שאלות של מתחיל

ירון266

New member
שאלות של מתחיל

שלום לכל המומחים , מקווה שאני בפורום הנכון... 1.ברצוני להכנס לתחום של מסחר סוינג \ מסחר יומי ושמעתי על קורס של זוהר לייבוביץ . מישהו מכיר ויכול לחוות דעה? 2.שם הפורום הוא מסחר במטח - האם זה כולל גם את מה ששאלתי כלומר מסחר יומי \סווינג ? 3. לאחר לימוד התחום בקורס כמו זה שציינתי ותקופת התמקצעות מסוימת , לאיזה אחוז רווחים ניתן להגיע בסיכון סביר? 4. נתקלתי מדפדוף בדפי הפורום בכל מיני מונחים כמו "רובוט" - האם יש באמת תוכנות אוטומטיות שמגיבות מהר ומבצעות פעולות - האם זו הכוונה? האם כך מתבצע המסחר תמיד בתחום זה או שעדיין יש מסחר "ידני" שלא באמצעות רובוט? והאם השיטה "הידנית" לא יעילה יותר? תודה מראש ירון

rafipips

New member
קודם כל אתה בפורום הנכון

לגבי קורסים יש המון . השאלה לאן אתה רוצה להגיע . זוהר ליבוביץ = שמעתי עליו דברים טובים , לא מכיר באופן אישי . גם אחרי שתעבור קורס , הדרך ארוכה עד לרווחים . תצטרך לעבור קודם תקופה בדמו עד שתהיה בטוח ביכולת שלך . לאחר שלבי הלימוד אם תקפיד על ניהול סיכונים נכון תוכל להגיע ל 10% +\- בחודש . מסחר אוטומטי - מתבצע ע"י רובוט , תוכנה קטנה שמתווספת לתוכנת המסחר וסוחרת במקומך . היא עובדת 24\7 , אין שביתות חגים וחופשות . והיא גם לא ישנה בלילה . יש יתרונות למסחר אוטומטי , ויש יתרונות למסחר ידני , השאלה איפה אתה מצליח לייצר כסף . מסחר ידני כפוף למשמעת עצמית מאד חזקה , ולנטרול רגשות במסחר . מסחר אוטומטי מנוטרל מרגשות לחלוטין , אתה מפעיל , מכבה מסך , וממשיך לעניינים אחרים . בהצלחה

לירון

אחוז הרווחים קשור להרבה נתונים כגון רמות סיכוי/סיכון ,כמות עסקאות, גודל עסקאות , גודל בטחונות ועוד.. סיכון סביר זה עניין אישי לגמרי ושונה מאדם לאדם, אתה צריך על סמך נסיונך האישי, מצבך הכלכלי , הזמן אותו אתה רוצה להשקיע ועוד המון נתונים להחליט מה אתה רוצה להשיג מהשוק אילו שיטות מסחר להשתמש, כמובן שזה מאוד משנה גם איפה אתה לומד ואילו שיטות מסחר אימצת. לגבי רובוטים- בוודאי שיש אינסוף "רובוטים" או תוכנות אוטומטיות למסחר בשוק הפועלות כל אחת לפי הגדרותיה הבלעדיות-רמות סיכון, אילו צמדים, מתי נכנס לעסקה ועוד המון משתנים... אם יש לך עוד שאלות אני כאן, רפי מקולמקס

ירון266

New member
שאלות נוספות

ראשית תודה על התשובות. אני רוצה להכנס לתחום אבל מצד שני יש כמה דעות שאני שומע מסביב שמעוררות ספקות אצלי ואשמח לשמוע את דעתכם לגביהם: 1.הדעה הרווחת בקרב האנשים היא שהסוחרים היומיים נמחקים לאורך זמן בגלל העמלות וכו... 2.בנוסף שמעתי איפשהוא שרק 5-10 אחוז מהפעילות בשוק ההון בעולם מתבססת על ניתוח טכני והשאר על פונדומנטלי וכנראה יש סיבה טובה לכך. 3.בהשקעה יומית של נניח 3 שעות מסחר וכפי שאמרתי סיכון סביר ממוצע לאדם במצב כלכלי טוב - מה הרווח שניתן להשיג? מה דעתכם על הטענות הללו? (שאלות 1 ו 2)

