שאלות של מתחילה...

litalaaa

New member
שאלות של מתחילה...

הייתי היום בשיעור גלישה ראשון ומאוד נהניתי... יש לי 2 שאלות: ---האם כדאי לקחת קורס גלישה או פשוט לקנות גלשן יד שנייה ולהתאמן? --- מה ההבדל בין פאן בורד לבין לונג בורד ולמה הגלשנים האלה מומלצים למתחילים? תודה ושבת שלום לכולם

PinkyRaSta

New member
תשובות ../images/Emo210.gif

היית היום בשיעור, את יודעת בערך מה הרמה שלך, איך הצליח לך ואם את רואה את עצמך מיישמת את העקרונות הבסיסיים ולומדת לבד. אם יש לך הרבה כוח רצון ואת נהנית מזה אני ממליצה לך לקנות יד שנייה ולהתחיל להתאמן, רצוי עם חבר/ה.. אבל גם לבד זה כייף, פוגשים אנשים. וההבדל בין פאן בורד ללונג בורד זה בעיקר האורך. לונג בורד הוא גלשן מאוד ארוך ומאסיבי, יכול להגיע ל3 מטר. ופאן בורד הוא קצר יותר מהלונג, אך ארוך יותר מהשורט <שזה הגלשנים הרגילים כבייכול>, וכמובן גם הסגנון גלישה עליהם שונה.. הגלשנים הללו מומלצים למתחילים בגלל האורך והמאסיביות שלהם, היציבות שהם ייתנו לך במים בתור מתחילה שקשה לה קצת להתייצב על הגלשן ולעמוד על הגל. הגלשנים הללו הם גם יותר יקרים. אני ממליצה לך לקחת שורט אבל גבוה, כמובן תלוי מה הגובה שלך. אם את ממש גבוהה תקחי פאן בורד.. אבל אני מניחה שתוכלי להסתדר יופי עם שורט שהוא יחסית גבוה <1.80+> ועבה. הצלחה, תהני.

litalaaa

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

תודה לך על התשובה המפורטת. מאחר והייתי בטוחה שאקבל המלצה לקניית פאנבורד, אני חייבת לשאול האם לא יהיה לי קשה להתחיל עם שורט למרות היותו גבוה?

guy65

New member
חד משמעית- לא

נכון, פאן בורד הוא גדול רחב ועבה מה שמקנה יציבות וציפה מעולים, אך, אני בהחלט מעדיף שורט גדול (חחחח) שיהיה עבה ויותר רחב מהרגיל. אני לא יודע אם ניסית לגלוש על פאן, אבל בשבילי (הייתי אז קטן-12) זה ממש לא משחק ילדים, בקושי הגעתי למים כדי לחתור ועוד כל מיני דברים כאלו. כהתחלה, קני גלשן רחב ועבה(ככה תרגישי כמו בפאן, אבל לא יהי הלך חור בכיס=]) ולגבי הגובה, זה כבר תלוי בך=]

למעלה