שאלות, שאלות ועוד שאלות...

אליזבטט

New member
שאלות, שאלות ועוד שאלות...

אני מתנצלת על השאלות הרבות. אני פשוט מנסה לצבור ולאגור כמות גבוהה של מידע בנושא האלצהיימר. השאלה שלי היא כזאת: במידה והאבחון אומר שהחולה חולה במחלת האלצהיימר, האם הרופא מודיע זאת גם לפציינט עצמו או רק למשפחתו? ואם החולה מרגיש השפלה ובושה במהלך הבדיקה מה עושים? מחכה לתשובות , תודה על ההקשבה והעצות!

justme007

New member
היי אליזבט

לדעתי הרופא מודיע רק למשפחה, לא זוכרת ששאלתי את השאלה הזו את אבא, כי אמא במילא לא הבינה שהיא חולה וגם אף פעם לא אמרנו לה את זה כדי לא לגרום לה להרגיש שמשהו לא בסדר איתה - ואת האמת גם לא נראה לי שהיא הייתה מבינה. החולה אכן מרגיש השפלה כי איפושהו הוא מבין "שעושים ממנו צחוק" ככה הם רואים את זה. אם הייתי שואלת אותך שאלות כמו: כמה 1 + 1 או מביאה לך משחקים של "תינוקות" אז תאמיני לי שגם את היית מרגישה מושפלת. עצה שלי אלייך ואל המשפחה שלכם: במידה ואמא שלכם אכן חולה תנצלו את השנים הראשונות ותאהבו אותה כמה שיותר, תחבקו אותה הרבה ותתנו לה להרגיש בטוחה בעולם שלה ולא אבודה. אני כבר עברתי את מה שאת עוברת, כי אמא חולה כבר שנתיים, אז אני אוכל לייעץ לך הרבה מהנסיון האישי שלנו. למדנו את זה בדרך הקשה ואם יש אנשים חדשים פה בפורום שיכולים ללמוד זאת בדרך הקלה אז אני אשמח לתרום את זמני. בהצלחה

ronnyw

New member
האם מספרים לחולה?

עד כמה שאני יודעת - ובטח במקרה הפרטי שלי - לא ספרו לחולה, אלא לבן המשפחה. (לדעתי בצדק. זה מידע שיכול לגרום רק רע.) יחד עם זאת, יש חולים ש"מריחים" שזה מה שקורה (רק אתמול ספרה לי חברה על דודה שלה, שהיתה האחות הצעירה והשלישית שחלתה באלצהיימר. היא הבינה שזה מה שיש לה עוד לפני שאובחנה, כי ראתה שיש לה סימפטומים כמו לאחיה המבוגרים יותר. היא שאלה ישירות את הרופאה, וקיבלה תשובה ישירה ואמיתית), ויש גם משפחות שיש להן פילוסופיה של "לדעת הכל ולהחליט לבד". כך שנראה לי שזה תלוי גם במה שאתם - בני המשפחה המלווי - תגידו לרופא המאבחן. וחוץ מזה - שאלי, שאלי ושאלי. זו אחת הסיבות להיותנו פה.

למעלה