קל .. יש לי פשוט טונה של רעיונות , ואין לי מושג איפה לשפוך אותם..

למעלה