שאלות של מתחיל

shaddy

New member
שאלות של מתחיל

רק מתחיל להתעניין במסלול הגירה לקנדה ויש לי מספר שאלות. אני סטודנט לתואר שלישי בתחילת הדרך בלי נסיון עבודה בתחום שלי, אז לאיזה מסלול עדיף לי להגיש, פרובינציאלי או SW? האם אני יכול להגיש כמישהו שיש לו תואר שני ( רשמית עדיין אין לי אבל עד שכל הנירות יסתדרו אני כבר אסיים אותו ) או שבכלל עדיף להגיש כמישהו שיש לו PHD ( למרות שזה יקח עוד כמה שניים ) אני יכול לשער שעם תואר שני בתחום שלי אני אמצא עבודה בקנדה אם יהיה צורך, אבל בנתיים אני לא רוצה לחפש עבודה שם, לכן אני רוצה להגיש למשהו בלי שום קשר לאם מצאתי עבודה, האם אני טועה ? או שזה אפשרי? בקיצור, איזה מסלול עדיף לי להתחיל להתעניין בו? תודה

shipy1234

New member
קצת תשובות

1. לגבי פרובנציאלי מול פדרלי, יש יתרונות לכאן ולכאן פשוט מסלולים עם אופי שונה, וזמני עיבוד שונים. תעשה חיפוש בפורום דשנו בכך בהרחבה. 2. אין הבדל בין תואר שני ל- PHD שניהם מספקים את המקסימום בנקודות על השכלה במסלול הפדרלי. 3. אין קשר בין הגשה למציאת עבודה, אתה יכול להגיש גם בלי עבודה ולהיפך. כמובן שאם תוכל למצוא עבודה זה עשוי לזרז מאד את תהליך ה- PR.

shaddy

New member
OK

תודה על התושבה המהירה, לפי הניתונים שנתתי מקודם, על מה שווה לי יותר לשם את מירב המאמץ שלי, פרובנציאלי מול פדרלי? השאלי שלי בקשר לאיזה תואר היא האם אני יכול להגיש תפסים כמישהו שיש לו תואר שני\שלישי כאשר אני עדיין סוטדנוט לתואר שני אבל עד שהתהליך יסתתים לפחות יהיה לי תואר שני? אני נמצא עכשיו בארה"ב אז מה יותר עדיף להתחיל את התהליך כאן או להגיש את הטפסים לשכרירות בתל אביב? כפי שכבר אמרתי, אני רק התחלתי להעניין, אז ברור שלי שאני צריך לעשות "הרבה שיעורי בית", אבל אני אשמח לקבל קווים מניחים.

bamba31

New member
לגבי המסלול הפדראלי

אני חושבת שאם אתה בארה"ב אתה יכול להגיש בקשה ל-SW במסלול הפדראלי בבאפלו. לפי מה שהבנתי התהליך שם קצר יותר לגבי המסלול הזה. לעומת זאת, אם יש לך הצעת עבודה יותר קצר להגיש בשגרירות בת"א. לגבי המסלולים הפרובינציאליים, כל אחד לגופו...

תהליך פרובינצייאלי הוא תלוי מעסיק.

אין הצעת עבודה, אין תהליך, (בחריג אחד שהוא הקהילה היהודית בויניפג שמסייעת למשפחות שבהן שני בני הזוג יהודיים, אחרי ביקור היכרות בקהילה). התהליך בבאפאלו למי שנמצא על ויזה של תושב זמני בארה"ב לוקח כ 19 חודש, מול 30 חודש שלוקח התהליך בתל אביב. אז כלל האצבע נכון להיום: מי שיש לו ויזה אמריקנית, ונמצא בארה"ב או קנדה, ואין לו הצעת עבודה, יכול, וכדאי לו להגיש בבאפאלו. אתה לא יכול להגיש בקשה בלי 67 נקודות, ומינימום שנה אחת ניסיון בעבודה מזכה. אף פעם לא עבדת?

shaddy

New member
עבדתי אבל

לא ממש בתחום הלימודים שלי. כך שזה לא ממש עוזר, אלא אם אני טועה. אם אין לי הצעת עבודה אז האפשרות היחידה שנשארה לי היא SW אבל אז אין לי מספיק נקודות כי אין לי נסיון עבודה. אז לא נשארה לי שום אפשרות, לא?

לא חייב לביות קשר בין תחום הלימודים לניסיון

התעסוקתי. עם התפקיד שבו עבדת מופיע ברשימה, הניסיון נחשב גם אם הוא לא מתחום לימודיך. אם יש לך מספיק כסף, לימודים כאן ולאחריהם סטאג' יכולים להוות פתרון סביר.

למעלה