שאלות שנושא דלקת אזניים לתינוק

ששית

New member
שאלות שנושא דלקת אזניים לתינוק

בני סובל מדלקת אזניים כבר בפעם השניה בחייו... בפעם הקודמת טופל במוקסיפן ואילו הפעם קיבל רק טיפות (דזורן). שאלתי היא 1. האם יש לצפות שרק טיפות ישפרו את המצב? 2. האם חל נזק מהזלפה של יותר משתי טיפות (בטעות)? 3. אמרו לי לתת 3 פעמים ביום - אז כל כמה זמן? האם אפשר לתת ב 18 ואז שוב ב 21 או שזה קרוב מדי? תודה רבה!!!

SShirly

New member
דלקות אוזניים ../images/Emo141.gif

אני באופן אישי חושבת שעם תינוקות מתחת לגיל שנה שסובלים מדלקת אוזניים ברמה גבוהה יחסית, לא צריך לשחק וכן צריך לתת טיפול באנטיביוטיקה. כן אפשר להתגבר על דלקות אוזניים ללא אנטיביוטיקה אבל זה עלול לקחת יותר זמן והכאבים ימשכו יותר ממה שהיו לא היה טיפול אנטיביוטי. אבל לפעמים זה משתלם - אנטיביוטיקה היא לא הדבר שצריך למהר לתת בכל מקרה... טיפות אוזניים לבד יכולות לפתור את הבעיה. Desoren הן טיפות טובות אבל אני יותר ממליצה על אוטומיצין. ניתן יחד עם זאת לשלב סירופ נורופן להקלה על הכאבים. אני חושבת שאם אחרי יומיים לא חל שום שיפור והתינוק ממשיך להיות באי שקט, יש לתת אנטיביוטיקה. יומיים זה מספיק זמן לנסות עם טיפות בלבד. לא קורה כלום עם מזליפים 2 טיפות פעם אחת. להשתדל שזה לא יקרה הרבה. מדובר בחומר מרוכז יחסית. 3 פעמים ביום הכוונה בוקר, צהריים וערב. בערך כל שמונה שעות.

לא מסכימה עם קודמתי

עובדה היא שרוב דלקות האזניים הן ויראליות והטיפול המומלץ הוא טיפול אלטרנטיבי. טיפול הומאופטי או דיקור בתוספת של טפטוף יומיומי של תערובת- שמן זית אשר מושרית בו שן שום. הטיפול האלטרנטיבי- עוזר וזו עובדה. חבל למלא את הילד באנטיביוטיקה שלא נחוצה.

טיפול לדלקת אוזניים

הטיפות עליהן המליץ הרופא מיועדות לדלקת של האוזן החיצונית, זאת אומרת של התעלה החיצונית. אני מניחה שהרופא ראה את הממצאים והחליט שטיפול זה מספיקת כי לרוב אין צורך באנטיביוטיקה בדלקת מסוג זה. נכון הוא הדבר שרוב הדלקות אוזניים ( של האוזן הטיכונה) הן וירליות והטיפול האנטיביוטי לא יועיל. הבעיה היא שבבדיקה אין אפשרות להבדיל בין דלקת וירלית לבין דלקת חידקית, לכן כאשר מדובר בתינוק מקובל לתת טיפול אנטיביוטי. אין לשחק עם טיפול הומאופטי או אלטרנטיבי אחר באשר מדובר בתינוק. דר' מילה ברק

למעלה