שאלות של מתחיל

שאלות של מתחיל

אני בתחילת דרכי בלימוד שוק ההון, במטרה לסחור בבורסאות ארה"ב. בגדול מדובר על מסחר במקביל לעבודה במשרה מליאה (פלוס משפחה עם שלושה ילדים), כך שהכוונה היא לא למסחר יומי צמוד מחשב, אלא יותר לסווינג לא צמוד מחשב.

מקבץ שאלות ראשון :

1. בהגבלת טריידים לחשבונות מתחת ל-25K$, איך בדיוק מגדירים טרייד - האם רק קנייה ומכירה מליאה באותו יום או האם גם קנייה ביום אחד ומכירה למחרת תיספר לצורך ה-PDT כטרייד? ומה קורה אם אני קונה ביום אחד, מוכר חלק באותו יום ואת החלק השני ביום למחרת? והאם קניות מיצוע של אותו נייר באותו יום נספרים בנפרד או נכללים בטרייד אחד?

2. אני מבין ש-CFD אל מול ברוקרים מסוימים יכול להיות משחק מוטה\מכור. מה אומרים חכמי הפורום על CFD אל מול IB? הוגן? כדאי?

3. מישהו מכיר וניסה את אסטרטגיית טים סייקס ויכול לתת קצת מידע...

4. מה לגבי הברוקר suretrader? מישהו מכיר\ניסה? נשמע קצת מפוקפק (ממוקמים בבהמאס עם מינימום של 500$ לחשבון), אבל בשביל טירון שרוצה לשחק עם סכום כסף זעיר בהתחלה, אולי הם יהיו מספיק טובים לשלב השפשוף.

אני בשלבים של לימוד תיאורטי של ניתוח טכני והכרת התחום, ובמקביל אני מנסה לקדם את הנושא של חיפוש (בגדול) של ברוקר ואסטרטגיה שיתאימו לי.
אשמח לקבל כול מידע שיתן לי קצוות חוטים למשוך בהם.

קרלטון

New member
לגבי השאלה הראשונה

טרייד יומי מוגדר לפי קנייה ומכירה באותו יום בלבד. הכמות לא משנה - אם קנית 100 מניות ומכרת מתוכן 50 מניות, זה נספר כטרייד יומי באותה מידה כמו אם היית מוכר את כל ה-100.

קנייה ומכירה של אותו נייר או כול קנייה מכירה?

אם אני קונה היום X ומוכר את Y (שקניתי אתמול) האם זה יספר כפעולה, או שזה בחזקת סווינג על המניות (ברור לי שסווינג אינו מונח רישמי של SEC) ולכן לא יחשיבו את זה במניין ה-PDT?

קרלטון

New member
של אותו נייר בלבד

אתה יכול לקנות גם 100 ניירות שונים ולמכור 100 אחרים באותו יום ולא להיכנס ל-Pattern Day Trader.

דרך אגב, שאלה שנשאלת בדר"כ בהקשר זה, היא מה קורה אם המכירה מתבצעת באותו יום (באותו נייר) אבל דרך סטופ שהכנסת בעת הקנייה ולא כפעולה "יזומה" נוספת לאחריה. התשובה היא שמקרה כזה כן נחשב לטרייד יומי לצורך PTD.

תודה רבה. אני מניח שבסווינג הסטופ רחוק מספיק

ורק בהתרסקות\נסיקה הוא עלול להתבצע. ( או שאני מדבר מחוסר ניסיון מוחלט...?).
אגב, אם פותחים חשבון ב-IB, אפשר מאותו חשבון לבצע פעולות גם על מניות וגם על CFD?
כלומר, אם הגעתי לגבול של 3 פעולות PDT בשבוע, האם אני יכול להמשיך באותו שבוע לבצע פעולות רק על CFD באותו חשבון?

קרלטון

New member
הסטופ יכול להיות קרוב או רחוק

תלוי בך ובשיטה בה אתה עובד. בהכללה, כן, הסטופ בסווינג בדר"כ יהיה רחוק יותר.
אפשר מאותו חשבון ב-IB לסחור בכל אחד מהמכשירים שהם מציעים, וגם התשובה לשאלה האחרונה היא חיובית.

