שאלות של מי שרוצה להיות סטודנט

ספר יקר

New member
שאלות של מי שרוצה להיות סטודנט

1. לפי מה אפשר לדעת אם עדיף להשלים (מעט) בגרויות בבית ספר אקסטרני או במכינה של האוניברסיטה (העברית)? (בפורום שם לא ענו
)
2. שמעתי שלדוג' במקצוע עבודה סוציאלית, מי שהוא מעל גיל 30 יכול להתקבל ללימודים באוניברסיטה גם בלי בגרות, ובלבד שיהיה לו פסיכומטרי 670 ומעלה. האם יש מקצועות נוספים בהם יש נוהל זה? גם לצעירים יותר?

תודה רבה

אני עושה מכינה, אז אני משוחדת..

היתרון של בי"ס אקסטרני זה שאתה יכול לסיים הכל בסמסטר אחד, אבל זה גם החסרון.. הם שמים לך נגיד 16 שעות מתמ' בשבוע, וזה בכלל לא קל..
אם אתה לא לחוץ, הייתי הולכת על מכינה.
סתם דוגמא; בגלל שהמורה שלי למתמ' גם מרצה במכללה ובעוד מכללה קרובה, הוא מלמד אותנו גם מעבר, מכין אותנו לרמה אקדמית(כאילו, מלמד את העיקרונות מאחורי המתמטיקה ולא נטו לבגרות)

יש הרבה מקצועות שאחרי גיל 30 מורידים את הדרישה לתעודת בגרות, אבל הכי טוב להתייעץ עם המוסד שבו אתה רוצה ללמוד, כי לפעמים יש מכינות ייעודיות(שנה של מכינה, שבה אתה משלים בגרויות ולוקח כמה קורסים אקדמיים ובסופה נכנס לתואר).

ספר יקר

New member
הרבה תודה לך
אני חושב שבאמת אפנה

לייעוץ עם האוניברסיטה.

קצת הגזמת (בתיכון ת"א, לדוגמא, בסמסטר הקרוב 4 יח' מתמטיקה זה 8 שעות שבועיות כולל הכל), אבל הבנתי את הרעיון

הנושא של המכינה הייעודית נשמע לי פנטסטי. אברר על זה עוד!

במקביל - למישהו ידוע איך קוראים לספר הזה שמראה מה הציון הנדרש (איזה שהוא ציון משוכלל של בגרות+פסיכומטרי) כדי להתקבל לכל מקצוע בכל מוסד לימודים גבוהים (בארץ) ? ואיך משיגים את הספר הזה?

תודה

EdisonGirl

New member
בשביל מה ספר? כל המידע היום באינטרנט..

הנה אתר שאני באופן אישי אוהבת: http://www.1click.co.il/

ויש עוד, פשוט כתוב "לימודים" בגוגל ותראה כמה פורטלים כאלו קיימים..

בהצלחה

למעלה