שאלות שכנראה יהיו לכם פשוטות....

talkk

New member
שאלות שכנראה יהיו לכם פשוטות....

טוב, אני אתחיל מזה, שאני עכשיו אבוא לחווה שאני אוכל וכשיתחשק לי (חוץ משיעורי הרכיבה) ואז אני אוכל להוציא כל סוס שיהיה פנוי, לאכף, ולרכב מקסימום שעה. ואני משלמת בהתאם לזמן הרכיבה, וקוראים לזה שיעורי חזרות, וזה בלי מדריך, המדריך נותן לי לפני זה דברים שכדאי לי לחזור עליהם... עכשיו, יש סיכויים גדולים שבקרוב יקנו לי סוס. כרגע, אני מתחילה מלבוא יותר לחווה (כל פעם שיוצא לי) ואם אני אראה שאני מסתדרת עם הלימודים וזה יחד, אז כנראה יקנו לי סוס, והוא יהיה חצי פנסיון. מספר שאלות שהייתי רוצה לדעת בכלליות (לאחר העדכון): 1. מהו סוג הסוס שהכי מתאים לקפיצות ראווה??? 2. באיזה גיל מומלץ לקנות סוס? 3. מה בודקים כשקונים סוס? 4. מהו המחיר הנורמלי לסוס טוב, בריא וחזק?? דבר אחרון, ראיתי פה אנשים שיש להם סוסים, ונשמע כאילו זה דבר של מה בכך, מאיפה לעזאזל הכסף?!?!?!?! עד ששכנעתי את ההורים שלי לקנות... וואי וואי וואי וואי.. לא שחסר לי כלום... תודה לאל, קונים לי כל מה שאני רוצה (מבחינת דברים גדולים, לא שטותיים, אבל אני לא אשוויץ - לא יפה) אבל כשמדובר בסוס, שדורש הרבה מאוד דברים, זה כבר עסק מאוד גדול... טוב, אממממ זהו טל

talkk

New member
אף אחד לא יודע?????../images/Emo10.gif

בבקשה! לפחות לשאלה הראשונה והרביעית!

צדק8

New member
אני אנסה לענות

למרות שאין לי סוס
1. מהו סוג הסוס שהכי מתאים לקפיצות ראווה??? אין לי שמץ. אבל אני בטוחה שהרבה ישמחו לענות לך על זה
2. באיזה גיל מומלץ לקנות סוס? אין מומלץ ...יש מתאים..מתאים לך עכשיו סייח בן חודשיים ? סוס צעיר ?..כמובן אין הרבה טעם לקנות סוס בן 20 ככה...אם את כבר קונה שיהיה יותר צעיר.. 3. מה בודקים כשקונים סוס? אני מניחה שוטרינר צריך לבוא לבדוק אותו..ואת באה לבדוק אם את יכולה להתמודד עם סוס כזה וכו' 4. מהו המחיר הנורמלי לסוס טוב, בריא וחזק?? הרבה.

טוב זה תשוובת מהירות כי אני ממהרת!

1. מהו סוג הסוס שהכי מתאים לקפיצות ראווה??? הגזעים שהכי מתאימים הם: וורמבלדים למיניהם, טורוברדים, הנובר, טרקהיינר ובעיקר סוסים גרמניים.. 2. באיזה גיל מומלץ לקנות סוס? השאלה מה הרמה של הסוס בגיל.. והאם את מסוגלת לרכב על סוס נגיד בן 5 שאת צריכה לקדם אותו ולהשקיע בו.. בעיקרון לסוס ראשון קונים סוס שיודע פחות או יותר את העבודה ושהוא בא ללמד אותך קצת אבל את צריכה גם לקדם אותו בהמשך.. אממ קונים סוס בין הגיל 5-11 בגיל הזה הם כבר מסיימים את הגדילה ומתחילים להגיע לשיא שלהם.. בגיל 10 עד 14 פחות או יותר זה השיא שלהם.. 3. מה בודקים כשקונים סוס? אופי, יכולת, עבר, מבנה גוף וכמובן אם יש לסוס פוטנציאל... אם את מוצאת סוס עם פוטנציאל, אופי טוב שזה קשה למצוא בארץ סוס עם יכולות ושיש לו אופי מקסים.. ואם את מסתדרת עם הסוס אז את עושה בסוף בדיקת קנייה שהיא עולה 350-400 ש"ח.. וטרינר בא ובודק את הסוס ורואה אם יש לו בעיות רגליים או כל מיני דברים... זה חובה לעשות! 4. מהו המחיר הנורמלי לסוס טוב, בריא וחזק?? המחירים משתנים.. את יכולה למצוא סוס שיעשה לך את ה1.10 ב-3000 דולר.. אבל אם את רוצה סוס ל-1.20, 1.30 על רמה זה גם יכול לעלות לך כמה עשרות אלפי דולרים.. ככה שזה תלוי לאיזה רמה את רוצה סוס וכמה כסף ההורים מוכנים להשקיע...

talkk

New member
וואי!!!! זה בדיוק מה שרציתי לשמוע!

ממש קלעת! אני ממש שמחה שזה התשובות!!! אני לא רוצה סוס שיודע לעשות 1.40, אלא משהו סביר. כי גם אני עדיין לא קופצת באופן נורמלי, בריא ויציב (
) גובה כזה. אני גם חשבתי על הגילאים האלה, על הגזעים האלה, על המחירים האלה, על הבדיקות האלה והכל.... אבל רציתי לדעת ממישהו שכבר יותר מכיר את התחום ממני, מאחר ואני ממש לא מבינה... תודה!!! טל

למעלה