שאלות שהופנו לתא מתנדבים

hillator

New member
שאלות שהופנו לתא מתנדבים

הפנתי מספר שאלות לתא מתנדבים, חלקן עדיין בברור 1. עבור פרופיל 24-> אם לבן אדם יש עוד 9 חודשים תקופה של פרופיל 24 ניתן להתחיל הליך התנדבות ע"י פניה ללשכת הגיוס. במידה ובתגויס כמתנדב ואחר כך תהפוך לפרופיל כשיר שירות הזמן ששרת כמתנדב יחשב לך בפז"מ. ברוב המקרים לא תדרשו לעבור טירונות נוספת והשיבוץ לא ישתנה.(אלא אם כן תתעקשו ותבקשו). 2. נושא המילואים-> זה לא דרך תא מתנדבים הם מבררים דרך איפה כן מבקשים לעשות מילואים. 3. נושא סיווג ביטחוני עבור 21 נפשי א. 21 נפשי לא 64 נפשי וסעיפי קה"ס למינהם. ב. אפשרי הכי הרבה סיווג ביטחוני שמור, מה שמגביל מבחינת תפקידים בצבא נתחשב בעובדה שבחיל אוויר כל רשת המחשב היא בסיווג סודי. ג. גם את הסיווג "שמור" קשה להשיג עם 21 נפשי. הפנתי שאלה מה כן ניתן לעשות עם 21 נפשי כמתנדב תרם חזרו אלי בברכה

hillator

New member
לגבי מילואים- תשובה

מתנדב שמעוניין לבצע מילואים נדרש לפנות לקצינת המילואים ביחידה הוא משרת לה יש כבר את כל הנהלים הדרושים בהתאם למקרה. במידה ואין קצינת מילואים יש לפנות לקצינת קישור של היחידה בברכה

בקשר למתנדבים עם 21 נפשי, שאלה לי בעקבות כתבה

זו, שעוסקת במתנדבים "נפשיים": כתוב בה "ג', היום כבר חייל משוחרר אחרי שירות כראש לשכה בבסיס במרכז הארץ, הוא חבר באוכלוסייה צה"לית שלא מרבים להתעסק בה: מתנדבי בריאות הנפש (ברה"ן). ג' היה ראש לשכה, כלומר רל"ש. ורל"ש זה פקיד ראשי של קצין בדרגת אלוף-משנה לפחות. לפי מה שאני יודעת רל"ש, ואפילו פקל"ש, חייב לצורך עבודתו סיווג סודי ביותר, כי אין מצב שקצין בדרגת סא"ל ומעלה לא יתן לפקיד הראשי שלו חומר סודי ביותר. כתוב שם גם על חייל אחר שמשרת כצלם ב"דובר צה"ל". דובר צה"ל לא דורש סיווג סודי כדי לשרת בו? זה מה ששמעתי פעם בפורום הזה. ואגב, ראיתי שכתבת שגם על 'שמור' צריך להילחם. אני אישית יודעת על מתנדבים נפשיים שאמנם לא קיבלו סיווג מעבר לשמור, אבל את ה'שמור' עצמו הם קיבלו אוטומטית בלי שום מלחמה: אני עצמי אחת כזו (השתחררתי לפני כמעט 4 שנים כך שאלי השרשור כבר לא רלוונטי). נראה לי שסיווג שמור הכרחי כדי להתגייס בכלל לצה"ל: מי שלא מאושר לו סיווג שמור לפני הגיוס פשוט לא מאשרים לו מלכתחילה להתנדב. אולי הם התכוונו שעם "21 נפשי" קשה להשיג אישור להתנדבות בהשוואה ל"21 רפואי", ולא שאפשרי בכלל מצב שלחייל בצה"ל לא יהיה סיווג 'שמור' (לא נראה לי אפשרי), אלא אם כן הוא איזה בעל-תסמונת-דאון או תלמיד-חינוך-מיוחד שבא לעזור לעובדי רס"ר פעמיים בשבוע או משהו כזה (שמעתי על מקרים כאלה). ועוד דבר: לא כל 21 "נפשי" מוצדק (לפי הפסיכיאטרים הצבאיים) זה בגלל קשיים לעמוד במצבי לחץ (אותי העיפו מהצבא לפני שהתנדבתי כי מפקדים טענו שאני לא מתפקדת במצבי לחץ בטירונות, אבל אני לא מקרה מייצג). יש גם 21 נפשי שמתקבל בגלל בעיות חברתיות שפסיכיאטרים צבאיים לא רוצים לקחת עליהם סיכון אבל בינם לבין חוסר-אמינות אין שום קשר (זה שלנער מסויים לא היו חברים בכלל ב-10 השנים האחרונות לא אומר שהוא יפלוט מידע סודי, לפעמים אפילו להיפך), ויש גם מצב אחר של 21 נפשי בגלל בגלל סיבות נוירולוגיות מסויימות, שלא באמת משפיעות על הבחור בחיי היומיום, אפילו אם המלש"ב רוצה מאוד להתגייס בפרופיל 97. לא לתת סיווג מעל שמור למתנדב נפשי-נוירולוגי זו גזענות! נניח ויהיה איזה מתנדב עם משהו-שמוגדר-כנפשי שיקח סיכון שהצבא יעיף אותו מההתנדבות וילך לבג"ץ כדי לבטל את הפסילה האוטומטית של סיווג למען כל המתנדבים הנפשיים אחריו, אז מה תהיינה התוצאות? ואגב, 45 נפשי יכול לקבל סיווג?

