שאלות שאלות שאלות

abolotsky

New member
שעה של מסתורין - אהוד בנאי

שלום חברים, אני לא יודע אם זה המקום לבקש טאבים לגיטרה, אבל נואשתי קצת מלחפש בעצמי ואני זקוק לקצת עזרה. יש 2 שירים שאני משתוקק במיוחד לנגן: 1. כך ברא אותך הטבע (עם קצת דמיון ומחשבה חופשית - למי שעוד לא מזהה) 2. שעה של מסתורין - אהוד בנאי. אשמח מאוד לכל עזרה והצלה. אריאל.

faridi

New member
היש כאן כנר מתחיל שיודע כבר לנגן?

אתה מעוניין בקרש קפיצה? מוכן לאודישן? אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית. כדאי להזדרז.

גורלים

New member
עזרו לי פליזזזזזזזזזזזזזז

אז ככה אני רוצה ליקנות גיטרה חשמלית:gibson Les Paul Studio ביד שניה... המכיר מחירון שלה הוא בערך 7 אלף. אני דיברתי אם שני אנשים בעלי הגיטרה הזאת אחד רוצה ב4 אלף והשני ב5 אלף ושתי הגיטרות ממש במצב טוב... הבן אדם שמוכר אותה ב5 אלף אמר לי שהוא מוכר אותה יחסית במחיר גבוהה בגלל שהמכיר מכירון שלה הוא בכלל 9 אלף משום שהיא מעץ"איבוני משובח..." והוא קנה אותה בארצות הברית. האם זה שווה עוד 1000 שקל כי אני ממש חוסך בשקלים ואגורות לגיטרה הזאת... ההאא והגיטרה "מהעץ המיוחד" משנת 90 והשניה משנת 94 --------------------------------------------------------------------------------

shlomielvislevy

New member
שלום לכולם אני חייב עזרה חבר'ה

אני מת לאלתר בלוז על הפסנתר, אבל אני לא יודע מה הסולמות והכל.. יש למישהו אתר שמלמד ומסביר או סולמות לתת לי?? בבקשה? אני חייב את זה כמו סם לדם חח באמת!

shlomielvislevy

New member
בוא אני אלמד אותך שיטה קלה למצוא

אקורדים לשירים.. אתה מקשיב לשיר, מקשיב טוב טוב לבאסים שלו... ורואה איך הבאסים מתחלקים לתיבות, כל אחת תיהיה אקורד שמתבסס על אותו באס.. למשל אם הבאס ששמעת הוא התו - דו, אז אותו אקורד יהיה C תקשיב טוב טוב לבאסים ותיעזר גם בעצמך, תחזור על המנגינה בראש ותראה שזה קל אני אישית , כל שיר שאני רוצה לנגן, זה מה שאני עושה..וזה מצליח תמיד, בקלות, ובמהירות..המורה שלי לגיטרה לימד אותי (את הבאסים תחפש על "מי נמוך" , המיתר ה-6..) כמובן שבפסנתר זה הרבה יותר קללל

Yoko Nakajima

New member
המלצה שלי-

קח מורה.. פשוט כמה שיעורים שיהיה קצת בסיס בסולמות, ובבית כבר יש לך את הפסנתר להתאמן.

CrazyDude2

New member
איזה דגם של לס פול ??

אם המחיר מחירון שלה הוא 7-9 זה בטח לס פול סטודיו או סטנדרט..לס פול יכול להגיע מחיר הרבה יותר מזה - קח לדוגמא את הלס פול גולד שעומדת בכלי זמר ת"א שרוצים עליה 23,000 ש"ח. אז מה אתה שואל בעצם ? אם שווה לך לשלם יותר? לפי דעתי אם קונים גיטרה - היא משמשת לכמה שנים טובות אם לא לכל החיים אפילו. עדיף לחסוך עוד כסף ולהשקיע במשהו יותר טוב יחסית לכיס. בהצלחה

Virons

New member
תלמד מודוסים מוסקלים

גדון מודוס דוריאן פיגיאן מיקסולידי וכו כדאי לנגן גאז בלוז וכו... זה בעצם פירוקים של סולמות מינוריים

Yoko Nakajima

New member
חחחחחחחחח

דייי XD בהתחלה כמעט חשבתי שכתוב תלמד מדוסים מוסיקליים טחחחח <(דוסים? :O הם באמת יותר מוסיקליים? :O)>

CrazyDude2

New member
לא תמיד...

ישנם שירים עם אקורדים יותר מורכבים מאשר דו מז'ור - כמו לדוגמא שירים של מתי כספי שרב האקורדים שלו הם מוגדלים,מוקטנים וכו'.. על מנת להוציא משמיעה שירים עם אקורדים יותר "מסובכים" - דרושה רמה גבוהה יותר.. כמובן שאפשר להשתמש בשיטה שנתת... היא יעילה לרב. (בעיקר לשירים כמו 'האוטו שלנו גדול וירוק...'
חחח )

shlomielvislevy

New member
../images/Emo79.gifחחחח שמע דרך אגב..

אני אישית מבין במוזיקה, ואם יש לי את הבאס, והאקורד לא נשמע מדוייק אני אוטומטי מחפש את המוגדלים מוקטנים, מינורים 7 וכו'...מה גם שבפסנתר זה ממש קל... אם לבנאדם אין רמת הבנה כזאת אז שיחפש באינטרנט למרות ששירים מסויימים ממש ממש ממש קשה למצוא, כאלה שלא ממש פופולרים. אני, לפני שהצלחתי לבד, הייתי מבקש מהמורה שלי שיוציא לי

CrazyDude2

New member
זה מה שניסיתי לומר...

אם הבן אדם מנסה להוציא משמיעה אקורדים - ועדיין אין לו את הרמה שהוא יכול להוציא אקורדים מוגדלים ומוקטנים וכו' - אז זה לא יעבוד לו בכל השירים..

למעלה