שאלות שראיתי בפורום אחר....

shelycat

New member
שאלות שראיתי בפורום אחר....

שאלות שראיתי בפורום אחר וחשבתי שהן יתאימו גם לפה אז: 1.האם זה מנומס (או לגיטימי, אפילו) להביא ילדים לחתונה שהוזמנתם אליה בלי שצויין במפורש שהם מוזמנים גם כן? 2.איך מנסחים על גבי ההזמנות את הבקשה להימנע מהבאת ילדים לחתונה? ותוספת שלי מה דעתכם על נושא ומה היתה עמדתכם בחתונה שלכם והאם היא השתנתה לאחר החתונה? ילדים בחתונה כן או לא ולמה? ואם ילדים מאיזה גיל או עד איזה גיל?

שמופית

New member
אוףףףףף..... זה משהו שממש עיצבן

אותי בחתונה שלנו !!! אבל למזלנו אין הרבה ילדים במשפחה - רק שלושה הגיעו והיו לא מתוכננים, אבל אני חושבת שזה ממש חוצפה להביא ילדים כשלא מזמינים אותם ! אם אני ממענת את ההזמנה ל "יפה ושלמה לוי" זה שונה מאשר אם ההזמנה היא ל "משפחת לוי". באחרון - ברור שההזמנה היא עם ילדים ובראשון - אני כותבת במפורש מי אני רוצה שיבוא. האמת, שלושת הילדים האלה לא הפריעו בחתונה ולהיפך - זה היה כיף להורים שלהם והם נהנו. אין לי מושג איך הם הסתדרו סביב השולחן, כי לא כללתי מקומות לילדים. הילדים שאני מדברת עליהם הם עד גיל 4. שוב - זה ממש לא מנומס או לגיטימי להביא ילדים בלי שהוזמנו מפורשות, ואם יש בעיה איתם אז צריך להודיע ולקבל אישור לדעתי (כמו שכנה שלי שרק ילדה ואמרה שאין לה בייביסיטר לתינוק, אז אמרתי לה שאין לי בעיה שתביא אותו איתה).

שירי71

New member
תשובה

כשלא רוצים שילדים יבואו מציינים עבור רון ורונה כהן ולא משפחת כהן . לגבי הזמנת ילדים - במשפחות שאהבנו הזמנו ילדים. במשפחות שלא - לא הזמנו ילדים והיו משפחות שהכריחו אותי להזמין אותם עם הילדים אתם מכירים את הסיפרוים אצלנו... אבל זה היה ממש מעטים. אחת או שתי משפחות לא יותר.

jess ועוד

New member
אני אגיד לכם מה ....

בזמנו לפני כמעט 4 שנים כשבת דודה שלי התחתנה היא לא רצתה שיבואו ילדים אז היא רשמה את שמות ההורים שלי בלבד על ההזמנה אז אמא שלי שאלה את אמא שלה אם הכוונה היא רק להם בלי הילדים אז אמא שלה אמרה כן אמא שלי הודיע חד משמעית שאם אנחנו לא מוזמנים גם הם לא באים היה טררם ענק בלאגן שלא יתואר אבל פה מדובר בילדים קטנים וצריך לקחת בחשבון שלפעמים יש מצב שלא מתאים להשאיר אותם עם בייבי סיטר אז פשוט שואלים מפורשות את ההורים אתם באים עם הילדים? אצלי בחתונה היו 4 ילדים ולא הרגשתי אותם הכל היה מתאים למרות שלא הוזמנו כל כך ..... לא טרחתי בכלל להזמין מנות ילדים או משהו מיוחד והודענו להורים שיצטיידו באוכל לילדים כי לא יהיה מנות מיוחדות היו הורים שויתרו על הילדים ואחרים הביאו בכל מקרה

leahf25

New member
אצלנו..

אצלנו, קרובי משפחה של בעלי שאלו אם הם יכולים להביא את הבנות שלהן (4 במספר)- כמובן שהמשפחה של בעלי הסכימה... בדיעבד, אני חושבת שזאת היתה טעות לא להזמין גם את הבנות בגלל שהם בין קרובי המשפחה היחידים שיש למשפחה של בעלי בארץ (רובם נמצאים בחו"ל) וגם בעלי לא מבין איך מלכתחילה ההורים שלו לא הזמינו את כל המשפחה... אבל מצד שני הגיעו אנשים עם הילדים שלהם מבלי שהם הוזמנו -מה שיצר בעיה כי סידרנו שולחנות לפי מספר אנשים לפני כן. בקיצור, לדעתי אם לא הוזמנו הילדים ואין שום בעיה לבקש שהם יוזמנו אז סימן שמלכתחילה הם היו צריכים להיות מוזמנים (רק כאשר מרגישים מאוד קרובים אז מוכנים להגיד את זה...)... אבל תמיד צריך לזכור, שאם מביאים את הילדים מבלי שהם הוזמנו לפעמים , שיש סידור שולחנות, זה יכול להוות בעיה

Ronnie*

New member
לדעתי...