בכיף, ../images/Emo13.gif

1. העמלות הן לא הסיבה שאנשים נמחקים ואת זה אני אומר חדש משמעי-העמלות הינן זניחות לעומת תנודות השוק. 2. לא יודע מי נתן לך את הנתון הזה והלוואי שהייתי יכול לפלח בצורה כזו את הפעילות, איך ניתן לדעת...? בכל מקרה,רוב הפעילות בעולם מתבצעת ע"י גורמים וגופים מוסדיים כאלו ואחרים ונכונה העובדה שרובם מקבלים החלטות על סמך שיקולים כלכליים יותר מאשר על ניתוחים טכניים ולכן יש הגיון שהרוב מונע משיקולים כלכליים אך יחד עם זאת רוב הסוחרים הפרטיים הם פחות משקיעים לטווח ארוך ויותר סוחרים ולכן אין לי דרך לדעת על סמך מה הם מקבלים את החלטותיהם ולדעתי השיקול ותהליך קבלת ההחלטות לפני עסקה צריך להיות מורכב משילוב כזה או אחר ביניהם. 3. הרווח כפי שציינתי תלוי בהמון גורמים ואין אחריות להשיגו. אין שום יחס בין זמן מסך לבין תשואה אחרת כולנו היינו יושבים 24 שעות וסוחרים... חשוב לדעת את כל הדברים הללו וכמובן שאין שום נוסחה מנצחת אחת או קיצורי דרך. כל סוחר מצליח טעם בדרך את טעם ההצלחה והכישלון ובעיקר למד איך הוא מתמודד עם מצבים שונים, הפסיכולוגיה של המסחר וההתמודדות הן בסופו של דבר אלו שעושים את ההבדלים ברוב המקרים בין סוחר מצליח לכזה שלא . מכיוון שאז זה משפיע על יחסי סיכון/סיכוי, גודל עסקה, הגבלות הפסד ועוד דברים שהם הכרחיים כדי להצליח במסחר לאורך זמן. אם יש שאלות אתה תמיד מוזמן, רפי מקולמקס

rafipips

New member
תשובות להלן

1 . לא נכון , העמלות לא מוחקות תיק , מה שמוחק תיק זה בעיקר ניהול סיכונים גרוע (מסכן 100 בשביל להרוויח 20 ) 2 . הטכני נתמך על ידי הפונדמנטלי , המחיר הטכני יודע מה קורה בפונדמנטלי , זה שהמחיר הולך בכיוון מסויים זה לא בגלל הניתוח הטכני , אלא בגלל נתוני המקרו של אותה מדינה , לכן המחיר כבר משקף בתוכו את המקרו וע"י ניתוח טכני אפשר להצליח . דבר חשוב שתדע ניתוח טכני בבסיסו הוא סטטיסטיקה וסטטיסטיקה אם מודדים נכון היא גם משקפת את המציאות . וזה לא נכון הנתון שרשמת , כי גם הגופים הכי גדולים משתמשים בניתוח טכני , במסחר יומי ניתוח פונדמנטלי לא כל כך עוזר , הוא יעיל בעיקר כדי לקבוע מגמות לטווח ארוך . 3 . בין 10% ל 2000% בשנה . תלוי כמה ידע יהיה לך , וכמה סיכונים תיקח . ובעוד כמה דברים . ( עזוב זה לא רציני , מה אתה כבר סופר תרווחים? ) ואתה צריך להיות מוכן נפשית להיות חלק מהסטטיסטיקה של ההפסדים . לכן יש שלבים אל תדלג על שום שלב , כל זילזול הכי קטן בכללים ובדרך מביא להרבה הפסדים . אתה צריך ללמוד וללמוד טוב כדי שתדע מה אתה עושה . ואח"כ תקופה של חצי שנה מסחר בדמו . ואח"כ חצי שנה מסחר באמיתי בחשבון מיני . ואז תתן לחברות בראש חזק . ואם תדלג על משהו , הם יתנו לך בראש . תבין שכל בעל מקצוע לומד שנים בשביל לקבל תואר , חובבן או מקצוען זה אתה תחליט בהצלחה

ירון266

New member
לגבי הרווח

לא כלכך ברור לי למה קשה להעריך את הרווח. שאלה פשוטה: כמה בממוצע כל אחד מחברי הפורום לדוגמא מרוויחים (או מפסידים) ? מנסיונם ? אני חושב שזו שאלה לא כלכך מסובכת לאנשים "שחיים" את התחום ביום יום. האם לאחר לימוד ונסיון וכל השלבים שמנית האם ניתן להסתמך על זה בתור הכנסה חודשית בהנחה שעוסקים בזה יום יום? או שאנשים פשוט "מתמכרים" למסחר ולא ממש מצליחים להרוויח?

ירון266

New member
יפה מאוד!

עם רווחים כאלו בהחלט יש תקווה....

rafipips

New member
רק תעשה לעצמך מצווה גדולה

תלמד טוב טוב תתאמן טוב טוב ואל תמהר להכנס בכסף אמיתי זה לא תחום קל בכלל וככל שתבזבז זמן באימונים , התוצאות בקרב יהיו יותר טובות

למעלה