שאלות של מתחיל

oriomesi

New member
שאלות של מתחיל

אני חייל ויש לי 5000 ש``ח ספאר. אני מעוניין להשקיע אותם בתעודות סל צמודות מדד (ת``א 100 או 75) בגלל שאני לוחם בגלני אין לי את הזמן לעקוב כל הזמן לכן אני מחפש משהו סולידי כשאני יוצא מנקודת הנחה שעוד שנה וארבע חודשים (זמן השחרור שלי) המדד יהיה גבוה יותר מהיום. השאלות שלי הם: א. האם אני עושה בחוכמה או שיש לכם הצעות אחרות בשבילי מה לעשות עם הכסף? ב. איך אני בוחר באיזו תעודה להשקיע? ג. איך זה שתעודות צמודות מדד אינן מחקות את העליה שלו בדיוק? ד. האם אתם מכירים מקום אמין לעשות דרכו את הקניה הזו ולעקוף את העמלות של הבנקים? שימו לב שמדובר ב5000 ש``ח ורוב המקומות לא מתעסקות בפחות מ10000. בתודה

Kayben

New member
תשובה

דבר ראשון, משהו סולידי ומניות לא הולך ביחד. תראה, 10% שנתי אחרי עמלות ומס, זה בהחלט סביר בשביל מניות. במילים אחרות - 500 ש"ח לשנה. זה שווה ערך ל3-4 ימי עבודה בשכר מינימום. לעומת זאת, משהו סולידי כמו מק"מ יתן לך אחרי עמלות ומס משהו כמו 2.5%. שזה בערך רבע מהאמור למעלה. במילים אחרות, הרבה כסף לא תעשה בסכום כזה כנראה - אבל מנגד, אתה כן לוקח על עצמך סיכון מסוים, במניות. מה שכן, זה בטח ילמד אותך לא מעט, כי ברגע שהכסף שלך מתגלגל - אתה דואג לו, ומתעניין בנושאים שהוא כרוך בהם, וזה לא פחות חשוב. לגבי השאלות: א) מה לעשות, זאת לא שאלה ששואלים מישהו באינטרנט. אתה תחליט לפי מה שנראה לך. ב) בערך אותה אותה שאלה... ולכן אותה תשובה. מן הסתם אתה תרצה לבחור בתעודה שאתה מאמין שתיתן לך את מירב התשואה - במינימום סיכון. ג) תעודות בגדול כן מחקות את המדדים שלהם. ד) יכול להיות שיש מתווכחים שכן, תתקשר ותבדוק.

oriomesi

New member
קודם כל תודה על העזרה

דבר שני אני חייל וגם ככה אני מרוויח 700 בחודש. ככה שגם 500 (במידה ו) זה בסדר בשבילי. ואני רוצה ללמוד להתעסק בבורסה אז זו ניראת דרך סבירה. ושוב תודה על העזרה

הגינגי

New member
אם אתה רוצה ללמוד על השוק

אז הייתי ממליץ לך לבנות אולי תיק מניות וירטואלי, זה כלי נחמד אם התחום מעניין אותך.

למעלה