שאלות שלא היו ברורות לי

שאלות שלא היו ברורות לי

1. איך שלגיה אמה והשאר ידעו להגיע לאן שהוק וקורה הלכו?
2. למה קורה פשוט לא עשתה קסם והעלימה את עצמה מאיזור הכלא, ישר לאגם במקום ללכת ברגל?
3. למה האפון הזה דווקא פתח שער לסטוריברוק ולא לעולם אחר?
4. למה בעימות באגם קורה לא הפעילה קסם קצת יותר חזק כמו להפוך אותם לג'וק או משהו כזה?

אנסה לענות...

1. כי זה היה ברור להן כיוון ששלגיה הכירה את קורה...
2. אני מניחה שאי אפשר לעשות שקסמים אחרת לא היו שומרים שם את רמפלטיסקין...

זה לא מסתדר

קודם כל אז מה אם שלגיה הכירה את קורה. זה לא אומר שהיא צריכה לדעת לאן היא הולכת.
בנוגע לראמפל הרי שביטול הקסם נמצא מאחורי הסורגים וקורה והוק היו מחוץ לסורגים אבל גם אם אני אזרום עם התיאוריה שלך אז ברגע שהם יצאו מהמתחם, קורה יכלה להפעיל את הקסם.

זה היה לי ברור שהיא רוצה ללכת לאיפה...

שרג'ינה נמצאת... למרות הכל היא אמא שלה... ואני מניחה שגם לשלגיה היה ברור... חוץ מזה כשקורה התחפשה ללינקולן נראה לי זה מתי ששלגיה הבינה לאן קורה הולכת...

יכול להיות שהיא הפעילה את הקסם אחרי שהם יצאו מהמתחם אבל הראו לנו את מה שקרה לפני ואחרי... כשהם יצאו מהמתחם והגיעו לחולות...

חחחח

קורה הרגה את לנסלוט האביר ולא את לינקולן הנשיא האמריקני שנרצח בתאטרון

אם היא היתה מפעילה קסם מהכלא לחולות

אז שלגיה ואמה לא היו מספיקות להגיע בזמן כי הן צריכות ללכת ברגל.

יש דברים שלא מראים לנו ויש פרטים שוליים

1 אולי היו עקבות שהובילו מהמערה לאגם?! אולי הוק אמר משהו על האגם לאמה שהם ביקרו את הענק? סנאו גם ידעה שמיקום האגם הוא קסום, אז אולי היא ישר חשבה שלשם קורה הולכת (הרי סנאו כבר הייתה באגם עם צ'רמינג)

2. שאלה מצויינת. אולי הייתה לה עצירה בדרך, אולי היא לא רצתה לקחת איתה את הוק בתוך קסם, ואולי היא פשוט רוצה לנשום קצת אוויר צח. זה פרט כל כך שולי ולא מעניין בעליל, כי אפשר לשאול כמעט על כל דבר למה היא לא משתמשת בקסם.

3. ככל הנראה נפתח שער לעולם האמיתי רק עם האפונים. למשל, אנחנו לא יודעים לאן באיי הגיע, אבל משערים שהוא בצפון אמריקה, ורמפל דאג שכולם יגיעו לאותו המקום שבאיי הגיע. אולי כי העולם האמיתי הוא היחידי בלי קסם, ואולי זה כמו בהארי פוטר שעוברים ממקום למקום בעזרת אבקת קסמים שזורקים לאח. ואז פשוט צריך לחשוב על מקום ולהגיד אותו בקול רם.

4. עוד שאלה מצויינת, ואני שוב אומרת, אלו פרטים קטנים ולא מעניינים. קיבלנו סצנה ממש טובה, גילנו שלאמה יש סוג של קסם לא ברור, הטובות חזרו הבייתה, והרעים נשארו עם תאוותם בידם (עד שהוק שלף את הקלף המנצח). מה זה יתן לנו הצופים עם סנאו ואמה יהפכו פתאום לג'וקים? זה רק ישניא את הכותבים וגם יכול לגרום לירידה ברייטינג (שזה הדבר הכי מסוכן לתוכנית טלוויזיה)

אני בטוחה שיוצרי הסדרה הכל ברור, אבל הם לא תמיד בוחרים להראות לנו את כל תהליכי החשיבה והפעולה של כל דמות, וגם אין צורך. בסדרה יש המון נעלמים, והרבה פעמים מרגיש כאילו הדברים מסתדרים לצופים בצורה לא ברורה. ככה זה בטלוויזיה (וכל בוגרי אבודים יעידו על הבלבול, הספקות והתיאוריות המטורפות שצצו במהלך השנים). אנחנו לא צריכים לדעת כל מה שהדמות חושבת, לאן הם הולכים..... וזה גם גוזל המון זמן כתיבה, זמן משחק (ומשכרת) של השחקנים, ודקות יקרות מהפרקים.

