שאלות של מתחילים

mbr4

New member
שאלות של מתחילים

היי,
אני ובעלי מעוניינים להתחיל תהליך אימוץ.
אשמח לקבל כמה שיותר מידע על הנושא מאנשים שעוברים או עברו את התהליך בזמן האחרון. בינתיים פנינו לשירות למען הילד והבנו שלחכות לילד מהארץ הוא כחמש שנים, וילד מחו"ל כשנתיים.
כמו כן, אם יש מישהו שאוכל לשוחח איתו/איתה באופן פרטי אשמח מאוד.
ותודה רבה לכל מי שיענה

KallaGLP

New member
ברוכים הבאים.

אני אימצתי מאוד מזמן ובתנאים שונים מאוד מאלה הקיימים היום ולכן לא לוקחת על עצמי לייעץ עצות ספציפיות לגבי התהליך היום. יכולה רק לאחל בהצלחה ולקוות שמאמצים טריים יותר או מתמצאים יותר יבואו לעזור.
אך אם יש לך שאלות שקשורות לחוויית האימוץ ולגידול של ילד מאומץ (או ילדה מאומצת, במקרה שלי), אשמח לסייע, כאן או בפרטי.

מעין686

New member
התחלתי לפני כשנה

את תהליך האימוץ בארץ התחלנו לפני 10 חודשים, את הרגשות שלי ואיזה שלבים עברנו אני כותבת בבלוג שלי ואת מוזמנת--- ברקיעהחיים
רוב המידע קיבלנו מהדרכה קבוצתית שהוזמנו לאחר הגשת המסמכים, לאחר מכן כול אחד מתקדם בקצב שלו... המועד הגשת המסמכים נותן את המקום בתור לכן אפילו אם תלכו על אימוץ בחו"ל עדייף עדיין לשלוח מסמכים.... (לגבי אימוץ חו"ל אין לי מושג כי זה יקר לנו כרגע...)
גם זה עד 5 שנים במידה ואתם מעוניינים בתינוק (0-2) בריא שדומה לכם, במידה ואתם מוכנים להתפשר על כמה דברים התור נעשה יותר קצר... למרות שלא ניתן לדעת היכן אתם בתור.
יש עוד כמה נתונים שמשתנים, יש קידמיות בתור לתינוק (0-2) למי שאין ילדים בבית, גם עניין של גיל- מכיוון שאי אפשר הפרש יותר גדול מ43 שנים. אם לא תהיו בתור לתינוק אלה לילד עם צרכים מיוחדים (מעל גיל2, בעיות בריאותיות, סמים/אלכהול, בעיות נפש...) התור מתקצר ועומד על שנתיים (עצוב אבל יש יותר ילדים כאלה...)
יש גם אומנה עם אופק אימוץ אבל אני אישית לא מסוגלת נפשית להתמודד עם אפשרות כזאת אבל זה אופציה מקצרת זמנים...
&nbsp
המידע הכי נכון זה דרך השירות למען הילד...
&nbsp
בהצלחה!!!!
מעין
&nbsp

למעלה