ולגבי השאלה השניה, ברוקר אמין ל-CFD

האם אתה יכול להמליץ על ברוקר שאפשר לסמוך עליו לחלוטין עם CFD?
רק לפני 4 ימים נודע לי על קיום החיה הזו שקוראים לה CFD, ואני עדיין לומד עליה.
האם הברוקר יכול לכתוב מספר חוזים שהינו גדול יותר ממספר המניות הקיימות (ובעצם מייצר מעין פיקציה, כמו שקרדיט מייצר כסף וירטואלי שאינו מגובה בשטרות\מטבעות)?

קרלטון

New member
לא יצא לי לעבוד עם CFD

על IB בגדול הייתי סומך יותר מכל מיני קיקיוניים, אבל עדיין לא הייתי סוחר גם שם בכמויות לפני בדיקות והשוואות מספיקות, גם בעצמי וגם קריאת חוות דעת של אחרים.

השף מ

New member
בזמנו חקרתי את העניין ולבסוף הגעתי למסקנה

שאופציות רגילות מאפשרות יותר אפשרויות מסחר
ופחות תלות בברוקר , לעיתים מפוקפק

הגיוני. הן מנוהלות באופן מבוקר, ומורכבות

הבקרה ה"ממלכתית" של חוזה המנוהל בבורסה מסודרת מפחית את התלות בברוקר, והמורכבות שלהם מאפשרת אסטרטגיות מגוונות ומורכבות שנותנת יותר אפשרויות... למי שלומד את העסק על בוריו.
(אני רחוק מזה בשלב זה).

אבל השאלה שלי הייתה דווקא לגבי המוצר הפשוט והלא מבוקר, CFD.
האם מניסיונך (או למיטב ידיעתך) IB מנהלים את העסק באופן אובייקטיבי, או שהם מטים לטובתם ולרעת הסוחר הפרטי (כפי שברוקרים קיקיוניים עושים)?
עצם העובדה שהם DMA מעלה לדעתי את הסיכוי לרמת הוגנות\אובייקטיביות גבוהה, אבל רציתי לקבל חוו"ד מבעלי ניסיון.

אגב, מה קורה למי שמנסה לעשות טרייד רביעי בשבוע עם חשבון קטן מ-25K$? הפעולה נחסמת וזהו, או שהברוקר חוסם את החשבון כולו כ"עונש חינוכי" על הניסיון האסור?

השף מ

New member
אין ספק שכגוף נסחר,גדול ומבוקר

IB ינהלו את העניין בצורה אובייקטיבית ,
על פי נהלים מסודרים -
הם לא ירצו להחשף לתביעה או לערעור אמינותם

graves

New member
זה לא עונש חינוכי. זה רגולציה. הם חייבים

נראה לי שהם יאשרו לך את העסקה. אבל יסגרו לך את החשבון.
אם זה יקרה שוב הם יסגרו לך ליותר זמן.
ולא נראה לי יאשרו לך שוב.
אני לא זוכר בדיוק - בדקתי את זה פעם. נראה לי משהו כמו 90 יום, אבל אל תתפוס אותי במילה. פשוט עדיף לא לעשות את זה...

הם דווקא לא יאשרו\ישלחו את העיסקה

באתר שלהם מצויין שהאלגוריתם יחסום את העיסקת הדייטרייד הרביעית בשבוע כאשר החשבון קטן מ-25K$ (לא ישלח לבורסה ולכן לא יעלה בראדר של SEC), אבל לא מצויין מה הם יעוללו לסוחר המסכן(*) בגין הניסיון(**) לעסקה שנחסמה... וזה מה שאני שואל.
(*) מסכן כי גם ככה יש לו חשבון קטן :)
(**) יש מצב שהניסיון לעסקה רביעית הוא בגלל חוסר ניסיון ולא בזדון :)

מה שאתה תיארת זה מה שהיה קורה אילו הפקודה הרביעית הייתה אכן נשלחת לבורסה (וכנראה שזה קורה כאשר לברוקר אין אלגוריתם מספיק מורכב כדי לעצור את הפקודה הרביעית מלהישלח לבורסה).

graves

New member
במקרה כזה לא יודע. מציע שפשוט

תשלח להם מייל.
בכל מקרה ב-ThinkOrSwim יש לך התראות כל הזמן כך שיהיה לך קשה לפספס או לא לשים לב. יכול להיות שזה מה שקורה גם בברוקרים אחרים.

למעלה