hillator

New member
תשובה

אני יענה במספר נקודות מקווה שזה יכסה הכל 1. לכל אלם יש כמה רלשים... בדרך כלל יש שם קצינה בדרגת סרן שמנהלת הכל וחבורת ילדים סביבה... מאוד יכול להיות שלאחד מהם אין סיווג אז הוא מתעסק יותר בדברים בלי סיווג ( נגיד אירגון אירועים של היחידה) 2. הנהלים הוחמו מאוד בשנה וחצי האחרונות בעקבות פרשת ענת קם, אז מה שהיה לפני 4 וחצי שנים לא רלוונטי 3. לגבי בהרן אני לא פסיכאטר אבל זה לא סוד שכל בעיה שניה בצהל מאבחנים כהפרעת נפש וברור לי שכל ילד שמדבר עם קבן הוא לא צריך להיות פסול מסיווג, ציינתי את המצב היום בשום מיקרה לא אמרתי שהמצב בסדר. אני עדיין מחכה לתגובת תא מתנדבים לגבי התפקידים אני בהתכתבות עם הקיצינים שם כבר כמה ימים על הנושא, למען האמת גם לא ברור לי איך תא מתנדבים יודע למי יש ולמי אין סעיף נפשי הרי זה מידע חסוי רפואית שבטוח לא צריך להיות ידוע לדרגות של סגן וסגמ הסיבה שהתחלתי את הדיון איתם הייתה מה שציינת , פנו אלי מספר הורים לילדים עם הפרעות נרולוגיות שהשד יודע למה מאובחנות כהפרעות נפש בצבא והילד לא יכול לקבל סיווג ויכול להשתבץ רק כעובד רסר.. ואני לא מדברת על אנשים אידיוטים אני מדברת על ילדים שהוציאו מעל 700 בפסיכומטרי וגאוני מחשבים.. ההיתי לוקחת אותם לעבוד כאן לגבי בגץ אני לא עורכת דין אבל אפשר לשאול על זה אחד ... לא ניראה לי שבית משפט יכול לקבוע לשבכ איך לסווג ביטחונית אבל אני באמת לא יודעת ( למדתי הנדסה וטוב לי בתחומי) לגבי 45 זה לא פוסל שירות , יכולות לדעתי להיות בעיות עם סיווג סודי ויותר ומעלה.

hillator

New member
למרות שאני חייבת לציין

מאז שאני מנהלת כאן אני כבר יכולה להוציא תואר ברפואה עם התמכרות הגסטרו ואוטומציה, פסיכולוגיה, משפטים ועבודה סוציאלית

