שאלות של מתחילה

*רק אני*

New member
שאלות של מתחילה

קראתי קצת בפורום ושמתי לב שאתם לא עובדים עם שוקולד בימים חמים
יש סיבה? הרי בימים קרים השוקולד מתמצק מהר יותר ופחות נוח לעבוד איתו, לא?
מה פספסתי

ועוד שאלה, אם טמפררתי שוקולד ונשאר לי מיותר, איך מאחסנים?
בשביל להשתמש בו שוב, צריך לטמפרר מחדש?

תודה מראש
 

revavonet

New member
בימים חמים השוקולד לא מתקשה מהר

מה שיוצר קשיים לאחר הטמפרור.
אפשר לעבוד בחדר ממוזג אם ממש רוצים.
גם אחסון שוקולד בעייתי בימים חמים כאלו.
אצלי בבית למשל הטמפטורה בבית היא מעל 30 מעלות ואי אפשר לסמוך על השוקולד שלא נמס והתגבש לא טוב.
שוקולד שטומפרר, אפשר לצקת לבנית של פרלינים ואז להחזיר לכלי אטום לאחר שהתקשה.
ברור שצריך לטמפרר שוב, מכיוון שלאחר המסה, השוקולד יוצא מטמפרור, אז כדי ששוב יהיה מבריק ומתפצח צריך לטמפרר שוב.
 
למעלה