שאלות של מבינים

odedl

New member
שאלות של מבינים

אני מתאמן זה מספר שנים באופן רציני למרות הפסקות פה ושם בגלל אילוצי נסיעה, פציעות קלות וכד´ אני מבין היטב את שיטות האימון,אני עובד על משקלים די גבוהים למשקל גופי משתמש בקראטין,אמינו ו-mass gainer של חברות טובות וידועות. אני עובד על חלק גוף אחד או שניים פעם אחת בשבוע בשיטת אימון של 6-8 חזרות וכדומה ומשנה תוכנית כל מספר חודשים בעזרתו של מדריך מקצועי אך הוא לא יכול לענות לי על שאלות שמטרידות אותי. אני שוקל 62 ודוחק ב-10 חזרות כ-68 קילו (שתקבל פרופורציה), . אני מודה היטב לחשיבות התזונה,מתי,איך ולמה וכמעט ומקיים את הכל בצורה סבירה. הבעיה שאני תקוע על משקל גוף נוכחי זה ללא יכולת לעבור מחסום זה.בנוסף כשאני מחסיר מספר אימונים קטן אפילו אני מעבד ממשקלי. אני עובד במשרה מלאה וקבוע ולא מתאמן מקצועי שמשקיע "הכל" מהכל באימון, האם יש סיכוי ללא תוספות "חריגות" לעלות את רמת הביצועים בחדר הכושר ואת משקל גופי?? האם אני צריך להשלים שזה המצב ופשוט לשמור על מה שיש בצורה נכונה ?? האם כדאי להפחית אפילו באימונים עקב נזק עתידי שמצטבר (אני בן 28.5)?? תודה מראש

דורון K

New member
כמו שאתה בטח יודע...

לתזונה חלק מרכזי ביותר בעלייה במשקל-אבקות זה לא תזונה,תדפדף קצת אחורה ותמצא המלצות על תזונאים,כמו כן אם המאמן לא יודע לענות לך על אף שאלה-האם הוא יודע להרכיב תוכנית אימונים טובה או להיות ספוטר טוב-אתה צריך לדעת!-אלו לדעתי שני הדברים המרכזיים שאתה צריך לבדוק. דרך אגב דחיקת 68 קילו ב-10 חזרות במשקלך זה לא כל כך מעט. בנוגע לנזק עתידי הנובע מאימונים כל עוד אתה לא מתאמן יותר מדי ומתאמן נכון אז דווקא לאימון תועלת! בריאותית.

odedl

New member
רציני מאד

אולי הבעיה אצלי היא בחילוף חומרים מאד מהיר וכיצד ניצן להאט אותו מעט. כי נאי די חזק למשקלי (תמיד היה כך), והמאמן שלי דרך אגב, מקצוען לשעבר והוא גם חבר כך שיש לו הבנה בעניין אך כמו כולם הוא מייעץ להמשיך להתמיד ולהשקיע. אני מתכוון לחומרים "אסורים" שבהם כל budybilder "שתקוע" ברמה מסויימת עובר אליהם כדי להתקדם (וזה לא מחייב סטריואידים יש תחליפים מאד קרובים לכך..)

חומרים אסורים

לא ברור לי מה זה תחליפים לסטרואידים ??? בכל מקרה רד מנושא הסטרואידים והתחליפים, הנזק גדול הרבה יותר מהתועלת. לגופו של ענין המלצתי היא: אימון גיוס יח´ מוטוריות: 2 קבוצות שרירים ביח´ אימון אימון של 2-3 חזרות (90% RM1 או אימונים אקצנטרים). 9 סטים שריר גדול 6 סטים שריר קטן 3-5 דקות מנוחה בין סט לסט אימון קשה מאוד שמצריך השקעה גבוהה עליך לעלות את המשקלים כל שבועים - נהל מעקב ידני הזהר מפציעות משך האימון 6 שבועות אימון היפרטרופיה: 2 קבוצות שריר ביח´ אימון 10-12 חזרות 12 סטים שריר גדול 9 סטים שריר קטן דקה מנוחה בין סט לסט משקלים - תכנן כך שסט אחרון לא יוכל להתבצע ללא עזרה. 3 אימונים - יום מנוחה - שלושה אימונים - יומיים מנוחה ... וחוזר חלילה משך האימון 6 שבועות עליך לעלות את המשקלים כל שבועים - נהל מעקב ידני אני מבטיח לך שיפור משמעותי ביכולת !!! חזור אלי אם יש לך עוד שאלות או אחרי שתסיים את האימונים ונבנה לך תרגילים שישפרו את הכוח שלך. המטרה שלך היא להגיע ל-10 חזרות עם משקל של 90 ק"ג בתרגיל לחיצת חזה. בהצלחה !

למעלה