שאלות של מתחילים דיאטת GFCF

שאלות של מתחילים דיאטת GFCF

אנחנו בשלבי ההתארגנות לדיאטה. לתומר, כמו להרבה ילדים בספקטרום, מבחר מזונות שניתן לספור ביד אחת. בנוסף לכך, מה שהוא אינו מכיר חיצונית הוא אינו מוכן אפילו לטעום. במסגרת הפעילות מוטורית-אוראלית הוא נדרש לאכול דברים קשים. לשמחתנו הוא נדלק די מהר על הביסלי וזה נתן את הפיתרון להפעלת שרירי הפה. ניסיתי לתת לו עוגיות שקנינו מלשובע והוא לא ניסה אפילו לטעום. (טעמתי בעצמי, הטעם לא רע בכלל). יש למישהו רעיון לחטיף או כל מאכל קשה שיחליף את הביסלי הנחשק? לגבי הלחם: את הלחם של לשובע לא נתתי לו אפילו לטעום כיון שאני בעצמי לא הצלחתי לאכול את זה ואחרי חימום במיקרו זה יצא די זוועתי. אתמול אפינו לחם במכונת הלחם והתקבל לחם מפתיע לטובה בטעמו ובגודלו. מניסיונכם, איך אתם שומרים את הלחם? האם ניתן להשאירו יום יומיים בחוץ? נראה לי שלחם אחד יספיק ליומיים, ולא נראה לי להקפיא אותו אחרי הניסיון עם הלחם של לשובע. את הפורמולה החלפנו ללא שום בעיה מצידו של תומר לפורמולה על בסיס סויה (לא נראה לי שבשלב זה נצליח לוותר גם על הסויה). בשנה הבאה תומר יעבור כנראה לגן תקשורת. מניסיונכם, האם הם משתפים פעולה בעניין הדיאטה? ובכלל... אשמח לקבל רעיונות למוצרים טובים, טעימים ותואמים את דרישות הדיאטה, שהילדים אוכלים ברצון. (יש כאלה???) תודה, דורית

דברים קשים

אגוזים מסוגים שונים ( קשיו ברזלי מלך וכד ) שקדים צמוקים כממתק ובכלל פירות יבשים שיתוף פעלה בגן אצלנו בגן השפתי היה שיתוף פעלה מלא שמעתי מהורים מגן תיקשורתי ידוע שאין שיטוף פעלה

אפרופו

אם אני זוכרת נכון אפרופו עומד בתנאי הדיאטה (רק אחד מבין 2 הסוגים) ואפשר לבדוק אולי יש תפוצ'יפס או חטיף תירס שאינו מכיל גלוטן. בהצלחה.

neomyz

New member
אצלנו בגן התקושרתי היה שיתוף פעולה

מלא, כולל מתן של אנזימים לפני מעדן סויה. כנראה שזה תלוי בגן. שנה הבאה אנחנו משלבים, נקווה ששם לא תהיה בעיה. עם עושים מהלחם של לשובע טוסט הוא הופך להיות קשה כמו אבן, וגם טעים. אנחנו משתמשים בזה בתור משהו קשה ללעיסה.

1פביולה

New member
הי

אצלנו לא היתה בעיה של שיתוף פעולה בגן תקשורתי רק שנאלצנו לשלוח אוכל כל יום ואביתר לא אכל את האוכל בגן כך שויתרנו.יש בייגלה של אוסם לא גלוטן והם דיי קשים אך טעימים . בהצלחה פאבי

עוד

תנסי את כל סוגי הלחם של "לשובע". אנחנו התקבענו על הלחמניות המתוקות שלהם. יש הבדלים בטעם מסוג אחד למשנהו. מנסיון לחם שנאפה בבית טעים באותו יום. מה שאת צופה שלא תאכלו - תפרסי ותקפיאי איך שמצטנן. שימי לב להשתמש בטוסטר ללא גלוטן כשאת מפשירה... חטיפים קשים נוספים: דוריטוס (טעם רגיל). סתם חטיפים נוספים: דובונים (אדום), תפוצ'יפס (של תפוגן). לאוסם יש גם פתית ללא גלוטן. אני ממליץ לך בחום לקנות מאגודת הצליאק את המדריך שלהם. יש להם מין ספרון למוצרים נטולי גלוטן. כל מוצר (ויש הרבה כאלה) שנמצא במדריך והוא בשרי או פרווה - עובר. אצלנו בגן התקשורת היה שיתוף פעולה מעולה ביחס לדיאטה. את צריכה לשכנע את הגננת. אצלנו זה עבד. לחליפין, את יכולה לספר מראש שלילד יש אלרגיה לגלוטן וכד' ולהפחיד אותם... אני מעדיף את הדרך הראשונה.

מתכון ללחם

את המתכון של המחפש בנרות מצאתי ע"י חיפוש בפורום השכן. יש גם מתכונים באתר של עמותת צליאק, אלא ששם הם חלביים. אצלנו המעבר ללחם החדש עבר בשלום, והקרדיט במלואו לגן אלוטף בירושלים.

למעלה