שאלות שמסקרנות אותי -ליז והארי

שאלות שמסקרנות אותי -ליז והארי

זוכרות את ליז אמא של אלכס וניק? מעניין אותי לדעת כמה חושבות כמוני-טס מלחתחילה הרגישה שהיא שונאת אותה ובכל הזדמנות ציינה זאת או הביעה מורת רוח ו"עשתה פרצוף". לי אישית לא נראה בכלל כי ליז שנאה אותה, אלא פשוט לא אהבה את ההתנהגות השונה וה"נדחפת" של טס, שבעצם אם תסתכלו היטב, ליז צודקת טס מלכתחילה גרמה נזקים להרבה אנשים שם. אמנם כביכול היא "תיקנה" טעויות של אנשים, אך אם הסדרה מתימרת להיות מציאותית, האם זה מציאותי להגיע לבית של מישהו ולגלות סודות כ"כ רגישים ולגרום לפיצוץ ולהתפרקות המשפחה?? אני לא שוללת כ"כ את התנהגותה של ליז. והשאלה הבאה: במבט ראשון כביכול אנו מתרשמים כי הארי הוא אדם רע, אך מי שוראה את הסדרה יותר מפעם אחת שם לב לפרטים קטנטנים ש"בורחים" בצפיה ראשונה. לא פעם הארי עזר לקלייר תוך שהוא עושה עצמו אגואיסט ושתלתן וכל זה כדי לא לתת לה את ההרגשה של הנזקקת, זוכרים עם התקנת הגדר, השלחן של ג'ק וקניית החוה?? גם כאן, לדעתי הארי הוא דמות חיובית ולא שלילית כפי שמוצג לעתיקם קרובות וע"ע מי ע"י בנו המפונק אלכס, שימו לב שניק לא מתעמת איתו.

אני ממן אמרתי שהארי לא ממש רע

הוא די עזר לדרובס כמה פעמים . ומתחת לקשיחות שלו הוא היה שם לצידם יותר מפעם אחת. ולגבי ליז, לדעתי היא פשוט לא אהבה את טס לא יודעת למה . לא יודעת אם זה מרוע אבל היא פשוט לא אהבה אותה

אז זו דעתי

שאלה באמת טובה ואהבתי את המקוריות שלך.... קודם כל אני דווקא לא ראיתי את הארי כאיש רע, הוא היה אדם מאוד חכם, עשיר, בעל כח, הוא היה בסדר גמור, כמובן שהיו לו קטעים של קשיחות אבל הוא בסה"כ היה בוס...בסה"כ אם היו מסתכלים לתוך תוכו הוא אדם טוב ויש לו לב, הוא אהב מאוד את קלייר ולא יתבייש להראות לאנשים שהוא מחבב אותם.... לגבי ליז - תראי, אני לא חושבת שאת צודקת, ליז היתה בנאדם מאוד קשה, תחמן, נחש במילים אחרות, בתכלס כמובן שכל אמא תרצה לטובת הילד שלה - היא רצתה לטובת ניק, שהוא יבחר בחורה ברמה אחרת, קלאסית יותר, אולי עשירה יותר,מהרגע הראשון היא לא אהבה את העצמאיות של טס, היו לליז המון קטעים שעיצבנו אותי , היא היתה שקרנית, תחמנית, שיקרה את הילדים שלה, היא חשבה בלי סוף שהיא משהו מיוחד, תפסה תחת במילים פשוטות יותר.... בקיצור הארי היה אדם טוב יותר מליז

