שאלות שונות

dina1001

New member
אוכל אורגאני

מקווה שתוכלו לענות איפה ניתן לקנות מזון אורגני שלא הוספו לו הורמונים או אנטיביוטיקה איך ניתן לדעת זאת בוודאות כי סביר להניח שיש חנויות שמוכרות כביכול מזון אורגאני במחיר גבוה יותר ולמעשה מדובר במזון רגיל לכל דבר אלו דרכים קיימות כדי לזהות מזון כזה תודה מראש לעונים...
 

offir67

New member
מתכון קל לתבשיל עם עדשים ועוד כמה דברים בפנים

שלום לכם אני מחפש מתכונים לתבשילים של : עדשים מתכון לשעועית ירוקה קפואה לבישול. תודה ע
 

פריגת

New member
מישהו מכיר כאן את

השקדיה- להעלאת הברזל? (זו שקונים בחנויות טבע). אני בשבוע 30 להריוני, ויש לי חוסר ברזל <המוגלובין 10.4>, והומלץ לי בחנות טבע על השקדיה או על פלוריויקס (מקוה שניסחתי את זה טוב), בחרתי בשקדיה כי הפלוריויקס עלה נורא יקר, השאלה היא אם יש הבדל? מישהו מכיר? או יודע לאיזה מוצר מבין השניים יש יותר אפקטיביות ? או בכלל יש איזה משהו טבעוני שמומלץ לקחת להעלאת הברזל? אל תגידו לי להתחיל לאכול כל מיני מאכלים עתירי ברזל כי זה ממש לא עוזר לי... הייתי שמחה להתחיל לנסות עם מוצרים טבעיים.
 
ירקות שמגודלים בצורה טבעית ומסורתית

לאחרונה גיליתי אתר המציע ירקות שמגודלים במסורת של למעלה ממאה שנה , יש גם להניח שהם אורגניים. מישהו פה כבר הזמין משם ומוכן לשתף? שלחתי להם אי מאייל אך בנוסף אשמח לשמוע תגובות מהשטח www.ecobaladi.com
 

RoyceGracie

New member
קטפתי תמרים, מה עכשיו ?

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני פונה אליכם אחרי שחיפשתי לא מעט בגוגל על איך ומה עושים עם תמרים שהרגע קטפתי מהעץ. חיפשתי את העץ הכי בשל בשכונה והורדתי ענף- התמרים בשלים למדיי מכיוון שצבעם סגלגל כהה וקליפתם דקה, הם נושרים בקלות מהענף עליו יושבים וחלק מהם כבר בשלב מסויים של התייבשות והצטמקות. טעמם מתקתק ובוסרי במקצת (אך הבנתי שכך אמור להיות הדבר). אז אחרי שיש לי אשכול מכובד- מה עליי לעשות ? שמעתי שיש להכניס אותם לפריזר (אך אולי זה מתאים רק לתאנים בהירות) ושמעתי שיש גם סתם לייבש אותם בשמש. אשמח לכל סוג של הכוונה. בברכת חג שמח.
 

yaelbm

New member
../images/Emo203.gifהודיה ../images/Emo35.gif

מי מכיר ? מי ניסה ? איך תופעות הלוואי ? והאם כדאי לנסות ?
 

