שאלות של התחלה (וקראתי את המאמרים)

תירתיר

New member
שאלות של התחלה (וקראתי את המאמרים)

זהירות- ארוך... אתחיל מזה שאני מתעניינת בנושא התזונה והסביבה, בהחלט לא רק בקשר לילד האספרגרי שלי, אלא בכלל. גם עשיתי הרבה שינויים מבחינתי בתזונה- הפסקתי עם מוצרי חלב, אני צמחונית (למרות שזה לא הקטע שלכם פה) ומשתדלת לאכול בריא ולא מתועש. ועדיין יש לי כמה שאלות, למרות שקראתי חומר. לגבי חלב - אין לי ספק שזה בעייתי ומזיק, אבל מה הסיפור הגדול עם הגלוטן? ילד שאין לו בעיות בעיכול- חייב להפסיק עם זה? למה? ואם צורכים רק קמח מלא זה לא בסדר? זה הרי כל כך קשה ליישום. לי אישית אין בעיות עיכול בכלל, ולבן שלי גם לא עד כמה שאני יודעת. הוא די תקשורתי ורק לא ממש משתלב חברתית. דבר שני- מי שאוכל הכל, והמערכת עובדת כמו שצריך, למה צריך לקבל תוספים? (חוץ ממה שבאמת קשה להשיג דרך אכילה, כמו אומגה 3 או בי-12.) ואיך בכלל (נגיד אם השתכנעתי שכן) צורכים את כל כמות הכדורים הזו? נשמע מסובך לאללה. שאלה שלישית ולא ממש קשורה- ילד שלועס את החולצה שלו בטירוף- מה חסר לו? (הוא לא פידידי) מצטערת אם השאלות בנאליות- אבל באמת לא הפנמתי את הענין למרות קריאת כל החומר.

תשובות חלקיות

אבל מה הסיפור הגדול עם הגלוטן? ילד שאין לו בעיות בעיכול- חייב להפסיק עם זה? שום דבר לא חייבים. למה? התשובה במאמרים: כדאי (לא חובה) כי הסטטיסטיקה מראה שזו אחת ההתערבויות הכי יעילות. גם ילדים שלא הגיבו באופן חיובי מובהק לדייאטה, הגיבו טוב יותר להתערבויות אחרות מאשר ילדים שלא היו בדייאטה. ואם צורכים רק קמח מלא זה לא בסדר? שוב, אין כאן משטרת הגלוטן. השאלה אם זה "בסדר" תלויה ברגישות של הילד הספציפי שלך ובמידת המוטיבציה שלך לברר את זה. אם הרגישות קיימת ובאיזו מידה אי אפשר לדעת עד שנמנעים לחלוטין למשך תקופה ארוכה. ההסברים במאמר על GFCF. זה הרי כל כך קשה ליישום. כל ההתחלות קשות... אבל כשיש מספיק מוטיבציה, הכל גם אפשרי. עובדה שיש הורים רבים שחששו מהדייאטה, והצליחו לעמוד בה. תאמיני לי שאת לא הראשונה עם השאלות האלה. וגם לא האחרונה. לי אישית אין בעיות עיכול בכלל, ולבן שלי גם לא עד כמה שאני יודעת. אחלה. זה עדיין לא אומר שהוא לא יפיק תועלת מדייאטה נטולת גלוטן. זה לא אומר שהוא כן יפיק תועלת ממנה (אם כי כאמור הסטטיסטיקה אומרת שיש סיכוי טוב שכן). דבר שני- מי שאוכל הכל, והמערכת עובדת כמו שצריך, למה צריך לקבל תוספים? (חוץ ממה שבאמת קשה להשיג דרך אכילה, כמו אומגה 3 או בי-12.) התשובה נעוצה בהנחה "הכל עובד כמו שצריך", שאצל הילדים שלנו היא אינה נכונה בחלק גדול מהמקרים. לילדים שלנו יש פעמים רבות בעיות מטבוליות שמקשות עליהם להפיק חומרים מזינים מהמזון. בעקבות כך מצטברים אצלם חוסרים כאלה, שמה שיש במזון כבר לא מספיק להשלים אותם. עם זאת, תיסוף בלי דייאטה נקייה יעזור במידה מוגבלת, אם בכלל. לכן קוראים להם תוספים ולא תחליפים. הדייאטה היא האלף בית. בנוסף לכך, רבים מהמאכלים היום אינם מכילים את הנוטריינטים שהם הכילו בעבר, עקב ניצול יתר של הקרקע, מונוקולטורה, ושימוש בחומרים סינתטיים בגידול. ואיך בכלל (נגיד אם השתכנעתי שכן) צורכים את כל כמות הכדורים הזו? נשמע מסובך לאללה. זה אכן לא פשוט, ויש כל מיני טריקים שנועדו להסוות תוספים במזון (ראי בטגליינס). רצוי גם ללמד את הילד לקחת כדורים אם הוא עדיין אינו יודע (היו כאן על כך שירשורים בעבר, את מוזמנת לחפש). שאלה שלישית ולא ממש קשורה- ילד שלועס את החולצה שלו בטירוף- מה חסר לו? (הוא לא פידידי) הרבה פעמים מה שחסר זה מינרלים, בעיקר אבץ. לפעמים גם ברזל או מגנזיום. לתופעה קוראים פיקה או בלועזית PICA.

תירתיר

New member
תודה רבה

עזרת לי מאוד. לגבי 3- סביר שחסר לילד דברים כי הוא אוכל בערך כלום.

בבקשה

שמחה לעזור

Sofiika

New member
אם הילד שלך לועס חולצה זה כמעט בוודאות חוסר

באבץ. אנו רואים על הילד שלנו איך זה עובד. פשוט נס (תודה על ההמלצות שתלמה נתנה לנו). הוא הפסיק לגמרי ללעוס את הבגדים ולהכניס דברים לפה. אם יש כמה ימים שלא נתנו לו את האבץ (למשל הוא היה צל סבא וסבתה) אז זה חוזר ומסתדר אחרי שאנו נותנים לו את המינירל. החסרון הוא הטעם מאוד מר. אבל הולך עם ממרח חרובים שהוא מקבל.
ולגבי דיאטה - תנסי,זה בהחלט שווה. אם לא תראי שום שינוי תמיד אפשר לחזור לאוכל רגיל. בהצלחה

למעלה