שאלות של מתחילה....

שאלות של מתחילה....

שלום לכולכם! אני קוראת "סמויה" בפורום הזה ומאוד נהנית לקרוא ובעיקר לראות את העוגות המדהימות הללו (קשה להאמין שאפשר ליצור כאלה...). סוף סוף החלטתי לאזור אומץ ולנסות בעצמי, בעיקר בגלל ימי ההולדת המתקרבים של ילדיי. גם אנחנו מנפגעי "ספיידרמן", אבל אין שום סיכוי שאני אצליח לפסל את הבובה המחרידה הזאת...לכן החלטתי לצייר אותה. אבל, איך???? עד הקטע של להעביר את הציור לנייר אפיה הבנתי. ואח"כ? איך אני מעבירה לבצק? במה ועם מה אני מציירת? האם אחרי הציור אני משאירה את העוגה מחוץ למקרר? כמה זמן אפשר להשאיר מחוץ למקרר? אוף, המון שאלות..... ועוד בעיה- העוגה השניה שבכוונתי ליצור היא עוגת טוויטי או עוגת פילון (שראיתי בפורום השכן, פשוט עוגה מדהימה)- האם זה "גדול" מדי לביצוע בפעם ראשונה? יש למישהו הצעות (פרט לציור על עוגה) כדי שיהיה קצת יותר מקורי?. יצא קצת ארוך, מצטערת. פשוט יש לי כל כך הרבה שאלות(אני מקווה שאחרי הביצוע יהיה יותר פשוט). תודה ויום טוב וטעים לכולכם.
 
שכחתי...

איך מכינים עוגה בצורת חצי כדור? האם יש תבנית מיוחדת לכך או שמשתמשים בקערה הפוכה? אם כן, מאיזה סוג ואיך מוציאים את העוגה מהתבנית? תודה.
 

באבלו

New member
עוגת חצי כדור

אופים בכלי בצורת חצי כדור - או תבנית מיוחדת או קערה מתאימה (פיירקס למשל), משמנים את הכלי היטב, יש המוסיפים נייר אפיה ואופים על חום נמוך מהרגיל. בהצלחה.
 

באבלו

New member
קצת תשובות...../images/Emo13.gif

1) יש הסבר מפורט על עוגות מצוירות בפורום הכתום (947) - ניסית שם? בכל מקרה זה די פשוט - אחרי שהציור הועתק על נייר אפיה עם עפרון B6 שאינו רעיל, הופכים את הנייר ככה שיהיה עם הצד המצוייר כלפי העוגה ועופרים על הקווים שיועתקו לנייר. 2) כפי שכתבתי למעלה את מעתיקה את הציור עם עיפרון B6, ואח"כ משתמשת בטושים (צבעי מאכל) ובצבעי מאכל מדוללים במיים או אלכוהול אכיל. 3) את העוגה המצופה את משאירה מחוץ למקרר במקום שאינו חשוף לשמש ישירה, קריר ויבש. 4) עוגה מקושטת ניתן להכין אפילו 4 ימים מראש. 5) עוגת הפיל היא יופי של עוגה לפעם הראשונה - הגוף (שאפוי בתבנית/קערת חצי עיגול), 4 נקניקים עבים לרגליים וידיים, ועיגול מנוקנק בקצהו שישמש כראש. אח"כ אלו תוספות קטנות - עיננים, ציפורים, פרחים... בהצלחה
 
תודה...

תודה על התשובות. מאיר עיניים. עוד כמה שאלות קטנות...פשוט עוברים על הקווים ע ל גבי הבצק?? וזה עובר?? ולגבי ראש הפיל-מה זה עיגול מנוקונק?? את העוגות המוכנות (עם הציםוי והכל) אפשר להשאיר בחוץ אפילו 4 ימים?!? סליחה על הבורות, אני רק בהתחלה. לילה טוב ותודה.
 
למעלה