ברוכה הבאה daros ../images/Emo140.gif
יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
הנה מחשבות ראשונות על הנושאים שהעלית
באינטייק את יכולה ליצור הסכמות ראשוניות בחלק מהנושאים, כדי להציגם פעם ראשונה. את רוב הנושאים מן הסתם תפגשו לדיון מעמיק יותר במהלך האימון עצמו, כמו למשל אי ביטול פגישות בגלל אי עמידה במשימות – נושא שכמעט תמיד עולה באימון עצמו, אבל עדיין ראוי שיוזכר ב"אינטייק". עוד הסכמות כאלה שראוי להזכיר באינטייק (לא לפי סדר מסויים): נושא החסיון על הדברים שייאמרו, הרשות למאמן לשאול שאלות ולאתגר, ואולי כדאי גם להזכיר את הרשות לא לענות אם לא נוח למתאמן, ההבטחה ליידע אותך כשמשהו לא מתאים או לא מסתדר, ואולי גם הסכמה על פגישה-שתיים לסיום מסודר של האימון אם במקרה מחליט המתאמן על סיום פתאומי, בכל מקרה הסכמה על תיאום פגישות או ביטולן ודיוק בהגעה לפגישות צריכה לדעתי להיות חלק מהאינטייק, ההסכמה שהאימון הוא שותפות לתהליך ושמדובר בצוות שעובד יחד, ההסכמה שלמאמן אחריות ומחוייבות לשמירה על התהליך ולחלק המתודי ולמתאמן האחריות והמחוייבות לעבודה ולביצוע האימון. החששות בתחילת הדרך מוכרים לכולנו, לא נראה לי שאדם בעל אחריות יכול שלא יהיו לו שום חששות בכלל
כדי להתגבר אני ממליצה על שילוב כמה דרכים: קודם כל להזכיר לעצמך שאת בעלת המתודה אשר איננה מוכרת כמעט למתאמן, כלומר בהכרח את המקצוענית בנושא. שנית לזכור שכל אימון מתנהל בשלבים, כך שאת לא צריכה "להוכיח לעצמך שאת יודעת הכל" בבת אחת. שלישית לזכור שמותר, באמת שמותר, לטעות קצת לפעמים. מתאמנים הם אנשים מסוגלים ובעלי יכולות אדירות, ותהליך האימון הוא תהליך יציב וחזק, כך שתמיד אפשר לחזור לנקודה מסויימת אם את מרגישה שלא עבדת עליה בצורה טובה ולבדוק את אותו נושא בגישה אחרת, בזוית אחרת, בקיצור – לתקן. כלום לא מתמוטט בגלל טעות או שתיים. את יכולה גם להיעזר בהדרכה/ליווי של מאמן/מאמנת ותיקים (מה שנקרא גם סופרויז'ן) ואת תמיד יכולה להעלות שאלות פה בפורום
אפילו מפגישה לפגישה (בכל זאת יש שבוע ביניהן) אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין ב
כללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו