שאלות של מתחילה

שאלות של מתחילה

שלום רב,

התינוקת שלי בת 5 ימים ואני משתדלת מאוד להניק כמה שיותר אבל זה בעייתי משום שהיא ישנונית (מנסה להעיר וגם להניק מתוך שינה), אבל לא תמיד זה עובד. מה גם ששאבתי חלב וראיתי שהכמות המקסימלית שיוצאת לי היא 15ML. שזה ממש מעט, לא? לכן אני מוסיפה לה תחליף.

שאלתי היא - במידה והיאלא רוצה לינוק (ישנה ) ושאבתי חלה- והוא נשאר בטמפ' החדר האם ניתן לשאוב אחרי שעה עוד חלב עליו? (שואלת בגלל הכמות המאוד מעטה שיוצאת).

מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעודד ייצור חלב? כל כמה זמן לשאוב או לנסות להניק? (אני מנסה כל 3 שעות).

אשמח לתשובות, תודה!

שאיבת חלב

שלום
ממליצה לך לפגוש יועצת הנקה
באיכילוב יש מרפאת הנקה מאמי-ליס 03-6973113
או להיעזר ביועצת פרטית הביתה
חלב שאוב יכול לעמוד באוויר החדר 3-4 שעות
אם את רוצה לשאוב לאותו הבקבוק עליך להמשיך להתייחס לשעת השאיבה בתור השעה ההתחלתית ששאבת בה
על מנת שלא תעברי את משך השעות המומלץ לשמירת חלב
חשוב להניק לשאוב לפחות כלומר מינימום 8 פעמים ביממה
חשוב להניק/לשאוב גם בלילה
בהצלחה

אמילי78

New member
הי

אני לא יודעת לגבי הכמות המומלצת בגיל 5 ימים, אבל אני חושבת שכדאי לתת לטבע לעשות את שלו. תתני לה לפי דרישה והחלב יותאם לדרישתה. מאוד פשוט.

את יכולה לנסות להעיר ולתת לה גם את הציצי השני או להמשיך מאותו אחד אם לא ינקה מספיק זמן כדי להגיע לחלב השומני. להעיר = להפשיט או לחתל.

את יכולה לשאוב כדי להגביר את החלב. קחי בחשבון שאם זה יהיה הרבה מעבר לדרישת התינוקת, ייתכן גודש.

למה להוסיף תחליף? ככה היא לא תינק ממך מספיק ולא יווצר לך מספיק חלב.

היא צריכה לינוק כל הזמן גם אם זה כל שעה או אפילו יותר. הקיבה שלהם בגודל של האגרוף שלהם... הם אוכלים כמויות קטנות לעיתים קרובות.

פשוט תהיי רגועה, הכל יסתדר. תשאבי פעם ביום או יומיים כדי לראות כמה יוצא וכדי להגביר קצת את החלב. זהו - לא להפריז עם זה, רק בשביל שתצברי ביטחון

בהצלחה!!

למעלה