שאלות של חדש...

gaby1107

New member
שאלות של חדש...

טוב אני חדש, גם בקייט-סרפינג וגם בפורום אז שלום לכולם ונעים מאד ... אני לקראת סיום הקורס, "נדלקתי" על העניין ומתעניין בקניית ציוד. כבר קראתי די הרבה על התחום גם כאן וגם במקומות אחרים והבנתי שבסופו של דבר כנראה שיהיו לי שני קייטים וכו'. מכיוון שמן הסתם לא אקנה מייד בהתחלה שני קייטים השאלה שלי היא האם לקראת עונת הרוחות הקרבה (באפריל?) עדיף לי להתחיל עם הקייט הקטן יותר ובהמשך לקנות גם קייט גדול או ההיפך ? (לציין שאני שוקל כ-70 ק"ג , מתגורר בהרצליה ומרבה לרדת לאילת כך שאלו יהיו אזורי הגלישה שלי) לגבי דגמי קייטים למתחילים קיבלתי המלצות על ה-diesel של slingshot ועל ה-toro של north , האם למישהו יש ניסיון איתם ? המלצות אחרות / נוספות יתקבלו בברכה ... טוב, לפני שימאס לכם לקרוא אז רק בקצרה ... אותן השאלות לגבי בורדים ...
המון תודה למי שקרא עד כאן ועוד יותר תודה למי שגם יגיב. ד.א. אהבתי את האוירה הרגועה והחברית בפורום.

hagitoz

New member
תשובה לגולש החדש ../images/Emo24.gif

הי גבי, אנחנו שמחים שהצטרפת לפורום וגם לכוחות גולשי הקייטסרפינג ובאמת הפורום שומר על רמה מקצועית נטו אשר קשורה ומכוונת אך ורק לאקסטרים. בנוגע לשאלותיך: 1. כפי שהבנת 2 קייטים זה המומלץ. 2. חשבתי על מה שאמרת לגבי קניית קייט קטן ולאחר מכן קייט גדול, אמממ.....תראה, יש עוד נתון שצריך להסתכל עליו, בעונת הצפוניות הרוחות החזקות הן בעיקר החל משעה 14:00 ואילך ואין הרבה הרבה ימים כאלו באזור המרכז, אפרוש בפניך את האפשרויות: ** לקנות 14 ובשלב יותר מאוחר להוסיף 10 (לדוגמא בעונת הכינרת וברוחות של אילת) באילת דרך אגב גם ה- 14 יהיה לך ברוב המקרים טוב. ** חשוב שתזכור שבתור מתחיל אתה לא תיכנס ברוחות חזקות - תגלוש ברוחות 13 קשר - 18 קשר פחות או יותר לדעתי ועדיף שכך בתור התחלה עד שהביטחון והניסיון האישי יעלה. ** אם תרכש 16 זה גם יכול להיות טוב בתור התחלה ואז בשלב ב' תרכש מצנח 12. ** במידה ותרכש 12 מההתחלה, תהייה לך בעיה לגלוש ברוחות חלשות שבהן עליך להתאמן תחילה בגלל שאתה עדיין מתחיל. ** לגבי אילת הייתי מחכה עם זה, יש שם ימים של רוחות חזקות, אני לא בטוחה שאם אתה כרגע בשלב סיום הקורס שאתה עדיין מוכן לזה, עדיף שלא תיכנס להרפתקאות מיותרות לפחות בשלב הזה, כשתגיע למצב של גלישה הלוך וכמעט חזור :) שאפשר לחלץ אותך אז לא תהייה בעיה. תראה, אני לא רוצה לבלבל אותך, מה שלא יהיה ותבחר מבין האפשריות הללו יהיו בסדר להתחלה, "אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" :) זוהי דעתי האישית בשלב הנוכחי, חגית עוז

gaby1107

New member
תודה, והמשך ... ../images/Emo13.gif

קודם כל, תודה רבה על ההסברים המפורטים... אם מישהן מכיר / יודע אשמח לקבל התיחסות לדגמי הקייט המוזכרים בשאלה שלי כקייטים ראשונים להתחיל איתם. כמו כן, מצאתי הרבה מידע על קייטים למיניהם אולם מעט יחסית לגבי הבורדים. אם למישהו יש המלצות לגבי בורדים למתחילים (הן לגבי חברות/ דגמים והן לגבי גדלים) - אשמח לשמוע. ושרק יתחילו כבר הצפוניות ....

Titan777

New member
דעתי בנוגע לציוד..

הקייטים שאתה מדבר עליהם(דיזל ו-טורו), לדעתי עדיף שלא תגע. יש קייטים הרבה יותר טובים וכיום ב2006 יש קייטים עם 100% דיפאוור(הורדת 100% כוח מהעפיפון) וכך שעדיף לך לרכוש קייט אחר מהסוג שציינת. בהתחלה יש שיגידו שעדיף לך גלשן גדול ויש כאלו שיגידו שאפשרי גם עם בינוני(גדול - 150+, בינוני - 130+). אם אתה כבר גולש כמו שצריך לאחר הקורס אז הייתי ממליץ לך גלשן באיזור ה130. אם אתה מעוניין בציוד ושירות ברמה הגבוהה ביותר, אתה מוזמן להתקשר לפרטים נוספים ונשמח לעזור לך! החנות נמצאת בחוף פולג, ככה שזה קרוב אליך. זה המספר, רונן, 0545515835 (תגיד לו שאלעד שלח אותך) יום טוב ו... נתראה במים!!!

Titan777

New member
ולגבי מידות - שכחתי

אם אתה רוב הזמן בא לאילת, עדיף לך קייט 10 ו14, כמה שהקייט יותר גדול פחות כייף לגלוש איתו. קייט 16 יתן לך בטווח התחתון 2-3 קשר יותר מאשר קייט 14 אבל כמו שאמרתי, פחות כייף לגלוש עם 16. ה14 הרבה יותר זריז ואפשר לגלוש איתו ברוחות יותר חזקות מאשר ה16, ההפסד פה לדעתי הוא רק 2-3 קשרים בטווח התחתון וגם זה לא מחייב כי זה תלוי בגלשן. גלשן גדול יותר יאפשר לך לגלוש עם קייט 14 גם ברוח חלשה. מבחינת ביצועים, 10 ו14 עדיפים. מבחינת טווח רוחות אפשר להגיד ש16 ו12 יותר טוב אבל נדפק קצת בטווח העליון. מקווה שהבנת. יום טוב!

למעלה