שאלות שהחלו להדאיג אותי לאחרונה

NofNof121

New member
שאלות שהחלו להדאיג אותי לאחרונה

ככל שכל שבוע בהריון חולף (כרגע 28) אני מתחילה לחשוב על הלידה - שזה מלחיץ בפני עצמו, אבל מיילא.
אני מתחילה יותר לחשוב על הקלאב פוט ויחד עם זה מתעוררת שאלות .
היינו בחודש שעבר בסקירת מערכות מאוחרת וממש מקיפה, אחרי שהרופא בדק את הרגליים מכל הכיוונים הוא אמר שמהנסיון שלו ומאיך שהרגליים נראות אז ככל הנראה זה בינוני, ברגל ימין זה נראה טיפה יותר אבל לא בהרבה ולא משמעותי.
בעוד כשבועיים יש לנו תור שוב לראות אם ישנה החמרה ומשם נלך לאורטופד ילדים.
ולהלן כמה שאלות..
האם יש לכם המלצה לאורטופד באיזור השרון? רעננה, כפר סבא, הוד השרון, נתניה, גם תל אביב זה מצויין.
דבר שני, ידוע לכם מה הכוונה לבינוני ומה זה אומר מבחינת החומרה?
דבר שלישי ואמנם עוד רחוק אבל יצא לי לחשוב גם עליו, מה עושים לדוגמא כשרוצים לשלוח לגן? למשל אחרי חצי שנה בבית
כשצריך לחזור לעבודה.. קודם כל אני כבר לא מדברת על המצפון, אבל האם גננות יודעות לתת את הטיפול המתאים? ומעבר לזה איך אני יודעת שהוא ייקבל את תשומת הלב הנדרשת לכך?

אשמח לשמוע מנסיונכם..

olga6177

New member
תגובה

היי,
1. מבינה את ההרגשה שלך לגבי הלידה. גם אני הייתי בלחץ נוראי,
גם שלא ידעתי שיש לגל קלאבפוט (לא היה נראה באף סקירה ואפילו מי שפיר). אני מאמינה הדבר שאת יודעת שיש לו קלאבפוט עוד יותר מלחיץ אותך......
אבל תהיה רגוע - קטן עליך. את לא מאמינה איזה כוחות יש בך כשתהיה בלידה. ממש כאב בהחלט סביל שנשכח מהר ! אני פחדנית מהסרטים ולא האמנתי שאני מסוגלת לעבור את הלידה.
2. רופא באזוריך - לא מכירה. אנו באזור ראשון לציון. והרופא שלנו הוא דר' שיטרית מאסף הרופא ששם גל נולד.
הטיפול בקלאבפוט הוא סדרת גבסים עד גיל חודשיים בערך תלוי בכמות הגבסים. ניתוח עם צריך ואז שוב גבס 3 שבעות ומגיל 3 חודשים סד ל23 שעות למשך 3 חודשים. כך שבגיל חצי שניה הסד הוא רק ל12 שעות. אני שמה לגל (גל בן 10.5 חודשים) סד מ-8 בערב עד 8 בבוקר למחרת.זה מתחיל להיות קשה כי הוא התחיל ללכת ולא הולך לישון ב8 בערב.
ברגע שילד מתחיל ללכת, הבנות בפורום ממליצות לשים סד איך שהוא הולך לישון ולהוריד כשקם. ומידה וחסרות שעות - להשלים בשנת צהריים.
לשוב בלי לחץ - הכל יהיה בסדר!!!!! זה רק קלאב פוט. נכון אי נוחות , נכון קשה קצת - אבל הכל בשביל הרגליים היפות של הנסיך ולכן תעברו את זה כמו גדולים!
אשמח לענות לכל שאלה.
גם אני פה הייתי חדש כמוך רק לפני 10 חודשים ומכיה בדיוק את החששות שלך
&nbsp

melabess

New member
תגובה

היי, אנסה גם לתרום קצת.
&nbsp
1. אנחנו מאיזור חיפה, אני פחות מכיר את שמות הרופאים במרכז.
2. בקשר לדרגת החומרה. אם אני לא טועה את הקלאב פוט מדרגים ל 6 דרגות חומרה. את עידו (הבן שלי) איבחנו עם הדרגה החמורה ביותר. אני לא חושב שהחומרה צריכה לשנות, היא רק מעידה עד כמה הרגל מסובבת פנימה. בכל מקרה, אחרי סדרת הגבסים והניתוח אין זכר לקלאב פוט ואי אפשר לדעת מה היתה דרגת החומרה, לכאורה הכל בסדר. תפקיד הנעליים הוא למנוע רגרסיה, שכן הנטייה הטבעית של הרגליים היא להסתובב פנימה (כפי שקרה ברחם).
3. את עידו הכנסנו למשפחתון בגיל 6 חודשים, כשחיפשנו את המקום המתאים העלנו בשיחה עם הגננת את עניין הקלאב פוט. רובן ככולן היו נכונות לשמוע הסבר ולהקפיד על נעלית הנעליים. גם עכשיו בצהרון שעידו נמצא (הוא כבר בן שנתיים) אין שום בעיה, פשוט מסבירים ומדגימים לגננת/עוזרות הגננת והן נועלות לו אותן כשהוא ישן. מה שכן, הייתי ממליץ להיות ערניים למקרה שמגיעה גננת חדשה או סתם לוודא שמקפידים על הדגשים (למשל אנחנו גילינו שהיו פעמים שנעלו לעידו את הנעליים בלי גרביים, לא נורא, אבל גם לא היה מקובל עלינו).
&nbsp
אל תהססי לפנות בכל שאלה נוספת.
&nbsp
בהצלחה וחתימה טובה,
שחר
&nbsp

NofNof121

New member
תודה רבה רבה על התשובות המחממות את הלב..

