שאלות של מתחילה :)

שרונת XD

New member
שאלות של מתחילה :)

היי כולם, אני רוצה לפתוח חנות באטסי בקרוב, אני מציירת ציורים דיגיטליים ורוצה למכור הדפסים ואני גם עושה תכשיטים עם הדפסים של הציורים שלי.
יש לי כמה שאלות

1) איך כדאי לשלוח דפים A4/A3 בדואר בלי שהם יתקמטו?
2) קראתי שהכי כדאי לשלוח בדואר רשום, אתם שולחים בדואר רשום דרך דואר ישראל או דרך חברה?
3) איך מתמחרים? צריך גם לקחת בחשבון את העמלות, מוצר שעולה לי 10 שקלים להכין, בכמה כדאי למכור? 40 שקל זה מחיר טוב?
4) ממתי שאני מקבלת תשלום עד שהכסף מגיע לי לחשבון בסופו של דבר העמלה מאטסי והעמלות מפייפאל זה יוצא בסביבות 10 אחוז לא?
5) איך קובעים את המחיר של המשלוח? לכל ארץ המחיר שונה

זהו בינתיים :)

שרונת XD

New member
עוד שאלה פחות קשורה

אני מחכה לחבילה עם חומרים מארה"ב, ב USPS כתוב שהחבילה נשלחה משם לפני 3 שבועות, הגיוני שזה עדיין לא הגיע? אולי זה בגלל תקופת החגים?
אני חוששת שהחבילה הלכה לאיבוד, מתי כדאי לפנות אליהם לשאול מה קורה עם זה?

שרונת XD

New member
יש לי את מספר המעקב

העדכון האחרון לגבי המשלוח היה ב 25 בנובמבר, נכתב שהמשלוח יצא לכיוון היעד.

נועה353

New member
כמה תשובות...

אני גם מוכרת הדפסים של הציורים שלי ומה שאני עושה אני לוקחת 2 קרטונים קשיחים שהזמנתי במיוחד (לא הסוג של הקרטון גלים החום)
המתאימים למידות המעטפה שאני שולחת ומכניסה את נייר הציור בין שניהם.
תשלחי גם דרך דואר רשום, על מנת שיהיה לך מספר מעקב שתוכלי לדעת כל כמה ימים היכן נמצאת החבילה, יש אפשרות גם לשלוח דואר מהיר, אבל זה יקר יותר וזה כבר עניין של הלקוח, הוא זה שצריך לשלם כמובן.
לגבי המחירים של דמי המשלוח - אני נכנסתי לאתר דואר ישראל לאחר שהערכתי את משקל החבילה שאני שולחת ובדקתי ארץ ארץ עד שבנתי פחות או יותר
נוסחה כללית למשלוח. לפעמים אני קצת מרוויחה מהמשלוח ולפעמים מוסיפה שקל או שניים. את יכולה לשחק עם זה. להוסיף את דמי המשלוח למחיר המוצר ואז המשלוח
לא עולה ללקוח (כביכול). לשיקולך....
לגבי עניין התמחור - את זה רק את קובעת, כמה שעות את משקיעה בכל יצירה ויצירה, עלות הדפסה?
אני עשיתי סקר מקיף כמה אנשים באטסי מוכרים פוסטרים לחדרי ילדים והגעתי למסקנה שסביב ה - 16$-20$. אני לוקחת 18$ וזהו סכום שמסתדר לי עם ההשקעה מהצד שלי
אבל שוב, זה לגמרי לשיקולך :)

לגבי האחוזים של אטסי ופייפל אני לא זוכרת את המספרים

שרונת XD

New member
תודה על המענה המהיר!

איפה אפשר להזמין את הקרטון המיוחד הזה? את שולחת את המעטפה ישרה? כי פוסטר זה דבר גדול, לא ידעתי שיש גם מעטפות בגודל הזה :p
מה הגודל של הפוסטרים שאת מדברת עליהם? אני סתם רוצה להשוות כי גם לפי הגודל מתמחרים.
דווקא ראיתי מישהו שמוכר שרשראות כמו שאני מכינה ב 70, ושלו זה עם משפטים ולא עם ציורים שהוא הכין, ולפי התגובות נראה שהוא מוכר יפה.
אני פשוט לא רוצה למכור זול מדיי ולא יקר מדיי, אני מניחה שאני אעשה עוד השוואת באטסי :p
תודה רבה :)

נועה353

New member
אני מוכרת בגודל של 8x10 אינץ'

לגבי קרטונים תחפשי בגוגל "קרטונים בהתאמה אישית" לא בעיה למצוא

תשובות

2) אין לי לנו אופציה אחרת פרט לדואר ישראל, הרי לא תשלמי 50-80 דולר משלוח ל-DHL/UPS וכדומה. דואר רשום יתן מעקב לחלק מהמדינות, ודואר אקו יתן קצת יותר אבל יעלה פי 3 ולכן לא ישתלם בד"כ.
3) את יכולה לראות מה המתחרים שלך מוכרים הרבה וכמה הם גובים ולהחליט לפי זה מה מחיר הגיוני, לטעמי 40 שח זה דיי זול, אבל השאלה מה רמת הציורים שלך ואם יהיה להם ביקוש. את בכיף יכולה לגבות גם 80 שח וזה יהיה הגיוני, ץלוי בשאר החומרים של התכשיט, יותר יוקרתיים כך ניתן לתמחר גבוה יותר.
4) אטצי לוקחים 3.5%, פאיפאל 3.9%, עמלת המרה לשקלים עוד 2.5% אז כן בערך 10% עמלה.
5) למוצרים קלים (עד 100 גר שזה רוב התכשיטים) המחיר מאוד פשוט - הבול הכי יקר זה ארה"ב שהוא 9.9 שח, מעטפה תעלה לך 80 אג' בחבילה של מאה. אז ביחד 10.7 (או 9 ש"ח בלי מע"מ למי מאיתנו שעוסק מורשה).
יש לנו יתרון שהדואר בארץ בין הזולים בעולם, לקוחות בשמחה ישלמו לך גם 4-7$ וזה יראה להם מחיר הגיוני, אז אתה יכולה להרוויח פה גם כמה גרושים, תלוי בך. אין טעם לתמחר שונה לכל מדינה, פשוט על מדינות אירופה תרוויחי קצת יותר. הזמן שלך להגיע ולחכות בתור בדואר גם שווה כסף (במיוחד למי מאיתנו שקיבל היום דו"ח 100 שח מחוץ לדואר כי הוא שכח להפעיל את הפנגו....
)

למעלה