שאלות שאלות שאלות

ShineOn...

New member
שאלות שאלות שאלות

קורה שיש לכם חלום, שאתם בעצם ``דמות`` אחרת? אתם, שישנים וחולמים במיטה, רואים את זה כמעין סרט, ואתם מניחים שמישהו הוא אתם, אבל בעצם זה מישהו אחר. לי זה קורה די הרבה, אבל רק כשאני מתעוררת אני מבינה שכל החלום, מי שחשבתי שזו אני, היתה מישהי אחרת. וזה די מוזר... ועוד משהו בנושא הקול בחלומות. אצלי בחלומות, זה נראה כאילו יש מן ``הסכם`` כזה, שהאנשים בחלום מבינים אחד את השני, אבל בלי לדבר. פעולת הדיבור בחלומות שלי לא עולה כמשהו חשוב, והחלום ממשיך בלי זה.יש מן הבנה כזאת. אבל יש לי חלומות, שפתאום, אני(בחלום) מוציאה קול, שבאמת אפשר לשמוע, ואז אני ישר מתעוררת. זה הכי מוזר שבעולם, נראה לי שהקול שאני שומעת ומתעוררת ממנו, זה באמת אני(שיין און שבמיטה וחולמת) ואז אולי זה מחזיר אותי למציאות ואני מתעוררת. קורה לכם? יש לכם הסבר? משהו? Shine

Panther

New member
גם אצלי זה ככה

כשאני מדבר עם אנשים בחלומות, אני מרגיש שאני בעצם חושב את זה, ולא באמת מזיז את השפתיים. אבל אני לא מדבר הרבה בחלומות. בד``כ רק מקשיב לאנשים ומסתכל.

ShineOn...

New member
הממ..

אתה רוצה להגיד לי, שאתה לא מנהל, למשל, שיחות בחלומות שלך? בחלום של עצמך, אתה לא לוקח חלק אקטיבי בכל הנוגע לדיבור? SHINE

Panther

New member
בדרך-כלל לא

לא מנהל שיחות. רק לפעמים שואל אנשים איך לעשות משהו או איך להגיע למקום מסוים, אבל אני לא מנהל שיחות יותר רציניות.

לצעוק בחלום

כרגיל, כותרות דרמטיות... לי, אישית, אף פעם לא קרא שהתעוררתי כתוצאה מכך שדיברתי / צעקתי בחלום. יתר על כן, למיטב הידוע לי, מעולם לא קרא שצעקות או דיבור שלי בחלום, התבטאו בגוף הפיסי הישן במיטה. בחלומותי אני צועק (אבל ממש צורח, בהן צידקי!) ומדבר לא אחת, מסיבות שונות הקשורות או למטלות שהטלתי על עצמי לביצוע בחלום או לפקודות מילוליות שאני נותן לעצמי. לעיתים רחוקות אני מדבר עם אנשים אחרים בחלום באמצעות קול פיסי. דברים כאלה אני עושה רק בחלומות מוזמנים ונשלטים, אבל כאלה אינני חולם הרבה. בחלומות צלולים ספונטניים בלתי-נשלטים, יש לקול משמעות עצומה והוא יכול לחולל תופעות אמיתיות המשפיעות גם על החיים מחוץ לחלום. בחלומות כאלה העוצמה גדולה מדי מכדי שאעיז לשוחח בקולי איזו שיחת-רעים וירטואלית עם יציר-דמיוני. זה מסוכן מדי לטעמי. במקרים כאלה אני ``משוחח`` בדמיוני, בלי להשמיע קול ממש. מעולם, עד הגיעי לאתר זה ולנושא ``החלומות הצלולים`` (מושג שלא הכרתי כ``כ בעבר), לא נתקלתי בבעיה של נטיה להתעורר מתוך חלום מודע או לחלופין שיש קשר בין הגוף החולם לבין הגוף הפיסי. אני משוכנע שהרגישות הגדולה שלך ושל יתר החולמים הצלולים שדווחו על כך באתר זה, בכל הקשור להתעוררות קלה מדי מהחלום הצלול, נובעת מהנסיון לשלוט בחלום הצלול עצמו, דבר אשר יוצר אפקט של שטחיות (לא שטחיות במובן השלילי של ``בנאדם שטחי``, אלא שטחיות במובן של עומק השינה). אני, לכשעצמי, אם כבר התמודדתי עם בעיה דומה בעבר, הרי שהיתה זו בעיה הפוכה: פחד שלא להתעורר מהחלום! תארי לעצמך, אני מסתובב לי לכאורה במלוא גופי ונוכחותי בתוך עולם אחר, שאין בו שום פתח יציאה אל העולם הפיסי המשותף לך ולי. מה יותר מפחיד מזה?! ומי ערב לי שהגוף הפיסי שלי עדיין חי, שם, במיטה?! פעם אפילו לא הצלחתי להתעורר, לאחר שפקודת ההתעוררות שנתתי לעצמי הסתיימה בהתעוררות מדומה שלקח לי הרבה מאוד זמן לקלוט שהיא מדומה. בהתחלה זה היה לפעמים פחד אלוהים ממש... עד שלמדתי לסמוך על הפקודות שלי. מקווה שעזרתי במשהו, בן

למעלה