הלדין

New member
לדעתי,

1. שלגיה הסיקה את זה באותו האופן שרמפליצקין הסיק מהצד השני מאיפה קורה תגיע. התהליך הולך ככה: אם הייתי להחזיר לחפץ שאבד לו הכח את כוחו, לאן הייתי הולך/ת. אז שלגיה, על סמך הידע המצומצם שלה, הניחה שקורה תלך לאגם נוסטוס. חוץ מזה, אנו יודעים מהפרק ששלגיה מכירה את הקסם של קורה ויכולה לעקוב אחריו.
3. גם צריך לזכור שזו לא הפעם הראשונה של הוק עם האפונים. אין ספק שהוא מבין איך הם עובדים. בפעם הראשונה שאנו רואים אותו, הוא משתמש באפון קסום כדי לפתוח שער לארץ לעולם לא. קסם האפונים, כנראה, מכיל גם קסם השער וגם את הקוארדינטור.
4. בפשטות, אני חושב שזה פשוט עניין של אפיון דמות: קורה רצתה לעקור את לבם של הדמויות. לו היו נלחמים ברמפליצקין, סביר להניח שהוא היה הופך אותם לג'וקים. ולמה שקורה תקח את הוק איתה? שהמוגל הזה יילך ברגל...

אני שוב אתייחס לסעיף 1

שלגיה חושבת שאגם נוסטוס הוא אגם יבש. גם הוק כשהגיע לאגם חשב שהוא יבש ואם יש משהו שהוק מבין בו זה מים.עד שקורה הראתה לו שהוא טועה.

תגובה

1. אם כבר ליהפך. שלגיה להזכירך חשבה שהאגם יבש ולראיה אמו של ג'יימס היתה מוכנה למות כדי ששלגיה תקבל את הטיפה האחרונה כך שאם כבר זה המקום האחרון ששלגיה אמורה להאמין שקורה והוק ילכו אליו.

2. זה פרט דווקא מאוד מעניין כי מן הסתם חלפו יותר מ 28 שנים ואת מתה כבר לפגוש את הבת שלך וראינו כבר שהיא יודעת להיעלם ולהגיע למקום אחר. זה בדיוק שווה ערך לכך שיש לך אוטו ובכל זאת את הולכת ברגל למרות שאת הולכת לפגוש מישהו ש 28 שנה לא ראית. אגב אם לקורה לא היתה בעיה להרוג את החבורה בעימות באגם אז למה לעזאזל לא הרגה אותם בפרק הקודם כשהעורב מצא אותם. אני לא מבין איך רק אני רואה שיש כאן פאק ענקי בעלילה.

3. אולי לא יודע. אין לי כל כך מה לענות.

4. שוב גם זה ממש איננו פרט שולי. קיבלנו רמז די גדול שהכח של קורה חזק כמעט כמו הכח של ראמפל כלומר היא יכלה בקלות לחסל אותם ובכל זאת השימוש שלה בקסם היה מינימלי. זה כל כך מרגיש מאולץ שהתסריטאים לא ידעו להתמודד עם הנקודה הזאת היטב.

Shiri from the block

Active member
מסכימה לגבי 4
זה ברור לכולם שקורה יכלה תוך שנייה להרוג את אמה וסנואו,
אבל מה לעשות שצריך להמשיך את הסדרה..

ויש עוד בעיית אמינות שבטוח לא תוכלו לפתור

איך לעזאזל הילד שמגלם את הנרי קיבל את התפקיד הזה?
הוא שחקן כל כך אבל כל כך גרוע. יש לו בקושי שני הבעות פנים והוא לא אמין בשיט.

זו שאלת מליון הדולר

בחיים לא נתקלתי בכזה ילד מצבן!!
אני בד"כ מחבבת ילדים בסדרות, אבל פה פשוט נפלו על ליהוק גרוע!!

Shiri from the block

Active member
הילד דווקא לא מעצבן אותי, הדמות שלו כן!!! ילד חסר רגשות וחסר תועלת ולא מעריך מה יש לו ביד

סתום.

למעלה