manuel calavera
New member
שאלות של מסטרנט לעתיד
שלום לכולם. בשנה הבאה אני כנראה מתחיל ללמוד לתואר שני במדעי המחשב. להתקבל כבר הצלחתי. עכשיו צריך להחליט שזה באמת מה שאני רוצה.
אז איך לבחור תחום התמחות? אני מתלבט בין כמה תחומים קרובים - גרפיקה, עיבוד תמונה, גיאומטריה חישובית וראייה, אבל לא מכיר אף אחד מהם באמת. בתואר הראשון עשיתי קורס אחד בגרפיקה, וכל שאר התחומים פתוחים רק לתלמידי התואר השני, ככה שלא הייתה לי באמת הזדמנות לבדוק ממש במה מדובר. שמעתי אומרים שכדאי לקרוא מאמרים כדי ללמוד קצת על תחום המחקר, וגם על הנישה שמעניינת את המנחים הפוטנציאלים לתזה. ניסיתי לקרוא כמה מאמרים על OCR. הגעתי למסקנה שחסר לי המון רקע כדי להבין אותם. קרוב לוודאי שידרש לי לפחות סמסטר שלם כדי ללמוד את המושגים הבסיסיים בתחום עיבוד תמונה, רשתות נוירונים או מודלים אחרים של למידת מכונה לפני שאוכל להבין באמת את המאמרים. אז איך בכל זאת אני משיג מידע על התחומים הנדונים ומה באמת מעניין אותי? האם זה רעיון טוב לבוא לתואר שני כשאני לא מכיר מספיק את התחומים שמושכים אותי? הייתי אמור ללמוד על סגמנטציות, פרקטלים ואופרטורים מורפולגים בתואר ראשון? זה מותר בכלל ללמוד מבואות בתואר שני? ונגיד שהחלטתי סתם להמר על אחד התחומים. איך אוכל לגשת לפרופסור ולבקש ממנו להנחות אותי? מה אני יכול להציע לו בכלל? ומה עם לדבר עם מסטרנטים ודוקטורנטים שעובדים עם אותו פרופסור ולשאול אותם על אופי המחקר ועל "איך זה לעבוד עם ד'ר X?" למה שמישהו מהם ירצה לדבר איתי אם אני עדיין לא סגור על תחום התמחות בכלל? תודה מראש ומצטער על החפירה הארוכה.
שלום לכולם. בשנה הבאה אני כנראה מתחיל ללמוד לתואר שני במדעי המחשב. להתקבל כבר הצלחתי. עכשיו צריך להחליט שזה באמת מה שאני רוצה.