שאלות של מתחיל

fqa man

New member
שאלות של מתחיל

אהלן אני רוצה לבצע את הקנייה הראשונה שלי ויש לי כמה שאלות: אני מעוניין לקנות שטיח קטן שראיתי בארץ במחיר גבוה ובאיביי במחיר נמוך. שאלתי את המוכר כמה יעלה משלוח לארץ וזה מה שהוא ענה לי: Priority Mail® International 6 - 10 Days $40.35-$49.05 Priority Mail® Flat Rate Box 6 - 10 Days $37.00-$40.00 1) קודם כל, קצת הופתעתי ממחיר המשלוח הגבוה. הפריט עצמו עולה 15$ ואילו המשלוח פי 3 ממנו?!? האם מחירי המשלוח לא ממש הופכים את כל העסק הזה ללא כדאי? 2) במידה ובכל זאת ארצה לרכוש את המוצר ואני אזכה. האם אני צריך לבחור בין International ל Flat Rate Box או שהמוכר מחליט או שהדואר מחליט? ואני גם רואה שרשומים טווחי מחירים (40.35-49.05), במה הטווח הזה תלוי? איך בעצם עכשיו אני יכול לדעת בוודאות כמה יעלה לי המשלוח בשביל להחליט אם להשתתף במכירה? 3) במידה וזכיתי במוצר. מתי אני צריך לשלם למוכר? בעת הזכייה או בעת קבלת המוצר? תודה!

evilihi

New member
ואם זה היה הפוך?

טבעת יהלום שעולה מיליון דולר ומשלוח היה עולה 5?? גם אז היית מופתע ממחיר המשלוח? המחיר של המוצר זה שיקול של המוכר, המשלוח זה שיקול של המוכר פלוס עלויות הדואר. המוכר גם היה יכול למכור את השטיח בדולר. המשלוח היה נשאר אותו הדבר, כי מן הסתם שטיח זה דבר כבד...לכן המשלוח בהתאם...

Nunatak

New member
יש לי הרגשה שהוא מתכוון לפד לעכבר...

לא נראה לי שמשלוח של שטיח יעלה רק 40$.

evilihi

New member
בכל מקרה

התכוונתי בכלליות כי הוא לא הראשון ששואל...

roeeya

New member
אז ככה:

1. כן, הגיוני. לפעמים שמים מוצר במחיר נמוך ומתכסים ע"י משלוח גבוהה. 2. אתה בוחר, הזול יותר זה משלוח רגיל שלוקח יותר זמן, השני משלוח מהיר. הטווחי מחירים זה כנראה כי הוא לא בטוח כמה יעלה לארץ או לא בטוח מה משקל הפריט שלו (או שהוא רוצה לראות בכמה ימכר המוצר בסוף) 3. אתה משלם בעת או אחרי הזכיה. בלי תשלום לא ישלחו לך מוצר. 4. תמיד קח בחשבון עלויות משלוח.

fqa man

New member
תודה על התשובות. המשך שאלה...

1) לפי מה שאני מבין מדבריך, הדמי משלוח זה דרך של המוכר להרוויח עוד כסף. כלומר יכול להיות שהמשלוח עולה לו 20$ והוא יגבה ממני 40$ על משלוח? זה לא הפרה של החוקים של EBAY? 2) במקרה של המוכר שלי אני לא חושב שהוא מנסה להרוויח על המשלוח. את המחירים האלו: Priority Mail® International 6 - 10 Days $40.35-$49.05 Priority Mail® Flat Rate Box 6 - 10 Days $37.00-$40.00 גם אני ראיתי בעצמי באתר של הUS POSTAL. פשוט רציתי להבין למה שאני/הוא ירצה לבחור את המשלוח הרגיל ולא הFLAT RATE?

evilihi

New member
1....

זכותו לדרוש גם מאה דולר על משלוח כשבפועל זה עולה לו 5$. הרעיון המרכזי הוא שאם יש מישהו שמוכן לשלם, מה אכפת למוכר? אם לדעתך זה יותר מדי, אל תקנה. תמיד תסתכל על הסה"כ הכללי של מוצר+משלוח ואם זה שווה לך. אל תסתכל רק על מחיר המוצר.

roeeya

New member
האפשרות היקרה יותר זה משלוח לחו"ל

והזול זה בארה"ב בלבד לפי מה שאני מבין. זכותי לשים מחיר של מוצר ב 100$ ומשלוח חינם כמו שגם זכותי לשים מוצר ב 0.01$ ומשלוח 99$. למרות שאדם בעל ניסיון אמר לי שבד"כ אם נותנים מחיר שיוצא יותר מכפול מאותו משלוח דרך החברות הגדולות (UPS DHL וכל אלה) איביי התחילו להתערב לאחרונה בנושא...

evilihi

New member
איביי לא יכולים לעשות כלום. נקודה.

זכותי לדרוש כמה שאני רוצה. אולי אני משלמת לחברה פרטית שתשלח את זה? ומה עם חומרי אריזה? זמן בדואר? דלק לדואר? דיו למדפסת? איביי לא יכולים לעשות כלום.

fqa man

New member
תקנו אותי אם אני טועה

הגעתי למסקנה שבתור ישראלי משתלם לי לקנות פריטים שהם מאוד יקרים (ואז מחיר המשלוח זניח) או שהם קטנים (ואז המשלוח הוא זול). ובעצם גם בתור מוכר ישנם פריטים מסוימים שלאמריקאים יהיה כדאי לקנות ממני. והרבה פריטים אחרים לא יהיו משתלמים בגלל מחיר המשלוח הגבוה. נכון?

roeeya

New member
שכחת גם לכתוב שמשתלם לקנות פריטים זולים

אלה המסקנות הכי כלליות ששמעתי בחיים שלי

למעלה