TheFinalCut

New member
מחקר: תזונה טבעונית יעילה נגד סוכרת סוג 2

במאמר(1) שהתפרסם לפני ימים ספורים בכתב העת של אגודת התזונאים האמריקנית (JADA), מתוארות תוצאותיו של מחקר קליני ב-99 חולי סוכרת, שבעזרתם נבדקה ההשפעה של תזונה טבעונית דלת שומן על המחלה, בהשוואה לדיאטה המומלצת לחולי סוכרת של איגוד התזונאים האמריקני, שנוסחה ב-2003. במחקר זה נמדדו למטופלים (שחולקו באקראי ל-2 הקבוצות - של תזונה טבעונית דלת שומן והתזונה המומלצת ע"י ארגון התזונאים) רכיבים תזונתיים ואינדקס התזונה המתחלפת הבריאה (AHEI), מדד לאיכות התזונה המקושר לסיכון מופחת למחלות לב וסוכרת, לאחר 22 שבועות. בשתי הקבוצות חלה ירידה משמעותית בקלוריות, חלבון, שומן, כולסטרול, ויטמין D, סלניום ונתרן בהשוואה למצבם לפני התחלת הניסוי. בקבוצה הטבעונית ירדו גם רמות ה-B12 והסידן באופן יחסי, ועלו בצורה משמעותית רמות הפחמימות, סיבים, פעילות ויטמין A, בטא-קרוטן, ויטמין K ו-C, פולאט, מגנזיום ואשלגן. בקבוצה שהוקצתה לה התזונה המומלצת ע"י ארגון התזונאים גם חלה ירידה בפחמימות ובברזל. נמצא שבתזונה המומלצת ע"י ארגון התזונאים לא היה שינוי באינדקס התזונה הבריאה לעומת תזונה רגילה, בעוד בקבוצה הטבעונית השתפר המדד בצורה מובהקת ומשמעותית. הכותבים מסיקים (בהמשך למחקרים דומים שמסקנתם דומה) כי תזונה טבעונית דלת שומן מקושרת לאיכות תזונתית גבוהה, בקרת משקל ובקרה על רמות הסוכר בדם ביעילות מוגברת בהשוואה לטיפול הרגיל, וכי בטווח הארוך היא יכולה לייעל את בקרת משקל ולהפחית סיכון למחלות לב וכלי דם בחולי סוכרת סוג 2. 1. Turner-McGrievy GM, Barnard ND, Cohen J, Jenkins DJA, Gloede L, Green AA. Changes in nutrient intake and dietary quality among participants with type 2 diabetes following a low-fat vegan diet or a conventional diabetes diet for 22 weeks. J Am Diet Assoc. 2008;108:1636-1645.
 

lost3

New member
כימותרפיה ומוצרי סויה

שלום, מקווה שאוכל להעזר כאן. (עד כה ספגתי כאן מידע מקריאה בלבד, ותמיד תשובותיו של מנהל הפורום מאד מעשירות). קרובת משפחה שלי החלה בטיפולים כימותרפיים. היא אינה צמחונית/טבעונית, אך היא צורכת חלב סויה וגבינות טופו (טופוטי - "טוב מ.."), במקום חלב וגבינות מן החי. התזונאית המופקדת על המטופלים אמרה שעליה להמעיט במוצרי סויה (או אפילו לא לצרוך בכלל), בגלל השלכות הפיטואסטרוגן. אני יודעת שקיימת בורות בקרב צורכי החי ומוצרים מן החי (גם תזונאים ורופאים) לגבי היתרונות הבריאותיים של תזונה צמחונית/טבעונית (או החסרונות של תזונה שאינה כזו), ולדעתי ההכוונה של התזונאית נובעת מכך. בחיפוש קצר שערכתי בגוגל "soy + chemotherapy" מצאתי דווקא מידע המראה על יתרונות הסויה עם הטיפול בסרטן. האם יש לכם מידע או שתוכלו להפנות אותי למידע מבוסס לכאן או לכאן לגבי השפעות צריכת סויה במהלך טיפולים כימותרפיים. המון תודה ויום טוב.
 

TheFinalCut

New member
תשובה

אינני יכול לסתור דעת מומחית, בייחוד לא במצב רגיש ובעל השלכות קריטיות כמו טיפול כימותרפי. אני ממליץ למלא את ההוראות של המומחים המייעצים לקרובת המשפחה שלך, ואולי לחזור אל התזונאית עם שאלות בהתבסס על המידע להלן. מסקירה ספרותית קצרה אמנם לא ראיתי ראיות לכך שמומלץ למטופלים בכימותרפיה להמנע מסויה, ואמנם יש לא מעט עבודות הממליצות על סויה באופן כללי ועל פיטואסטרוגנים מסוימים, בייחוד גניסטאין (שיש לו גם תכונות חזקות של נוגד חמצון), לצורך טיפול בסרטן - אך בהתבסס על תוצאות מבע"ח ותרביות רקמה בלבד. לא ראיתי אפילו מחקר קליני אחד (בבני-אדם) שבו נעזרו בפיטואסטרוגנים לטיפול בסרטן במקביל לטיפולים כימותרפיה. ייתכן שפיספסתי ונערכו מחקרים כאלה, אבל רוב הסיכויים שאם היו מתבצעים מחקרים מן הסוג הזה, הם היו מוזכרים בסקירות העדכניות ביותר שפורסמו או בחלק המבוא של מאמרים חדשים בנושא. מצאתי סקירה אחת שבה סוכמו 3 מחקרים קליניים (בבני-אדם), בהם נערך שימוש בגניסטאין לטיפול בנשים עם היסטוריה של סרטן שד או החולות במחלה, במטרה לבחון האם הפיטואסטרוגן מפחית את הבזקי החום שמהם סבלו (בתמונה המצורפת). לפי הכותבים, הטיפול בסויה לא השפיע בצורה מובהקת על תדירות או חומרת גלי החום. בקיצור, לחזור עם שאלות לתזונאית, אבל בסה"כ חשוב מאוד למלא את הנחיות אנשי המקצוע. בהצלחה ואיחולי החלמה מהירה לקרובתך.
 

