שאלות של אמא חדשה

choompit

New member
שאלות של אמא חדשה

שלום. בתי בת 10 ימים, נולדה במשקל 2500 גרם וכיום שוקלת 2680 גרם, ויש לי מס' שאלות. 1. בנוגע לסטרליזציה: האם צריך אחרי כל שימוש להרתיח בסיר את הבקבוק, הפטמה והמכסה? ולכמה זמן זה נשאר מעוקר? והאם מכשיר סטריליזטור למיקרו יותר טוב או יותר נוח? והאם כשאני מרתיחה את זה בסיר על הבקבוק להיות מלא במים? או שחצי סיר זה מספיק? 2. התינוקת שלי לא מצליחה לינוק ואני שואבת לה ומשלבת פעם-פעמיים ביממה סימילאק אך אני שמה לב שבלילה בשעות המאוחרות היא מתקפלת ולא נוח לה וגם ביממה האחרונה היא לא כ"כ עשתה קקי למרות שמאז שנולדה היא עושה כל שלוש שעות קקי. יכול להיות עצירות? או גזים? איך אפשר להבדיל? 3. במשך היום היא ישנה בין ארוחה לארוחה ודווקא בלילה היא מתעוררת ולא מצליחה לישון ואני נותנת לה מוצץ אבל היא לא נרגעת מזה. האם לנסות להשאיר אותה ערה במהלך היום? 4. איך אני יכולה לדעת אם חם לה או קר לה? האם לפי הכפות ידיים/רגליים? אני מלבישה לה 2 שכבות + שמיכה במזגן ושכבה אחת ללא מזגן. 5. האם ניתן לתת לה תה קמומיל (הנמס הזה) לכאבי הבטן? 6. שאלה אחרונה: בתי נולדה במשקל הנמוך הזה בשבוע 38+5 משום שחבל הטבור היה כרוך לה על הרגל מס' פעמים ועקב זה הייתה האטה בגדילה ובמשך שבועיים היא לא גדלה ברחם. מה ההשפעות של דבר כזה? האם יש השפעות לטווח ארוך? תודה רבה מראש, מקווה שלא העסמתי בשאלות פשוט אין לי את מי לשאול.

לאמא צעירה

1.מותר וקל לעשות סטריליזציה של כל הבקבוקים במיקרוגל בבת אחת פעם ביום. אם בסיר, אז המים אמורים לכסות את הבקבוקים. 2.מספר התקין של יציאות אצל תינוק נע בין 6-8 ליום לבין יציאה פעם ב2-4 ימים. 3. ישנם תינוקות שלא מוכנים לישון בלילה, ודווקא ביום הם רגועים יותר . אין לדבר הסבר וגם לא פתרון. אין דרך להחזיק אותה ערה כנגד רצונה. את תנסי להתאים את עצמך ולתפוס תנומה במשך היום כאשר היא רגועה. 4. את מלבישה אותה נכון. כעיקרון ידיים ורגלים קרות מצביעות על כך שקר לתינוק. חוסר שקט וסומק בפנים מצביעים על שחם לו. אם יש ספק אפשר אפילו למדוד את חום הגוף בעזרת מד חום.5. תה קמומיל לא מומלץ. הוא גם לא עוזר וגם ממלא אותה במים על חשבון החלב.6. חבל טבור כרוך סביב הרגל לא מסביר האטה בגדילה, למיטב הבנתי. זה גם לא אמור להשפיע על התפתחותה העתידית אם היא עברה את הלידה ואת הימים שלאחר מכן ללא ארועים מיוחדים. מאחר ולא ידוע לי כלום על המלך הלידה והרגעים שלאחר מכן לא אוכל לענות מעבר לכך. היה רצוי להפנות את השאלות האלה לרופאים שבדקו אותה אחרי הלידה. דר' מילה ברק

למעלה