שאלות של מתחילה

שאלות של מתחילה

אבל ממש מתחילה.....
נותחתי ביום ראשון האחרון, דהיינו לפני 5 ימים. זה היה במדיקל סנטר, הרצליה. [הניתוח היה נהדר, כנראה, עוד התפרים בפנים...אבל שוכנתי בחדר ליד האחיות, ו'החויה' היתה נוראה].
.
מאושרת להיות חזרה בבית.

קבלתי דפי הנחיה לאכול. אבל לא בטוחה שאני מבינה היטב. מה לעשות, אין שכל.

1. 3 ימים מתחילה השתיה - זה בעצם היום הראשון שהייתי בבית?

2. 7 ימים - להתחלה המזון הטיפה מוצק זה שבעה ימים מהיום הראשון שאני בבית? זאת אומרת שבימים 3,4,5,6 - אני 'אוכלת' חלב ניגר ומשקות צלולים???

3. אם יש שלשול - תסלחו לי, זה בסדר? מתי צריך להבהל מזה? [התחלתי היום עם יוגורט בופאלו, זה בסדר?]

פיסית אני מרגישה די טוב. פרט למקום אחד שיש כתם כחול שקצת כואב. אני מסתדרת עם זה. בטח ירד תוך כמה ימים.

ממתי אני יכולה להתחיל לנהוג??

יש עוד דברים שאני לא שואלת אבל כדאי לי לדעת???

תודה מראש,
ח.

raven2000

New member
תשובות

1. שתיה מתחילה מיד אחרי הניתוח. בדף הכוונה היא 3 ימי שתיה שהם 3 ימים לאחר הניתוח. אלו הימים שאת יכולה לשתות רק מים או תה. בדר"כ הימים האלה יעברו באשפוז בבית החולים, אז בעקרון בבית את כבר תעברי לשלב הנוזלים הניגרים כמו חלב ורוויון.

2. כמו קודם - 7 ימים לאחר שהתחלת לשתות, קרי לאחר הניתוח.

3. זה בסדר גמור. לדעתי כדאי להבהל מזה אם זה קורה בשלב המוצק יותר. אם את לא בטוחה, כדאי להתייעץ עם רופא, כמובן.

אפשר להתחיל לנהוג לפחות אחרי שבועיים ולא לפני שאת מרגישה פיזית טוב עם עצמך, כדי שלא תרגישי חולשה ויקרה אסון.

כדאי לדעת - לפעול לפי ההוראות בדף. הן מאוד ברורות (לפחות אצלי מבי"ח כרמל) ועמידה בכללים תוביל גם להצלחה בהורדה במשקל וגם להצלחה עם ההרגשה האישית (פחות בחילות, הקאות וכדומה).

דרך אגב, ח., החתימה שלך מסגירה מי את - השם המלא שלך והכתובת שלך בבית. לדעתי כדאי לך להסיר אותה אם את מעוניינת באנונימיות (או לעבור לחשבון חדש שמיועד רק לפורום הזה).

למעלה