שאלות שמהדהדות בי

שאלות שמהדהדות בי

לאן ממשיכים עכשיו?
גיל 23, התחילו הדאגות לעתיד, אין לי שום מוטיבציה להתקדם, עזבתי את העבודה הקבועה, אין לי ממש הוצאות או דברים לממן, וההורים דואגים לי לאוכל ולשאר הדברים הביסיסים של הבית. מעבר לזה אני לא לוקחת מהם כסף, כי אין לי בשביל מה.
לאן ממשיכים מכאן? כשאין רצון להתקדם וגם לא שאיפות.
אני חושבת על מה יהיה עם העתיד שלי, אם הוא כל יום ישאר שידור חוזר של אתמול. אני התחלתי לפחד, חרדת נטישה, התחלתי לפחד שכולם יעזבו אותי, שאני אשאר לבד עם הבדידות שלי ועם השקט שלי. התחלתי לפחד שאף פעם לא אצא מהבית, לא אתקדם, ואם כן אתקדם, מה יהיה עם ההורים שלי, ובעיקר מה יהיה עם אמא? עם מי היא תישאר?
זה מצחיק שאני בכלל חושבת על זה, כי ההורים שלי שיהיו בריאים עוד צעירים, אבל האמת היא שהמחשבות האלה מהדהדות בי עכשיו, אבל הן בעצם המציאות של עוד כמה שנים.

אחותי עזבה את הבית, אחי בקרוב גם יעזוב, ואני אשאר היחידה פה. ושוב חרדת הנטישה מרתיעה אותי, ושוב הפחד מהשקט הזה, והפחד מהבדידות.

יש לי בן זוג כמה שנים, ו

נשלח טרם זמנו, המשך

יש לי בן זוג כמה שנים, אבל לא רואה את העתיד שלי איתו מהבחינה שאין לי רצונות "נורמלים" להתחתן ולהביא ילדים (אחרת כבר הייתי עושה את זה).
לאן הייתם ממליצים לי להתקדם? ידיד שלי אומר שאני צריכה למצוא עבודה וגם לעזוב את הבית כמו אחי ואחותי, כי אני לא אתקדם בחיים אם אני נשארת פה. האמנם?!

supersonic777

New member
דבר ראשון,למה עזבת את העבודה?

למדת?לומדת?עתידה ללמוד?
העבודה היא סוג של מסגרת,גורמת לך להיות שייכת,את תורמת לחברה...
את נמצאת סביב אנשים,מחליפה חוויות,ימי גיבוש וכו...
לאורך זמן את תריבי עם הקירות...
זהו?בת 23 ואין לך שאיפות?מה זאת אומרת,אין לי לאן להתקדם?תמיד יש!
תגשימי את עצמך,תעשי עם עצמך משהו...!

היי

עזבתי את העבודה בגלל סיבות רפואיות, ולכן לא יכולתי להמשיך.
אמנם היא סוג של מסגרת, אך לא יכולתי למשוך משמרת שלמה לצערי, כרגע אני בבית חיה חיים של מובטלת, זה לא הכי כייף. אבל אני מאמינה שבהמשך אחפש לי עבודה חדשה. להתקדם? אני לא יודעת לאן, אין לי ממש תחביבים, אני אוהבת צילום ומחשבים, אבל זה בגדר חובבני, ולא יודעת עד כמה אפתח את זה למקצוע.
אולי פשוט אני אפתח את עצמי בתחום הצילום....

supersonic777

New member
אולי את צריכה הכוונה כלשהי ממקצועית...

ומזה,"אין לי תחביבים"...?אין כאלה דברים...
ומה עם ספורט?
מה עם לקרוא?
מה עם שופינג?
יש מלא דברים שאת יכולה לעשות...
נראה לי שאת די מרחמת על עצמך...

האמת?

אני קצת מרחמת על עצמי מעבר לנדרש, זה לא קבוע, אבל יש שעות שאני נכנסת למצב רוח ממש פסימי לצערי, ואני בן אדם מאוד אופטימי בדרך כלל.
אני מאוד אוהבת ספורט
מאוד אוהבת שופינג, וגם לקרוא קצת.

תודה על העצות, אני אשתדל להתעסק בדברים חיובים

Peace and Love3

New member
תתחילי בלהגדיר מטרות

והמטרות האלה לא בהכרח חייבות לכלול מציאת עבודה.

לדעתי הסיבה העיקרית שאנשים לא מגשימים את עצמם - זה העבודה שלהם, זה מאפשר להם להרגיש שהם עושים משהו ולא מתבטלים. ואז הם לא עושים שום דבר כדי להשיג את מה שהם באמת רוצים.

תתחילי עם מטרות קטנות, ללמוד יכולת מסויימת (תכנות?), ללמוד קורס כלשהו שמעניין אותך (דרך האינטרנט). לבנות לעצמך "תיק עבודות" במשהו שאת טובה בו, לחקור על דברים שניתן לעשות בעתיד, לחפש דרך להרוויח מהבית, לקרוא ספרים שמפתחים אותך (נגיד שפת גוף).
את יכולה גם להתנסות במשרות זמניות.

ברגע שיהיו לך מטרות, את תרגישי שאת מתקדמת לכיוון מסויים, ותוכלי להסגר בצורה טובה יותר על מה שאת מעוניינת לעשות או ללמוד.

spaysi8

New member
קודם כל עוצרים וחושבים

ראיתי שיש לך כמה דברים שאת מגדירה כתחביבים, נסי לפתח אותם, עדיין באופן חובבני אבל משהו שקצת יעודד אותך ויעסיק אותך ואולי תגיעי למצב שכן תרצי לפתח אחד מהם בתור מקצוע..
נסי אולי להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום (פסיכולוג תעסוקתי למשל), או פסיכולוג בכללי כי באמת שפסיכולוג טוב יכול לעזור בהכל..
נסי גם למצוא עבודה בשביל לצאת קצת מהכיס של ההורים (לפחות לדעתי, כדאי להתחיל להיות עצמאית), וגם כדי לא לשבת כל היום בבית ולבהות באוויר..

בהצלחה.

למעלה