שאלות של צעיר אבל צריך מענה

showmeyourhands

New member
שאלות של צעיר אבל צריך מענה

עושה טירונות 02 בספטמבר ושאלותיי:

1. יש עניין כזה של שפצור דסקית-אני לא באמת אתחיל לשרוף חוט וכל הסיפור הזה-בריקושט יש מין עטיפה כזאת שבה שמים את הדסקית לצוואר-תופס, נכון?
2. לגבי שפצור כומתה - קודם כל, לא פשוט מקפלים אותה ושמים בכותפת? מה העניין של השפצור? זה לא נכנס בקלות? וגם איך עושים זאת אם משפצרים?
3. הקטע של הגומיות בנעליים-איפה בדיוק? הן מעל המכנס שמעל הגרב, כאשר המכנס מוכנס אל תוך הנעל כך שבעצם לא רואים את הגומייה?
4. לגבי הצמדת הדסקית לשתי הנעליים - אני יכול למצוא בריקושט את הפינים האלה לתפיסת הדסקית, נכון?
זהו בינתיים ממה שעולה לי לראש-אם יש עוד דברים שיכולים להקל מבחינת הדברים הטכניים האלה, אשמח שתכתבו

omri1209

New member
הרמתי את הכפפה כי...

כולנו היינו צעירים פעם (אף אחד לא נולד עם M16 ביד) - שואלים ולומדים...

1. יש עטיפה לדסקית בריקושט - אם אתה כבר קונה אחד, תוודא שהיא באה גם עם עטיפה לשרשרת של הדסקית (גם יותר נוח, וגם אם כבר שפצ"ור אז שיהיה מלא).
2. כומתה בדרך כלל מגיעה ממפעל היצור כשהיא במרקם של סנאי מפוחלץ ובדרך כלל אם רוצים שהיא תשב נורמלי בכותפת צריך טיפה לשפצ"ר אותה. יש כל מיני טכניקות שונות לשפצ"ור כומתה, אבל אתה נראה לי אחד שאין לו כוח להרבה התעסקויות - בתכלס אתה יכול טיפונת לשרוף בעדינות את השערות הבולטות של הכומתה או להעביר עליה (ב-ע-ד-י-נ-ו-ת) סכין גילוח כדי להוריד לה את הפלומה ולהפוך אותה לדקיקה יותר (ככה היא גם יושבת יפה על הראש ובכותפת). טריק נוסף כדי שהסיכה בכומתה לא תבלוט ותוציא למישהו עין, זה לגזור כרטיס קשיח (אשראי למשל וכו') ולהצמיד לסיכת הכומתה מהצד הפנימי של הכומתה - ככה הסיכה נצמדת לכומתה ולא מרחפת לה בחלל.
3. אני לא בטוח מה ההסבר שנתת כאן, אבל לא נראה לי שאתה בכיוון - שים את הגומיה על הרגל מתחת למכנס בגובה של סוף הנעל, ולאחר מיכן תיקח את יתר המכנס ותקפל פנימה במעלה הרגל לתוך הגומיה. מבחינת שכבות זה יוצא - רגל שמעליה קצה המכנס, שמעליו הגומיה שמעליה יתר המכנס - וכל זה בקו של סוף קצה הנעל.
4. לא סגור - סביר שכן. אתה גם יכול לקחת אזיקון (אם אתה לא יודע מה זה, תשאל בחנות חומרי בניין או בריקושט) דקיק, ולסגור באמצעותו את החור (לגזור את הקצה של האזיקון ולשרוף כדי שלא ישרוט אותך).

שירות נעים

darkshadow1

New member
תשובות:

1. כן, וכדאי גם שתקנה מהם שרשרת חדשה, אפילו מראש. השרשרת הצה"לית מורידה צבע.
2. הכומתה נכנסת בקלות לכותפת אבל לא יושבת טוב. כומתה לא משופצרת תיתקע לך בכל מיני דברים ותיפול כל הזמן והיא נראית כמו חייזר. כמו שכבר ענו לך- הדבר הכי פשוט זה לגלח אותה מעודפי בד (גם את הצד החיצוני וגם את הפנימי), ואם יש לך קצת יותר זמן- להרטיב אותה, לגלגל ולדחוף בכוס כלשהי לכמה שעות כדי שתתפוס צורה מוצלחת יותר.
3. הסבירו לך די טוב.
4. מקבלים אותם בבקו"ם.

showmeyourhands

New member
תודה רבה אבל..

תודה על התשובות-סידרתם לי קצת את הראש.
לגבי הפינים לנעליים-לא קיבלתי כאלו בכלל ביום חיול (כבר התחיילתי, כלומר הציוד אצלי בבית-בגלל זה הפלצתי את השאלות האלה). למעשה אף אחד לא קיבל-אבל אפשר גם בריקושט לקנות את זה, נכון? או אזיקונים ולגזור אותם..

darkshadow1

New member
אני משער שכן.

מוזר שאף אחד לא קיבל כאלה אבל בסדר, אני לא ממש מתפלא. סביר שבריקושט יש כאלה או שלפחות הם מכירים אלטרנטיבה.

showmeyourhands

New member
חח עכשיו ראיתי שכן יש לי כאלה..פשוט דחפו את

זה שם בשקית בקיטבג-אז עכשיו עולה השאלה מה עדיף-זה או אזיקון?

darkshadow1

New member
אני לא מכיר את הפיתרון של האזיקון.

הפינים שמקבלים בבקו"ם עושים את העבודה בסדר גמור- פשוט צריך לחזק אותם טוב עם פלאייר או משהו דומה.

למעלה