לגבי בג"ץ: נראה לי שאם פסיכיאטר מומחה יעיד על

אנשים מסויימים שאין שום בעיה באמינות שלהם מול שופט בג"ץ, אז לא חוקי ששב"כ יפסול להם סיווג. אני יודעת שפעם היה חייל דתי אחד שאמר בתחקיר ששתה הרבה אלכוהול בקידוש וסיווגו נפסל ובג"ץ הכריח לתת לו סיווג. היתה כתבה על זה ב-walla. פסיכיאטר זה איש-מקצוע שאמור להבין בנושא. ואני לא מבינה למה שאנשי שב"כ לא יקשיבו לפסיכיאטרים שאומרים שאין כל בעיה לתת סיווג למישהו מסויים. בעקבות המקרה עם החייל הדתי שאמר שתה הרבה וקיבל סיווג בזכות התערבות בג"ץ, אולי תייעצי לאותם הורים לפנות לפסיכיאטר מומחה ולבג"ץ. ולגבי רל"שים: לכל אל"ם יש רק רל"ש אחד. שאר הפקידים שלו הם פשוט "פקידים" או "עוזרי הרל"ש". בטח שרל"ש מתעסק בדברים שדורשים סיווג, אחרת אין בו צורך, אלא מספיקים פקידים רגילים. גם פקיד ראשי של סגן-אלוף מתעסק בפועל בדברים שדורשים סיווג. ולגבי פרופיל 45: מה זאת אומרת "יכולות לדעתי להיות בעיות"? יש לשב"כ תקנה מפורשת שעם פרופיל 45 נפשי אי-אפשר לקבל סיווג או שאין תקנה כזאת וזה נקבע באופן אינדיווידואלי לפי הסעיף? את זוכרת שכתבתי לך לפני כמה חודשים על-גבי הפורום על בחור שהצבא עשה לו בעיות? אח"כ הסכימו לאשר לו פרופיל 45 נפשי. הסיבה היחידה שלא יותר זה ספר הפרופילים שמונע. מ"21 נפשי" הוא כנראה "ניצל".

לגבי בג"ץ: נראה לי שאם פסיכיאטר מומחה יעיד על

אנשים מסויימים שאין שום בעיה באמינות שלהם מול שופט בג"ץ, אז לא חוקי ששב"כ יפסול להם סיווג. אני יודעת שפעם היה חייל דתי אחד שאמר בתחקיר ששתה הרבה אלכוהול בקידוש וסיווגו נפסל ובג"ץ הכריח לתת לו סיווג. היתה כתבה על זה ב-walla. פסיכיאטר זה איש-מקצוע שאמור להבין בנושא. ואני לא מבינה למה שאנשי שב"כ לא יקשיבו לפסיכיאטרים שאומרים שאין כל בעיה לתת סיווג למישהו מסויים. בעקבות המקרה עם החייל הדתי שאמר שתה הרבה וקיבל סיווג בזכות התערבות בג"ץ, אולי תייעצי לאותם הורים לפנות לפסיכיאטר מומחה ולבג"ץ. ולגבי רל"שים: לכל אל"ם יש רק רל"ש אחד. שאר הפקידים שלו הם פשוט "פקידים" או "עוזרי הרל"ש". בטח שרל"ש מתעסק בדברים שדורשים סיווג, אחרת אין בו צורך, אלא מספיקים פקידים רגילים. גם פקיד ראשי של סגן-אלוף מתעסק בפועל בדברים שדורשים סיווג. ולגבי פרופיל 45: מה זאת אומרת "יכולות לדעתי להיות בעיות"? יש לשב"כ תקנה מפורשת שעם פרופיל 45 נפשי אי-אפשר לקבל סיווג או שאין תקנה כזאת וזה נקבע באופן אינדיווידואלי לפי הסעיף? את זוכרת שכתבתי לך לפני כמה חודשים על-גבי הפורום על בחור שהצבא עשה לו בעיות? אח"כ הסכימו לאשר לו פרופיל 45 נפשי. הסיבה היחידה שלא יותר זה ספר הפרופילים שמונע. מ"21 נפשי" הוא כנראה "ניצל".

לפניה לבג"ץ, אפילו במקרה של כישלון, יכולות

להיות השלכות חיוביות על ההבנה של הציבור במדינת ישראל בנושא בריאות הנפש וזה יכול לעזור לקידום סובלנות בציבור לאנשים עם "תיק" פסיכיאטרי-נוירולוגי או בעיות חברתיות.

hillator

New member
תגובה

אז אותו חייל כנראה עוזר רלש כי רלש זה איזה נגדת בקבע מתקדם או קצינה בדרגת סרן לגבי בגצים ובפניות את יכולה להתייעץ בarmy.co.il כי לי ממקומי הנוכחי אין מה לעשות בעניין אני מסכימה איתך שיכולות להיות לזה השפעות מרחיקות לך אבל אין לי זמן או כסף להגיש בגצים על בעיות לא שלי. בנוגע ל45 יכולות להיות עם זה בעיות בזמנו פניתי לקצין אבטחת מידע של היחידה שלי אבל לא הייתה לו תשובה מוסמכת דרך אגב אני מכירה עתודאים שהייתה להם בעיה לקבל סיווג בגלל שהם עלו לארץ הגיל מבוגר....