lost3

New member
תודה על הכל

אני אעבור על המאמרים ואחזור עם שאלות. פחות הטריד אותי למצוא יתרונות של סויה ויותר למצוא מידע על כך שאינה מזיקה. תודה רבה
 
אהמ..הסויה מזיקה

בייחוד הסויה המערבית שמעובדת בצורה שונה מהמזרח. סויה מעלה אסטרוגן ולכן עלולה לגרום לסרטן השד! בנוגע לטיפול כימותרפי עדיף באמת לא לצרוך סויה מכיוון שמשלב הורמונים..שוב תלוי גם בסוג הסרטן. החלמה מלאה.
 

TheFinalCut

New member
לא, זו טעות

סויה אינה מזיקה לבני-אדם, כל המחקרים שנערכו בבני-אדם מראים רק על פעילות חיובית, כולל מניעת סרטן. סויה אינה "מעלה אסטרוגן", אלא שחלק מהפיטוכימיקלים שבה דומים במבנה הכימי שלהם לאסטרוגן, אך אינם זהים לו ולא פועלים באותו האופן. אם כבר, מוצרי חלב ובשר אכן מכילים את ההורמון אסטרוגן עצמו, ומהם באמת יש להזהר בהקשר של סוגי סרטן מסוימים (בעיקר הערמונית בגברים, ובדרכי העיכול באופן כללי), כפי שהודגם מחקרית.
 
לא נכון

הסויה אצל חלק מהאנשים עשויה למנוע סרטן.. ואצל חלק אחר לעורר סרטן. עדות לכך שהסויה מעלה אסטרוגן הינה בנים שצרכו הרבה סויה וחלב סויה והצמיחו שדיים... לא מדברת על ההורמנים שהוספו למוצרים, יש הבדל פה זה משהו אחר.. אנא היזהרו, ואני מדברת מתוך ידע וניסיון. לכן, להגיד שזו טעות?! הייתי נזהרת לחלוטין.. מחקרים במיוחד לגבי מזונות ממומנים על ידי חברות, כמו למשל תנובה שמעודדת צריכת חלב וכו'... נורא תלוי מהו המחקר אותו קורים ומי עומד מאחורי מימונו.
 

רוגלך1

New member
תה ירוק

הי, קניתי לאחרונה תה ירוק, בשני מקומות שונים, ובשני המקרים היה לו טעם (וגם קצת ריח) של טבק. זה הטעם שלו? זה משתנה בין סוגי התה השונים (לפחות באחד המקרים זה תה מסוג "אבקת שריפה")? אשמח להמלצות בנושא
 

gs1234

New member
מכיר

לא ניסיתי (אני לא צריך את זה) אבל כבר כמה שנים שההודיה באופנה בתור "שיקוי פלא להרזיה". אחרי שהחברות הגדולות גילו ששבטים באפריקה לועסים את עלי ההודיה וזה נותן להם הרגשה של שובע, הן התחילו למכור את זה כתוסף מזון דיאטטי, ואז קרו שני דברים, די צפויים: 1. מלאי ההודיה בערבות אפריקה אזל במהירות, אחרי שיזמים זריזים מיהרו להשחית את הטבע ולקטוף כל שיח הודיה שמצאו. 2. השוק הוצף במוצרים שנקראים "הודיה" ואין להם שום קשר לעשב האפריקאי. ללקוח אין שום דרך לדעת אם העשב שמכרו לו הוא הודיה או פטרוזיליה. מהסיבות הללו (ומהרבה סיבות אחרות) אני ממליץ לא לקנות ולא לנסות את ההודיה.
 
למעלה