שאלות שמפריעות לי להמשיך לקרוא
CF MJ

s u c a r i a

New member
שאלות שמפריעות לי להמשיך לקרוא
CF MJ

מישהי יכולה להסביר מה קרה שם בסוף? למה הם לא הצליחו להציל את פיטה? הוא לא היה קרוב אליה?

והשאלה שהכי מציקה לי - אם הסיבה שמחוז 13 קיים ולא הושמד ע"י הקפיטול היא הנשק הגרעיני שלו - מה מונע מהם להשתמש בו? למה הם לא מוחקים את הקפיטול?

N o R i K o

New member
ברוכה הבאה! ולשאלותייך
CF ואולי MJ

קטניס מפוצצת את הזירה והמורדים ב-13 מוכנים להצלה שלה ושל כל המיועדים, אבל בסופו של דבר הקפיטול הוא זה ששולט בזירה, ומן הסתם שאחראי המשחק שיושבים בחדר הבקרה מיד שלחו גם את הכוחות שלהם כדי להזיז את העניינים. גם פיטה וגם ג'והאנה נלקחים על ידי הקפיטול, כנראה פשוט כי הם "חטפו" אותם מהר יותר.
ו... לא הצלחתי להבין ממך אם התחלת לקרוא את MJ או לא, אבל בתחילת הספר קוין מציינת שהיא התלבטה אם לקחת את קטניס או פיטה, אז יכול להיות שהמורדים היו ממש קצרים בזמן ופשוט לקחו מהזירה את הראשונים שהם יכלו לקחת, ואת קטניס בפרט. למרות שאז לא ברור למה לא לקחו גם את ג'והאנה, היא הרי פצעה את קטניס שניה לפני (?? לא זוכרת כבר) והייתה ממש קרובה אליה. אולי הם נלחמו על חלק מהם?
בקיצור, כל העניין הזה הוא סימן שאלה

לגבי מחוז 13 - נראה לי שהם פשוט העדיפו לא להתערב. הם חיו את החיים שלהם בבטחה, נטולים ממשחקים, תחת האחריות שלהם והנהלים שלהם, והם הצליחו איכשהו להסתדר.
אני חושבת שכל הרצון של 13 לפגוע בקפיטול התחיל רק כשקוין עלתה לשלטון, ואולי גם אז בעצם התחיל הקשר בין 13 לבין המנצחים המורדים. אבל האינטרסים של קוין זה כבר בגדר ספויילר...
אז אני אשאיר לך את חוויית הקריאה. עד כמה שאפשר לקרוא לספר השלישי בסדרה חוייה

s u c a r i a

New member
תודה! אני בהתחלה של MJ

כנראה עוד לא הגעתי למקום שבו אבין את האינטרסים של קוין...

אבל עכשיו, כשהם כבר במלחמה ורוצים שקטניס תהיה "הקמע" שלהם בשביל המורדים - למה לא להשתמש בנשק גרעיני?

בדיוק קראתי את הקטע שבוגס מנסה להסביר את זה לקניס...
"would there be any human life left?"
אני לא מבינה אותו. פצצה אחת למקום אסטרטגי והקפיטול כבר לא יהיה מסוגל לענות . לא ?

N o R i K o

New member
MJ השאלה היא אם זה מה שהם רוצים

הרי הרעיון הוא ש-13 הם לא הקפיטול, ובניגוד לקפיטול שבמשך שנה הרג ילדים חפים מפשע, הם לא רוצים לעשות את זה... אני לא זוכרת את ההסבר של בוגס לקטניס, אבל מהמשפט שציטטת אני כן יכולה להסביר שסביר להניח שבכך הוא מראה לקטניס שיש סכנה שלא רק "הרעים" בקפיטול יפגעו אלא גם תושבים תמימים שלא היה להם כוונה להרע. תחשבי על זה שרבים מתושבי הקפיטול "תמימים" מכדי להבין את הרוע שמאחורי משחקי הרעב ומבחינתם זה מובן מאליו (צוות ההכנה של קטניס, לא כולל סינה, שנורא אוהבים אותה... ובכל זאת מובילים אותה למוות) - ומבחינת בוגס לא מגיע להם להיפגע.

s u c a r i a

New member
סוף סוף סיימתי את MJ

דווקא נראה שלקוין אין שום בעיה להרוג ילדים חפים מפשע

אני אתעמק יותר בקריאה שנייה, אבל פשוט הייתי חייבת להגיד את זה:

אני לא מאמינה שהיא הרגה ככה את פיניק!!!$#@$#@

זהו. הוצאתי את זה.

s u c a r i a

New member
MJ

אני תוהה איך הם יצלמו את הסרט... עם כל הזוועות שהולכות שם...

זה פשוט כל כך לא הגיוני שפיניק מת ככה, כשפיטה הצליח לשרוד את הדרך ההיא ועוד עם אזיקים! כל כך לא הוגן.

N o R i K o

New member
רק אותו?

אני לא מאמינה שהיא הרגה ככה את פרים, זרקה ככה את גייל ואת אמא שלה ופשוט תקעה אותה עם הראשון בתור...

וברור שלקוין אין בעיה עם להרוג ילדים חפים מפשע
אבל היא לא רוצה ללכלך את השם שלה, וסתם לזרוק פצצת אטום יגרום לה להיראות כמו הקפיטול בעצמה. אבל לזרוק פצצות עם מצנחים שעליהם סמל הקפיטול זה יותר מתקבל על הדעת, להפיל את ההאשמה על מישהו אחר...
היה נורא קשה להסביר את זה בלי לספיילר את קוין והמניעים שלה

s u c a r i a

New member
אני מניחה שממנו הכי הופתעתי
MJ

לא התאפקתי וקראתי כאן ספוילרים לפני שסיימתי את הספרים

אז ידעתי שפרים תמות וידעתי שקטניס לא תהיה עם גייל בסוף..

האמת שבסוף קטניס כבר הייתה כל כך damaged (לא עולה לי מילה טובה בעברית) שאני מתפלאת שהיא בכלל החלימה והצליחה להיות עם מישהו ולהקים משפחה.

N o R i K o

New member
השאלה היא
MJ

אם היא באמת החלימה. מבחינתי ההתפשרות הלא הגיונית שלה על פיטה, העובדה שהיא מציינת שהיא לא רצתה ילדים ועשתה אותם רק כי פיטה ביקש ואשכרה בכתה בהריונות שלה והיה לה כל כך קשה עם זה...
ברור שיש כאן מישהי שמעולם לא הגיעה לריפוי שהיא הייתה צריכה להגיע אליו.

אך, אך, כאילו בכל פעם מחדש אני אהיה מזועזעת מהסוף הזה... T_T

למעלה