לכבי ליז אני לא כ"כ מסכימה

היא לא היתה תחמנית, לדעתי היא היתה בסה"כ אמא טוב ואשת משפחה מצוינת. היא עשתה הכל כדי שיהיה שקט ושלווה בין הילדים לאב ואף שילמה על זה בבריאות שלה, הרי היא נהיתה אלכוהוליסטית מאז התאונה. ברגע שהיתה תאונה להארי היא ממש נשברה ואמרה שהיא לא מסוגלת לעבור את זה שוב, את הסכנה שבן משפחה ימות. אני לא חושבת שהאנטי שלה נגד טס היה ממניעים כלכליים, הרי היא לא התנגדה שקלייר תתחתן עם ניק (הרי הם היו מיועדים) ואפילו העריצה את ג'ודי, שלא היתה לה אגורה שחוקה בכיס, ותמכה בקשר בין ניק לביןסאלי, כשלסאלי לא היה כסף היא בסה"כ פיזיוטרפיסטית. תראי, לדעתי בפרקים הראשונים, אולי בכדי להעצים את השוני בין קלייר בת החווה לבין אחותה ילדת העיר, אנו רואים את טס כבחורה מאוד שונה אאוטסיידרית כזאת, שמנסה בכל כוחה להשתלב. האמת, אם הייתי ליז, והבן שלי אלכס היה מביא "עוד" בת הביתה שמגיעה מטונפת מבוץ, ונכנסת למקלחת אבל יושבת שם שעות להנאתה ומשתמשת לי בקרמים לימניהם ואח"כ בסלון זורקת כל מיני אמירות על רקע מיני...(היא הציע את הקוקטייל אורגזמה) -- אני לא הייתי ממש משתגעת ממנה, בלשון המעטה
לגבי שני השקרים שלה-אחד מהם-לגבי התאונה של ניק, אי אפשר לשפוט אותה, היא הגנה על בעלה במה שנראה לה הדבר הטוב ביותר למשפלחה. הרי מה היה עוזר אם הם היו יודעים שהאבא ידע מהרודאו? לגבי אלכס....זה גבר סיפור אחר, אני חושבת שברגע שהיא נלחצה והבתירה מהארי את האמת, ההמשך כבר זרם, זה חמור מה שעשתה אין ספק-היא שילמה על זה מכל הכוונים.

יש משהו בדברייך....את יודעת לשכנע חחחח

אבל בכל אופן לא אהבתי את ההתנגדות הנחרצת של ליז , היא לא ממש ניסתה להכיר את טס בהתחלה , הפרקים הראשונים די מטושטשים לי , אבל אני זוכרת שממש לא אהבתי את ליז כשממש התנגדה לטס, היא ניסתה כל הזמן להפריד בינה לבין ניק, היא ידעה איך להרחיק את שניהם אחד מהשניה....זה ממש הרגיז אותי....אבל אם אני אסתכל בראיה קצת יותר מציאותית את אכן צודקת, אם היתה באה בחורה זרה אלי הביתה ויושבת לי שעות באמבטיה הייתי רואה זאת גם ברוח לא טובה.... כמובן שליז היתה אשת בית , עשתה הכל כדי שיהיה בית חם ושליוו, שיהיה שלום בין הבנים להארי....בזה אין ספק. אבל בכל זאת, היא לא באה לי טוב חחחחח

לגבי ניק

ממה שאני זוכרת אלכס תמיד היה הבן המועדף על הארי. לדעתי, הארי בכלל לא ספר את ניק בתור חוואי בטח מאז התאונה שהיה לו קשה אפילו לעלות על סוס. אז זוכרת את הפרק שניק עלה על סוס וזה כמעט עלה לו בחיים? הארי היה אדם קשה לא אדם רע. אדם עם אופי קשה שהיה קשה לו לוותר ולסלוח, ואני חושבת שזה היה עיקר העימות בינו ובין אביו.

פחות או יותר

בעצם העימות הזה היה קיים בין הארי לבין שני הבנים. עם אלכס זה היה חזק יותר כי אלכס היה מתעמת איתו בצורה דיי מפונקת. לעומתו ניק התעמת בצורה יותר גברית ובוגרת. הוא אמר בפרקים הראשונים שבכדי לזכות בהערכתו של אביו הוא משקיע בצד הפיננסי כיוון שבפיזי הוא הוא מוגבל, וכשהעימות היה קשה הוא חתך לגמרי את הקשר וקנה את ווילגול והשתקע בה למרות הצרות האינסופיות שאביו גרם לו בכדי שיישבר ויחזור הביתה או יבקש ממנו עזרה, אבל ניק לא נשבר והלך על זה עד הסוף.

נכון

היה את הפרק הזה שהארי היה מתחת למטוס ונשבע שאת קילארני ישאיר לשני הבנים, אבל אחרי שהוא הבריא הוא חזר ואמר שרק אלכס יירש ולא ניק. אז ניק הלך וקנה את ווילגול.

אני חושבת שהתכוונת למקורית

כי המקורית רושמת דברים שאני ממש נפעמת ממנה, יש לה זיכרון מדוייק לגבי כל פרק ופרק שזה מדהים. אז מקורית - עלי והצליחי חחחח

למעלה