שאלות שלא קיבלתי

שאלות שלא קיבלתי

תשובות, אולי מישהו כאן יוכל לעזור. חליתי בסרטן השד ביוני 2003 , עברתי כריתה מלאה והתחלתי בטיפולים , לאחר הטיפול החמישי קיבלתי אירוע מוחי, כל הטיפולים הופסקו, ומאז גם לא ערכתי כל בדיקות, הרופאים אומרים שהכל בסדר אבל אני לא מרגישה טוב, השבוע הייתה לי ביקורת וקיבלתי לערוך בדיקות דם ו סי טי ונקבע לי תור לעוד שלושה חודשים. מהאירוע המוחי נשארתי עם חולשה בצד הימני של הגוף . והשאלות שלי הם איך הם יודעים שהכל בסדר ואם הכל בסדר למה קובעים מראש סדרה של 6 או 8 טיפולים בקיצור אני מבולבלת , כמובן ששאלתי את הרופאה והיא אמרה לי את נראית בסדר ואין לך מה לדאוג.

מיליתו

New member
מנסה לענות

נתחיל מהסוף. קובעים סדרה של טיפולים כי אחרי ניסיון עם הרבה אנשים הגיעו למסקנה שתרופות מסויימות במינון מסויים מביאות לתוצאות הטובות ביותר בקרב מדגם של אנשים שחלו במחלה מסויימת. מובן שיש שונות בין האנשים וכל אחד מגיב קצת אחרת, אבל משום שאי אפשר לדעת איך בדיוק את תגיבי, נותנים לך את הטיפול שעוזר לרוב האנשים. במקרה שלך הפסיקו את הטיפול בגלל האירוע המוחי. יתכן ואת לא מרגישה טוב בגלל האירוע המוחי, ולא בגלל הסרטן. החשש העיקרי של רופאים הוא שהסרטן יחזור גם אם הוא נעלם אחרי מספר קטן שלי טיפולים, ולכן הם ממשיכים בעוד כמה טיפולים "ליתר ביטחון". מאחר ואצלך הסרטן נעלם אחרי כמה טיפולים, ולא חזר למרות שהפסקת את הסדרה באמצע (בגלל האירוע המוחי), את כניראה בקבוצה שהגיבה טוב גם למספר מועט של טיפולים, וכל מה שצריך זה רק לעקוב. מובן שאת כל השאלות האלה את צריכה לשאול את הרופאים והם צריכים לתת לך הסבר מספק ברמה שאת מבינה.

אונקולוגים יודעים בד"כ

ומנסיון שלהם אם משהו לא בסדר, אבל יש את היוצא מן הכלל. ופה בא התפקיד שלך: אי אפשר לסמוך באלף אחוז על הרופאים כי גם הם בני אדם וגם הם טועים לפעמים - הענין הוא שהטעויות שלהם יכולות לעלות בחיי אדם, ולכן אם יש לך הרגשה לא טובה עם עצמך, אני מציעה לך אפילו לקבל חוות דעת נוספת ולהבדק מעבר לסיטי ולבדיקות דם (מרקרים?). מאוד יכול להיות שהתופעות מהן את סובלת שייכות בכלל לאירוע המוחי. בקשר לשאלתך, הרופאים קובעים מראש סדרת טיפולים מה שנקרא "פרוטוקול רפואי", ובהתאם למצב החולה הם לפעמים סוטים ממנו, כמו במקרה שלך. אי אפשר היה לסיים את הטיפולים שלך בגלל האירוע הנ"ל, ואם היו ממשיכים זה היה כמובן מסכן אותך. אני מאחלת לך המון בריאות ותהיי חזקה מיכל

לא במאה אחוז

אני מאמינה שרופאים פחות או יותר יודעים מה הם עושים, וזה מבחינתי מתייחס לכלל האוכלוסיה, למי שנמצא בתוך ההתפלגות הנורמלית. אם קיבלת תשובות לבדיקות והרופאים אומרים שהכל בסדר אז כנראה שהכל בסדר. לא מספיקה לך התשובה הזו? תדרשי עוד הסבר ועוד הסבר עד שתהיה בטוחה שהבנת את כל מה שרצית לדעת. לא מצליחה לתקשר עם הרופא שלך? תחליפי רופא, לכי לחוות דעת נוספת. הכל כדי שתרגישי בטוחה. את יכולה גם לשאול פה לגבי תוצאות ומי שמבין יוכל לענות לך. נראה לי שאת גם יכולה לסמוך על תחושות הבטן שלך, שאת קשובה לעצמך ויודעת מה את מרגישה ויודעת כשמשהו לא בסדר. כל עוד את לא שקטה בפנים, תעשי בשבילך כל מה שאת חושבת שנחוץ כדי להביא את השקט.
גלי

תחושות הבטן

שלי אומרות שמשהו לא בסדר והשאלה היא האם זה מהסרטן או מהאירוע מוחי, אני כבר חצי שנה אחרי הטיפולים ובכל זאת אני מרגישה כמו איזו סחבה ישנה, לפעמים אניחושבת שאני מדמיינת את הכאבים ואת הרגשת החולי ולפעמים אני מרגישה שאני יורדת מהפסים, לא מתפקדת .

תחושות הבטן

שלי אומרות שמשהו לא בסדר והשאלה היא האם זה מהסרטן או מהאירוע מוחי, אני כבר חצי שנה אחרי הטיפולים ובכל זאת אני מרגישה כמו איזו סחבה ישנה, לפעמים אניחושבת שאני מדמיינת את הכאבים ואת הרגשת החולי ולפעמים אני מרגישה שאני יורדת מהפסים, לא מתפקדת .

למעלה