יהיה מרגש אם במשך כמה שבועות כולם יקראו על

העיתונים ובאינטרנט סיפורים של עשרות נערים אינטליגנטים שופויים לגמרי שמשום-מה הצבא התעקש לתת להם 21 נפשי ועכשיו לא באמת רוצה לקבל אותם בהתנדבות, יקרא חוות דעת פסיכיאטריות ששוללות כל סיכון בלתת להם סיווג, וכן דעות של עורכי-דין ושופטים עד שדורית בייניש תפסוק את דעתה. בטח שלא ביקשתי שאת אישית תגישי בג"ץ! אני רק מבקשת ממך שתשלחי מסר אישי לכל ההורים שפנו אלייך ותמליצי להם להגיש בג"ץ, גם בשביל שהילדים שלהם יוכלו לעשות צבא רגיל (עובד רס"ר או מטבח זה לא צבא רגיל) ואפילו יותר - כדי שתהיה מהפיכה בתדמית "נכים נוירולוגית" או "פגועי נפש" (שרק למיעוט מביניהם יש בעיה של חוסר עמידה במצבי לחץ). תמליצי להם גם להתאגד ולהגיש בג"ץ ביחד. ולגבי רל"שים: רל"ש של הרמטכ"ל או אלוף או תת-אלוף הוא אכן נגד או קצין. רל"ש של אלוף-משנה הוא חייל חובה רגיל. אני יודעת את זה כי הייתי בצבא שנתיים ודיברתי עם רל"שים (מספיק סיווג שמור כדי לדבר איתם, אבל כדי להיות הם - לא).

hillator

New member
ככה

לאלמ פה יש סרן בכל מיקרה הצעתי להם בזמנו להתייעץ עם עורך דין יותר מזה אני לא יכולה לעשות שוב גם נתקלתי במקרה של חולה צליאק שקיבל 21 נפשי רק הוא התייעץ עם פסיכולוג שגילו לו את המחלה אז יש סיפורים מכאן ועד אילת... אמרתי שעיקר הבעיה זה הקלות שבה נותנים פרופיל 21 ומצד שני ההתבכיינות בעיתונות על השתמטות מצהל

לפי דעתי, גם אלה ש"משתמטים" מרצונם אחרי הגיוס

מבין אלה שלא נקבע להם פרופיל 21, הם בעיקר חיילים שהצבא סירב לשבץ אותם לתפקיד שבאמת תורם לו, בגלל כל מיני שיקולים, והם מצאו עצמם כ"עציצים" שאין להם מה לעשות. אז למה שלא ילכו ללמוד באוניברסיטה ויתחילו לשלם מיסים שנתיים-שלוש יותר מוקדם?

