שאלות של מהגר מחלונות

Flash_os

New member
שאלות של מהגר מחלונות

מערכת: Redhat linux 6.2 (כי מחשב שבו אני מריץ אותו הוא P100 עם 24RAM ודיסק +500MB) ------ * איך אני עושה REMOUNT ל-CDROM ב- KDE ? * איך אני מריץ קבצי MP3 ב- XMMS? אני לא יכול למצאו אותם דרכו. * הורדתי (DOOM FOR LINUX- (linux-doom-1.8.tar.gz איך אני מתקין או מריץ אותו? * איך אני מריץ ב-RH 6.2 את סקריפטים של PERL (בלי שרת)? * איפה אפשר להשיג PASCAL FOR LINUX? קיים כזה דבר בכלל? - אנא לפשט כמה שיותר שלב אחרי שלב.

beitar1

New member
חלק מהתשובות:

mount של הסידי בראד האט: אז ככה: כדי לחבר את הסידירום, במידה והוא לא מתחבר אוטומטית, לפני השימוש בו: mount /mnt/cdrom כדי לנתק אותו בתום השימוש, אתה "יוצא" מהספריות שבו הוא נמצא, ואז אתה מקליד, כמה מפתיע: umount /mnt/cdrom להריץ קבצי MP3 ב XMMS ? לא הבנתי מה הבעיה. תריץ את XMMS וממנו אתה פשוט בוחר בפתיחת קבצים, ה XMMS לעולם יציג את כל הקבצים שנמצאים, אתה רק תסייר לספריה עם ה mp3ים שלך. הרצת סקריפטים של פרל? אחרי שכתבת את הקובץ פרל, שמור אותו בסיומת pl, זה לא הכרחי לעניין, אבל זה מקובל מאוד. ואז תתן לו הרשאת ריצה, אפשרות טובה זה להריץ: chmod 755 filename.pl ברגע שעשית זאת, אם תריץ ls, הפקודה המקבילה ל dir ב DOS, אתה תראה שלקובץ יש צבע ירוק כזה, שמראה שזהו קובץ שמוכן להרצה. כל מה שנותר זה להריץ אותו, כבאופן הבא: ./filename.pl אתה חייב לשים ./ לפני שם הקובץ, ככה מריצים ביוניקס קבצי הרצה שלא נמצאים בתוך /usr/bin למשל.... אם הקובץ עדיין מסרב לרוץ, כנראה שבסקריפט שלך לא הגדרת נכון את מיקום ה perl במחשב שלך. תמיד אתה יכול להקליד which perl ולראות את המיקום המדוייק של הפרל, וכמובן שהרצת הסקריפט כבאופן הבא: perl filename.pl גם תעשה את העבודה. יש גרסאות של פסקל ללינוקס, נדמה לי שהמוכרת בהם נקראת, כמה מפתיע freepascal. תחפש בדיסק התקנה של הלינוקס שלך. בקשר ל DOOM - אין לי מושג האמת, לא התעסקתי איתו לאחרונה.

להריץ perl (או כל דבר)

שכחת להזכיר שצריך לכתוב בשורה הראשונה בקובץ
#!/usr/bin/perl או #!/usr/bin/perl -w​
בעברית, זה אומר ללינוקס איזו תוכנה מפעילה/מפרשת את הקובץ הזה. במקום perl אפשר לכתוב בכל שפה, ובשורה הראשונה לכתוב איפה הקובץ הפעלה של התוכנה

הראל

New member
ומומלץ מאד לעדכן גרסה ../images/Emo70.gif

ברוך בואך למערכת הלינוקס
גרסת הלינוקס בה אתה משתמש מיושנת מאד. במידה ואתה באינטרנט. צפה לפריצות. לכן, במקום להוריד עידכוני update מהאינטרנט. אני ממליץ לך לעדכן לגרסה חדשה. גרסת RedHat האחרונה היא (אם איני טועה) 7.2 בהצלחה

הראל

New member
אתה צריך לעשות קומפילציה

לרוב, קבצים המגיעים ב- tar.gz הינם קבצי מקור עליהם יש לבצע קומפילציה. כיצד "לקמפל" תוכנות לתוך הלינוקס, תוכל למצוא בהודעות רבות פה בפורום. אני ממליץ לך למצוא (אם יש) קובץ RPM שהוא קיצור של redhat program manager שזהו מעין קובץ התקנה אוטומטית של התוכנה. ברור שאתה צריך למצוא קובץ RPM שמתאים להפצה ולגרסת הלינוקס שמותקן על המחשב שלך. (במקרה זה - redahat_6.2) בהצלחה

Flash_os

New member
תודה. ועוד שאלות...

תודה לכולם. הנה עוד שאלות: * איך אפשר לדעת כמה מקום פנוי יש לי על דיסק קשיח? * איך אפשר להריץ KUDZU דרך KDE? * האם אפשר לבטל LOGON ובכך לאפשר כניסה חופשית כמו במשפחת WIN95? רק על תגידו לי: לך לקוד ושנה מה שבראש שלך
* הורדתי XMMS לגירסת 6.*. עושה דאבל קליק ומקבל הודעה: Error: only packages with major numbers <=3 are supported by this version of rpm. גירסת KPACKAGE שלי 1.3.10 * להראל: האם שמת לב על איזה מחשב אני מריץ לינוקס?!

lizard

New member
אין קשר בין הCPU של המחשב

או זכרון וכדומה לסוג ו/או גרסת ההפצה. בניגוד לחלזונות אתה יכול להריץ את הגרסה האחרונה של הלינוקס על 386 אם ממש בא לך. אתה פשוט צריך לדעת מה לעשות ומה כדאי לא להפעיל ו/או לא להתקין בכלל. תלמד,תאמין לי שלא ינשוך. חוץ מזה, מאחר ואתה משתמש בגרסה ישנה של REDHAT אז התוכנות שבאות עם ההפצה ישנות ברובן. ההודעה אומרת שהRPM (תוכנת התקנת הPACKEGE, בדומה לSETUP של חלונות) מיושן לגרסת התוכנה שאתה מנסה להתקין. תשיג הפצה חדשה, תתקין אותה(אתה לא חייב להתקין את כל הדיסקים) וזה יפתור לך את הבעיה. בקשר לTAR.GZ, אחרי שתפתח את הקובץ (זה מעיין ZIP רק שביוניקס הוא מחולק ל2 תוכנות) בטוח שיש שם הוראות התקנה. השיעור הכי חשוב שיוניקס מעביר זה RTFM. לא יעזור כלום. מיכה

למעלה