שאלות שמעניינת אותי דעתכן לגביהן..

narkis18

New member
שאלות שמעניינת אותי דעתכן לגביהן..

היי בנות

עולות לי כל מיני תהיות לאחרונה ורציתי לדעת מה דעתכן בנושאים הללו..
1. לכל אלו שלוקחות ויזאבל (או גלולות ברצף בלי לקבל מחזור כבר זמן רב) - אני יודעת שלפי כל הכללים, לא לקבל מחזור זה טוב לנו. אבל אני לפעמים תוהה אם זה באמת בריא בטווח הארוך.. אני מרגישה שבגלל שאני לא מקבלת כבר הרבה זמן (שנה וחצי), אין לי מושג מה קורה שם בפנים.
נכון שלקבל מחזור היה זוועה, כל פעם, וגם אחרי שניקו את האנדו', נשארתי עם אדנו' (שכואב במחזור) - אבל לפחות אז ידעתי להעריך אם המצב הוחמר או לא.
2. שוב שאלה ללוקחות ויזאבל, הפעם אלו שבקופ"ח כללית - אני תוהה אם לעשות את הצעד ולעבור למכבי. אני בגדול מאוד מרוצה מכללית, הרופאים שלי טובים ואני לא מוכנה לעזוב את ד"ר שינמן גם בעבור חסכון חודשי של 140 ש"ח. אבל רציתי לדעת אם מישהי מכן עשתה את הצעד.
3. קצת בהמשך לשאלה הקודמת - מישהי יודעת אם ד"ר שינמן מקבל מטופלות של קופ"ח מכבי? ואם כן, באיזו מסגרת? (פרטי, בתור רופא יועץ, רגיל בביה"ח...)

אשמח לשמוע מכן

שמיץ1

New member
תשובות אין לי אבל...

האמת ששאלתי את עצמי את אותן שאלות. גם אני על ויזאבל כבר יותר משנה ברצף ותוהה אם אין בזה שום נזק. את חווה איזשהן תופעות לוואי?
אני בקופ"ח לאומית ומקבלת החזר זעום על הויזאבל מהביטוח הפרטי (גם זה אחרי הרבה וויכוחים). שקלתי להגיש בקשה לוועדת חריגים של הקופה אבל פשוט אין לי כוחות נפשיים ופיזיים להתמודד עם זה (מה גם שהסיכויים לסבסוד חריג נראים לי נמוכים). לא משתלם לי לעבור למכבי רק בשביל הויזאבל כי מבחינות אחרות נוח לי בלאומית.

בקיצור... גם אני אמתין לתשובות :)

narkis18

New member
היי שמיץ

אין לי תופעות לוואי מהויזאבל.
הכאבים נעלמו כלא-היו, המיגרנות כמעט ונעלמו לחלוטין (אבל אני מניחה שזה משהו שהיה קורה גם אם הייתי עוברת לגלולות רגילות שלא מכילות אסטרוגן) וסה"כ באמת שהחיים יפים.
זו פשוט מחשבה שקצת מטרידה מדיי פעם..

זואילי

New member
טוב... את מכירה אותי

אז את יודעת שהדבר האחרון שמטריד אותי הוא לחשוב מה המצב שם כשאני מרגישה טוב.
מבחינתי המדד הוא ההרגשה. וכל עוד אין לי כאבי אנדו אז אני מאמינה
שהמצב טוב. רק שבאנדו מי יודע? כבר ראינו שגם על דיכוי יש מי שהאנדו שלה
מחליט לפעול. אני במעקב כל 3-4 חודשים כדי שמישהו ימשש ויחפש מה שניתן
לחוש ושאני לעולם לא אחפש חחח. ומסתפקת בזה. לא מתעסקת באנדו בכלל.
אפרופו מיגרנות- זה יש. הלכתי לייעוץ אצל רופאה שעובדת עם מרפאת האנדו. בנוירולוגיה.
יצאתי די בהלם. ואני מנסה לעבוד על אישורים למזותרפיה.
אם יצליחו להעלים לי את כאבי הראש- אז מבחינתי זה יהיה וואו
ברמה שלא יאומן כי יסופר.

Natalushka1

New member
היי

לגבי שאר השאלות אני לא יודעת לענות לך אך לגבי שיינמן אני יודעת שיש לו מרפאה פרטית ( נראה לי ברמת החייל), תנסי חיפוש בגוגל. לא יודעת עד כמה יש או אין החזר ממכבי.

vanilachip

New member
מצטרפת לתהייה לגבי הנטילה הממושכת

אמנם לא ויזאבל אלא כן נוטלת גלולות ללא הפסקה לא מעט זמן כבר...כמעט ואין תופעות לוואי למעט כאבי ראש אבל זה יחסית השתפר לאחרונה
בעקבות קורס בריאות נשים שאני לומדת עכשיו שם דיברנו על הסיכונים של הגלולות ובעקבות השאלה שלך בדקתי קצת ברשת ומצאתי 2 כתבות שיכולות לתת קצת מידע
מקריאה שלי והיות ואני סומכת על פרופ' זיידמן נראה לי שהיתרונות עולים על החסרונות, במיוחד אצל בנות האנדו
בכל מקרה אני חושבת שטוב להיות עם מודעות למה שאנחנו מכניסות לגוף ולשאול את השאלות שאת שאלת פה.

מצורפות הכתבות

פז08

New member
נתחיל מהסוף

דר שינמן מנתח ועושה פרוצדורות דרך מכבי אבל לא ייעוצים. אין לי מושג אם מכבי מאפשרים הפניה למאיר למרפאת אנדו. אבל מעבר למאיר הוא לא מקבל לייעוץ למיטב ידיעתי.
לגבי לעבור קופה, דעתי היא שאני מאוד מרוצה בכללית ורק בשביל הויזאבל בוודאי שאני לא הייתי עוברת.
לגבי ווסת, למה לך? לדעת שאת מבייצת? היו לך בעבר הפרעות ביוץ? המיתוס של ווסת כנקיון של הגוף זה רק מיתוס ללא אמת. האם הדיכוי בריא לטווח ארוך? לא יודעת לענות. זה נראה לי כמו שיקולי עלות תועלת מול קבלת ווסתות וליבוי אנדו.... וזה מאוד אישי. אני אישית סומכת על דר שיינמן ולכן משתדלת להיצמד להמלצותיו למרות שלא תמיד נצמדתי להן. וזה עלה לי בבריאות..... אני אישית בדיוק הפסקתי ויזאבל במחשבה על הריון לא רחוק והכנה של הגוף. אומרים שאחרי הפסקת דיכוי הגוף חוזר לעצמו מהר אבל אצלי לא היה כך שהפסקתי גלולות אחרי שנים של לקיחה..... אז מתכוננת מבעוד מועד.... וכבר השחלה שלי חזרה להזכיר לי את קיומה....חחחחחח טוב. מקווה שעזרתי....

למעלה