ועוד שאלה..

אנחנו מתחילים בקניות לחבילת הלידה ורציתי לדעת אם יש סלקל מיוחד שהוא ממולץ בעיניכם בשביל קלאבפוט או שזה לא משנה.
אותו דבר לגבי עגלה ובכללי האם יש איזשהו מוצר שהייתם ממליצים לרכוש שיש בו שימוש או צורך מיוחד שעזר לכם במהלך הטיפולים.
אמבטיה או כל דבר שעולה לכם לראש.

תודה רבה..

olga6177

New member
תשובה

אצלי לא היה שום דבר מיוחד כי לא ידענו על קיום הקלאבפוט,
מנסיון אישי:
1. אם אתם רוכשים עגלה כולל אמבטיה, חשוב לבחור אמבטיה (של העגלה) רחבה, כי כשעוברים מגבסים לסד הרגלים בפיסוק ולכם אמבטיה צרה לא נוחה לתינוק ולכם .הרגלים נתקעות, קשה להוציא את התינוק. למרות שאמבטיה משמשת לא להרבה זמן אך עדיין לדעתי חשוב מאוד שיהיה נוח .
2. מקלחות עם הגבס - היינו עוטפים את הגבס בניילון נצמד וגם שמים שקית גדולה של סנדויץ שהמים לא ירטיבו את הגבס. ואז לא מניחים לגמרה את התינוק באמבטיה , אלא מחזיקים בידיים בתוך אמבטיה והרגל המגובסת מורמת .אכן זה אי נוחות של 3 חודשים.
מזל שאת יולדת בחורף (גם אני ילדתי בנובמבר) כך שהגבס פחות יציק לתינוק ולא יהיה לו חם.
3. לגבי העגלה - בהמשך כשעבורים לסד ל24 שעות - הייתי שמה שמכה דקה בעגלה בחלק של הרגלים שלא יבהל מהמכות /רעש של הסד.
4. במיטת תינוק ריפדנו את מעקה המיטה בבד ומגן ראש בכל חלקי המיטה(כי כשגל מסתובב נותן מכות עם הסד ונבהל). למרות שהפתרון פחות נוח. אני בדיוק מבקשת בפורום עזרה לרעיון טוב יותר.
בהצלחה!

סלקל אטון 2

שלום, באתר מאמי ביי תוכלי למצוא מגוון סלקלים במחירים שונים, אנו ממליצים במיוחד על סלקל סייבקס אטון 2 המצויין, תוכלי להתרשם ממנו ואף להזמין דרך הלינק הבא:
http://www.mamibuy.co.il/store/cat/ATON2

מחירו כעת הוא 799 ש"ח במקום 1200 ש"ח.
נשמח לענות על כל שאלה גם בטלפון :
03-7444234

צוות מאמי ביי

melabess

New member
קלאב פוט

שלום צוות מאמי ביי,
&nbsp
אתם ממליצים על סלקל סייבקס אטון 2 לתינוקות עם קלאב פוט? אם כן, מה היתרונות שלו על סלקלים אחרים? בהיבט של קלאב פוט כמובן?
&nbsp
תודה,
שחר

iritz84

New member
עוזר

היי,
אני אמא בפעם הראשונה לתמר בת ארבע וחצי חודשם שנולדה עם קלאב פוט. את החבילה קניתי כשידעתי כבר שיש את הבעיה (גילו לי את זה בסקירות) אך לא יחסתי לזה חשיבות, לקח לי זמן עד שעיקלתי שיש בעיה שצריך לקחת אותה בחשבון, דברים שאני הייתי לוקחת בחשבון הם:
1. טפלי /מזרן צף-אנחנו הורדנו את הגבסים פעם בשבוע בבית וזו היתה מלאכה לא פשוטה. הטפלי הצף עזר מאוד, תמר שכבה שם ולא היה צורך להחזיק אותה ביד ולשבור את הגב
2. לקנות מכנסיים בלי רגלונים כאלה, זה לא רלוונטי עם הגבס ולא עם הנעליים לדעתי האישית
3. כפי שכבר צוין יש צורך באמבטיה רחבה לעגלה אך גם למקלחת, אני לא לקחתי את זה בחשבון ולכן כבר העברתי את תמר לטיולון.
4. העריסה התאימה עד לשלב הנעליים אחר כך העברנו את תמר ללול זה נותן לה יותר חופש לזוז מבלי לדפוק את הרגליים בדפנות

למעלה