hillator

New member
תשובהעל שובה

על כוח האדם וצהל וניצולו ביעילות אני לא מנהלת כאן דיון

נזכרתי עכשיו בשני דברים חדשים שאני רוצה להגיד

1. לפני עורך-דין, תמליצי להם אולי להגיש כבילה בצירוף המלצה של פסיכיאטר נחשב שאין שום בעיה באמינות של המלש"ב בעל הנוירולוגיה ה"שונה" מעט. את הכבילה יקראו אנשי-סגל פיקודי בכיר. 2. תמליצי להם, אם זה לא יצליח, לא על סתם עורך-דין אלא ממש בג"ץ, בצירוף הנימוקים שהבאתי למעלה על ההשלכות החברתיות החיוביות שיכולות להיות לזה. זוכרת שלפני אליס מילר לא קיבלו נשים לקורס טייס? 3. מי אמר לך שאין אין אין אפשרות לסיווג מעל 'שמור' למתנדבים נפשיים לא משנה מה הסיבה לפרופיל שלהם: קצין/קצינה מתא מתנדבים, איש שב"כ מוסמך או קצין מיחב"ם? ואם התשובה הראשונה נכונה, האם אותו קצין שמע את זה מאיש יחב"ם או שב"כ? כי אנשי תא מתנדבים לא יכולים להחליט בעצמם על זה. 4. חמישה חיילים שעושים דברים זוטרים מאוד בצבא יכולים להיות מוחלפים ע"י חייל אחד בעל תפקיד משמעותי. כל חייל עולה לצבא 350 שקל בערך פלוס האוכל שהוא אוכל בארוחת הצהריים פלוס בעיות משמעת שעלולות להיות איתו אם משעמם לו בתפקיד. הרבה חיילים כאלה מצטברים לדי הרבה. חיילים בלי סיווג מעבר לשמור שאינם לוחמים הם נטל על המערכת שאין שום סיבה שהצבא ירצה אותם כמתנדבים למעט לעשות עימם חסד ולחסוך מהם את הבושה של להיחשב כמשתמטים. יחד עם זאת בכתבה שהראיתי לך בתחילת השרשור מרואיינים בפסקאות האחרונות בסופה קצינים בכירים ב"בריאות הנפש" ויש להם גישה חיובית לשילוב מתנדבים כאלה בצבא: רשום שם שלא מעט מתנדבים נפשיים נבחרו כ"חיילים מצטיינים". חייל עציץ לא נראה לי יכול לעשות מספיק כדי להיות חייל מצטיין, אחרת גם אני הייתי נהיית חיילת מצטיינת. נראה לי שיכולים להבחר לזה רק חיילים בתפקיד משמעותי. ציטוט של ראש מחלקת ברה"ן לשעבר: "יש לחבר'ה האלה מוטיבציה מרקיעת שחקים, ומכאן שהתפוקה שלהם לכוחות הביטחון גבוהה מאוד." אני לא רואה איך חייל שמתעסק בארגון אירועים לא-מסווגים לחברי היחידה יכול להיות עם תפוקה גבוהה מאוד לכוחות הביטחון. נראה לי שיש סיכוי לא נמוך שאל"ם גדי לובין יתמוך בביטול התקנה שמונעת סיווג ממתנדבים נפשיים אם זה יגיע לבג"ץ. חייל אחר אומר שהצבא נותן לו סיבה לקום מהמיטה. כאחת שהייתה בצבא ושמעה חיילים ששירתו בתפקידים עלובים: אין סיכוי שמישהו בתפקיד עובד רס"ר או משהו כזה ירגיש שצה"ל נותן לו סיבה לקום מהמיטה. היה לי בצבא חייל שגם היה מתנדב נפשי ונטש את הצבא אחרי שנה אחת בלבד (!) כי הרגיש שאין לו מה לעשות (אגב, גם הוא קיבל סיווג שמור בלי שום בעיות, רק לא נראה לי שמעבר לזה). כמו-כן, שימו לב שהחיילים דווקא מותחים ביקורת על היחס של הצבא אליהם: הם טוענים שקב"נים לא מספיק זמינים כדי לתת להם תמיכה נפשית (כנראה באמת יש להם בעיה). אבל לא רשומה פה אף ביקורת על התפקידים החסומים לפניהם. זו כתבה מלפני 8 חודשים. אולי העורכים פשוט צינזרו דברים לא נעימים כדי למשוך אליהם מלש"בים עם "21 נפשי" כמתנדבים? אבל למה שירצו למשוך אותם להתנדב אם הם מהווים עומס על המערכת ועל כספי הציבור, כחיילים שמנועים מלתרום באמת? אם כבר הם צריכים להדגיש שצבא לא יתרום להם ושעדיף להם ללכת לשירות לאומי. והכתבה מציגה את השירות שלהם בצבא כדבר מומלץ וחיובי. יש מצב שהצבא בשנה וחצי האחרונה עשה נסיגה מבחינת שילוב מתנדבים נפשיים? אולי פעם הפרו את הנהלים יותר פעמים ואישרו להם סיווג למרות התקנה, כמו למשל החייל המשוחרר (נראה לי) "21 נפשי של הפורום", שהיה לו סיווג סודי ביותר ונראה לי גם היה מפקד. את יכולה לחפש בארכיון הפורום ב"חיפוש מתקדם" תחת "שם משתמש".

hillator

New member
תגובה

1. הם קיבלו את המידע הדרוש אני לא הולכת להגיד להם מה לעשות, צריך לזכור שלא כל אחד רץ מחר בבוקר להגיש בגץ זה לא זול. אליס מילר אם את זוכרת לא הייתה בסוף טייסת ולמען האמת גם לא מהנדסת חוץ מזה שצריך משאבים לזה ואני לא מתכוונת לנהל לאף אחד את החיים 2. קצינה אמרה לי, וההנחיה היא לא לשבץ מתנדבים נפשיים לתפקידים שדורשים שיבוץ. אם את שואלת אם התקשרתי לשבכ ושאלתי אותם התשובה היא לא כי השבכ לא הולך לדון איתי בדרכים שלו לעניק סיווג ביטחוני. 3. יש לקחת בערבון מוגבל את הנאמר בכתבות מהסוג הזה באופן כללי צהל בהרבה מקרים אותה רק להראות טוב בברכה

למעלה