שאלות של מתחילה - ציור על בצק סוכר

מיכל @

New member
שאלות של מתחילה - ציור על בצק סוכר

1. איך מחשבים את גודל היריעה הדרושה לכסות עוגה עגולה? (תבנית 26). 2. איך מכינים סירופ סוכר להרטבת העוגה? 3. אחרי שכיסיתי את העוגה בבצק, איך מחליקים את הקפלים? כלפי מטה? 4. מישהי נתקלה בציור שחור-לבן פשוט של דשא? או שעדיף לפסל אותו? 5. אם אני רוצה שהדשא יעמוד (דשא קצר), חייבים לשים CMC בבצק, או שגם בצק רגיל יעמוד? תודה מראש
 

מיכל @

New member
ועוד שאלה ברשותכן../images/Emo13.gif

אם רוצים לצבוע את העוגה (נגיד שמיים למעלה בתכלת ודשא למטה בירוק) ואז לצייר את הציור, איך זה מתבצע? צובעים בשני שלבים? קודם את הרקע ונותנים לו להתייבש ואז את הציור עצמו? אם כן, איך מעתיקים את הציור מנייר הפרגמנט על גבי בצק צבוע? הצבע לא נמרח?
 

net the jet

New member
גם פה לא כל כך הבנתי את שאלתך.

לגבי העתקה- מעבירים את הציור לנייר פרגמנט עם עפרון רך ( B6 ) וכשהבצק סוכר כמעט יבש, מניחים על העוגה ומחליקים מעל עם סמרטוט בעדינות ...זה כבר יעבור ואז אפשר לחזק עם טוש או מכחול את קווי המתאר ולצבוע. לגבי הציור, אם הבנתי נכון, אז צובעים כמו ציור..תתחילי למעלה ( שלא יתלכלך ) ותרדי למטה, עם מכחול ןצע מדולל בטיפה מים.. מקוה שעניתי לך על השאלות.
 

מיכל @

New member
הבנתי שמדללים את צבע המאכל בכוהל

ולגבי הרקע - ראיתי שיש תמונות (כמו של פו הדב שטל מפרסמת בסדנא שלה) שיש להן רקע (ירוק לדשא, כחול לשמים וכד'). השאלה היא האם מציירים את הרקע סביב הציור שכבר העתקת לבצק הסוכר, או שצובעים קודם את הרקע, מייבשים ואז מעבירים את הציור. המון תודה על התשובות.
 

michahz

New member
את הצבע מדללים עם אלכוהול לשתיה

(וודקה, ברנדי וויסקי). קודם להעביר את הציור ורק אח"כ לצייר את הרקע עד הציור, אם תציירי על רקע ולא על לבן הצבעים יראו שונים.
 

net the jet

New member
לעוגה בקוטר 26 צריך בערך 500-600

גרם לרדד, אח"כ נשאר עודף מהשוליים. סירופ-לא יודעת. אני אישית אף פעם לא מרטיבה עוגה בסירופ ( רק עוגות לימון -עם לימון מים וסוכר ) אחרי שאת מכסה, את מלטפת בזהירות למעלה ולצדי העוגה מחליקה..בעוגה עגולה כמעט ואין בעיה של קפלים... לר צריך לשים CMC לדשא.. לא כל כך ברור איפה את רוצה לשים אותו ומה בדיוק לצבוע. אם תהיי יותר ספציפית אוכל אולי לעזור יותר.
 

מיכל @

New member
תודה על העזרה../images/Emo13.gif

באמת פעם ראשונה שאני מנסה לצייר על בצק סוכר, והכל היה בלחץ היסטרי של זמן (הייתי צריכה את העוגה להיום בבוקר). גם לא היה לי טוש שחור לצביעת קווי המתאר וחסרו לי חלק מצבעי המאכל. אבל יצא לשביעות רצונו של בן ה-3 וזה העיקר.
ולשאלות הטכניות - כשהתחלתי לצבוע את הרקע העוגה נסדקה בצדדים (והצבע כמובן גלש לסדקים). למה היא נסדקה ואיך נמנעים מזה? איך צובעים כך שיהיה גוון אחיד לכל הרקע? האם יש צורת צביעה מיוחדת או מכחול מומלץ? השתמשתי במכחול הפושט של הילדים.
 

net the jet

New member
כל הכבדו-מאד נחמדה ! לגבי הסדק...

יכול להיות שהיא לא היתה על משטח מספיק יציב ? כי אם העוגה לא על משטח יציב והיא זזה-היא נסדקת. יכול להיות שרידדת דק מדי ולא אחיד. לא יודעת לענות על השאר...
 

michahz

New member
לגבי הצביעה, לדעתי כדאי להשתמש

במכחולים איכותיים של צבעי מים (בחנויות יצירה), זה נראה אחר לחלוטין משימוש במברשות הזולות. דווקא הרקע הלא אחיד הוא לדעתי יותר מתאים. העוגה חמודה מאוד, זה כל כך כיף שהם מזהים, אז יודעים שיש הצלחה.
 

t a l talim

New member
מותק' של עוגה! ותשובות-

- לגבי הסדק- סביר שנוצר כיוון שהמשטח לא יציב והיא זזה כפי שציינת. סדקים עלולים לנבוע גם מחוסר לישה מספקת של הבצק, ושימוש עודף בקורנפלור. - גוון אחיד של ממש ניתן לתת לרקע אם צובעים את הבצק לפני הציפוי, ממש לשים את צבע לתוך הבצק, ואת הציור מציירים על עלה נפרד אותו חותכים ומדביקים. - מומלץ להשתמש במכחולים טובים, ועדיף שיהיו לפחות 3 סוגים- דק, עבה יותר ואחד שטוח ורחב לרקעים. כל הכבוד על העוגה!
 

שביק

New member
אורחת כאן. מדי פעם מציצה. נהנית.

לגבי דשא: לפני שנים, כאשר הכינותי עוגת "מגרש כדורגל", את הדשא הכנתי מפתיתי קוקוס צבועים במעט צבע מאכל ירוק, ופיזרתי על "המגרש". יוצא מרשים ואמיתי.
 
למעלה