שאלות, שאלות...

שאלות, שאלות...

לפני כמה זמן הייתי בתבליני הכפר וביקשתי בצק סוכר, לקחתי קילו, ולא היה רשום על זה לא ג'קסון ולא RMF, שום דבר, לא רכיבים ולא נאדה, רק מדבקה קטנה של תבליני הכפר. ניסיתי להכין מזה ורד בתור התנסות ראשונית עם הבצק אבל זה לא החזיק מעמד, זה קרס ונראה נוזלי. ובכלל, הבצק נורא דביק ונוזלי, וקשה לעבוד איתו, בכלל לא כמו פלסטלינה, כפי שתיארו אותו, ונורא קשה לצבוע אותו עם צבעי המאכל, צבעי מאכל של וילטון, אגב. לפי מה שקראתי כבר פעמים רבות בפורום אמנות בעוגות צריך לעבד את הבצק זמן קצר, כדי שלא יתקשה, אבל אחרי שמעבדים את הבצק הזה, הוא נוזלי וצריך לשים המוווון קורנפלור, שבסופו של דבר גורם לו להתייבש, ובסוף הוא גם לא נצבע בצורה אחידה. ושאלה בקשר לקרם חמאה, הכנתי ונתקלתי בבעיות קשות, הקרם התעקש לא לצאת מהצנטר ברוב חוצפתו! פשוט לא זז, אז הוצאתי ודיללתי! אבל לא! הוא נשאר כמו חול רטוב ואיכי... למה?
 

Netel

New member
נורא מוזר

אני בדרך כלל קונה שם את ה4 קילו-אבל בשבוע שעבר לא היה אז לקחתי של קילו. יש עליו מדבקה מקדימה(לא על המכסה) וכתוב עליה RFM. בכל מקרה כדי להכין ורד כדאי להוסיף CMC ורק המון נסיונות והמון המון סבלנות. בהצלחה מלי
 

t a l talim

New member
האם את בטוחה שקנית בצק סוכר?

ישנם חומרים דומים (כמו למשל פונדנט) הנראים דומה ומתנהגים אחרת. לדעתי הבצק של המרשלג הוא המוצלח ביותר, וקשה לי להאמין שאיתו תתקלי בבעיות שכאלה.
 

t a l talim

New member
בפעם הבאה,

הקפידי לבקש בצק סוכר RFM של המרשלג. עבדי בטמפ' חדר קרירה, ואין סיבה שבעיות שכאלה יחזרו על עצמן.
 
איך נראית הקופסא שקנית ומה

משקלה? אולי ביקשת פונדנט (כך נקרא הבצק סוכר בחו"ל)?
 

nila77

New member
בתבליני הכפר כל סוגי הבצק

נימכרים בקופסא מלבנית, כי אלה אינן הקופסאות המקוריות אלא אריזות שהם אורזים עם מדבקה של תבליני הכפר. צריכים לשים לב לאותיות הקטנות. הנה צילמתי את הקופסא שאני קניתי כדי שתסתכלי. בשורה הראשונה מצויין שזה RFM של המרשלג.
 
למעלה