שאלות של מתחילה..

limlimlim1

New member
שאלות של מתחילה..

הי

ילד ראשון ויקר לי נולד לפני שבועיים וחצי בלידה קיסרית אלקטיבית,
בשל הערכת משקל מדוייקת - נולד 4,380 בלי עין הרע..
מהרגע הראשון בבית חולים אמרו לי אחיות התינוקיה שאצטרך לתת לו תל"מ בגלל המשקל הגבוה ובגלל שילדתי בקיסרי.
וכך נהיה - אני מניקה אותו, יונק מכל צד בערך 7 דקות, מתעייף ובדרך כלל אח"כ כמעט לא יונק מהצד השני, ובהמשך כעבור זמן קצר נהיה שוב רעב ואז משלימה לו עם מטרנה אקסטרה קר בקבוק של 120 סמ"ק (!!) שאותו הוא גומע ברעב גדול כמעט בבת אחת.
בין לבין אני מצליחה לשאוב בממוצע לא יותר מ- 4 פעמים ביום, כמות משני השדיים של כ- 140 סמ"ק שאני נותנת לו במקום המטרנה בסיום ההנקות.

שאלותי:
1. האם מידת הארוחה של התל"מ היא גבוהה מידי? הרופאה אמרה שהוא אמור לאכול כמות של 80 סמ"ק בארוחה, אבל הוא ממש לא שבע וחסר מנוחה
2. מה אני עושה לא נכון בעניין ההנקה? איך אוכל להקטין את כמות ההאכלות במטרנה וליצור איזון בין כמות החלב שאני מייצרת מול זו שהצוציק רוצה וצריך?
3. במידה ושאבתי בסבב אחד כמות קטנה ממה שהצוציק רגיל והמנה שמורה במקרר, האם בשאיבה הבאה אוכל לאחד את המנה עם זו השמורה ממקודם? מותר לערבב שאיבות?
כמובן שמדובר במנות מאותו יום ולא מימים קודמים.
מאוד חשוב לי עניין ההנקות אך בד בבד חשוב לי כמובן שהצוציק יהיה שבע ומרוצה.

בתודה על תגובותכן

marinao22

New member
תשובה

מזל טוב! וברכות
לגבי הנקה- חלב נוצר לפי כלל פשוט-כמה שיותר תבזבזי-כך יותר תייצרי
משמעות של דבר שכדי לייצר מספיק חלב לתינוק שלך-צריך יותר פעמים לחבר אותו אל השד
בהתחלה-כמות של 8-12 הנקות ליממה
מקובל להציע 2 צדדים בכל פעם
תינוק לפי משקל שיש לבן שלך אכן צריך לקבל כמות שרופא אמרה וכמות תשתנה כל פעם בהתאם למשקל החדש ומעודכן שלו.
מכיוון שקיבה מסוגלת להתרחב עם הזמן ורוב האימהות לא מאכילות בבקבוק לפי זמן -צריך לתת במשך כ20 דקות בקבוק עם הפסקות בין כל כמה שלוקים-תינוקות מתרגלים לאכול מהר מאד ומסיימים הרבה יותר ממשצריכים לקבל
על מנת להזן בין הנקה ומתן בקבוק -קודם כל צריך לוודא שחיבור אל השד הוא מספיק עמוק- כי תינוקות שאוכלים מבקבוק בדרך כלל גם פותחים פה לא רחב מספיק ויושבים על קצה הפיטמה . חיבור שיטחי .זה גם מוסיף לעוצמת זרם חלשה וריקון חלקי של השד . במשך זמן זה גם גורם לירידה בכמות החלב.
לכן המלצה היא-לוודא מעבר חלב וחיבור טוב אל השד
בהמשך-לעלות כמות ההקנות ל8-12 פ-ם ליממה
אם את שואבת -לישאוב כשעה לאחר הנקה או מצד שלא רוקן באותה הנקה
מותר לערבב מנות קטנות ששאבת באותו יום-רק קודם לקרר את המנה הטריה גם
אפשר בהדרגה להוריד את כמות הממ"ל לכמות שמתאימה לפי מישקל שלו
וכמובן להחליף לאט-לאט את תוכן הבקבוק לחלב אם שאוב לפי יכולתך
תחזיקי מעמד .תקפידי לישון ולנוח. בהצלחה

למעלה