כמו שכתבתי בפורום חתונות, מבחינות מסוימות זה כיף שיש ילדים בחתונה, ואני מאוד נהניתי לראות אותם רוקדים ומשתוללים. כמובן שזה יכול ליצור בעיה מבחינת המנות, סידור השולחנות וכו´. בקיצור, נראה לי שזה תלוי במידת הקירבה. הייתי מתאכזבת אם הילדים במשפחות שלנו לא היו באים. האחיין שלנו (כמעט בן חמש) מילא את תפקיד נושא הטבעת, ומבחינתי הוא היה אורח הכבוד. אבל לא נראה לי מנומס להביא ילדים לחתונות של קרובים רחוקים או חברים.

shelycat

New member
וכמובן דעתי בעיניין......

אצלי לחתונה הגיע רק חמישה ילדים ועל כולם ידענו מראש. המשפחה והאורחים קיבלו הוראה די ברורה בנידון, האמת העברתי להורים הוראה שאני רוצה מינימום ילדים כי מבחינתי ילדים=נזק פוטנציאלי כיון שהם לא צפויים וההורים משני הצדדים קיבלו ואפילו הסכימו בעיניין והעבירו את זה למוזמנים שלהם. וכך המשפחה (כל הילדים שהגיעו הם בני משפחה) השאירה את הילדים הקטנים ואת התינוקות בבית והביאה רק את "הגדולים" שיודעים כבר להתנהג כמו שצריך ככה שכל חמשת הילדים שהגיעו היו מעל גיל 5 ומאוד נחמדים והיה דווקא נחמד שהם היו שם כי הם לא הפריעו וגם היה לי נחמד כי שתיים מהבנות כל הערב הסתכלו עלי בהערצה, רקדו איתי, ובכלל היו חמודות נורא ואחרי החופה הן קיבלו את הזר שלי מתנה והן גם הכינו לנו מתנות משלהן:ציורים של בת הים הקטנה במיוחד בשבילנו שאנחנו שומרים.

dorlim

New member
ילדים זה שמחה ../images/Emo35.gif

אנחנו משיקולים כלכליים העדפנו שלא יהיו ילדים בחתונה ולדעתי אם לא מדובר בקרבה של ממש (לדעתי, עד לדרגה של בני דודים), זה לא לעניין להביא ילדים. ומה עשינו בנדון? כתבנו על ההזמנות יוסי ויוספה יוסיפוביץ, התקשרנו לאשר ורמזנו ... אבל - מי שרצה להביא ילדים הביא אותם (בין אם הוא הודיע על כך מראש ובין אם לאו). דעתי בעניין לא השתנתה לאחר החתונה ולהפך היא רק התחזקה - אין מה לעשות מי שמביא ילדים לא מביא מתנות בהתאם.... וסליחה על הגרידיות, בעיניי זה ממש לא לעניין להביא ילדים שלא הוזמנו ואפילו גובל בחוצפה

שירי71

New member
לחיזוק דעתה של לימור

מסכימה איתך בכל מילה אצלנו אנחנו הזמנו ילדים של דודים כלומר בני דודים שלנו שרובם כבר לא ילדים ולא היתה שאלה לגביהם... לצערי נאלצתי להזמין גם ילדים שהם בנים של בני דודים שלי, לא של כל הבני דודים אלא של אלה שאמא שלי לחצה עלי - הכריחה אותי ולא היה לי את הכוחות הדרושים כדי להתווכח איתה גם על זה. ואלה בני דודים שאני ממש לא בקשר איתם...היו גם - הזמנו מרצונינו החופשי בנים של בני דודים של אבא שלי שלמרות שלא כזה קרובים דווקא כן רציתי שיבואו כי מאד אוהבת את המשפחות, ובאו ואחת מהן כזו חמודה אפילו היתה אחת השושבינות שלנו... ולגבי המתנות - רוב אלה שבאו עם ילדים (ולא אציין את הקרבה) הביאו מתנות כאילו הם באו כזוג, למרות ששילמנו מחיר מלא על כל ילד (40$ פלוס מע"מ) וזהו אז דעתי כמובן ברורה בנושא...

dili

New member
ילדים זה שמחה! ../images/Emo8.gif

ואת זה אני אומרת מהנסיון האישי שלי עם בני. האמת שהאירועים היחידים שהיינו בהם מאז שהוא נולד הם של בני משפחה קרובים מאוד, כך שלא היתה שאלה אם הילד יבוא איתנו או לא. כשהוא היה קטן מאוד הוא לא הורגש כלל, כולל מבחינת עלות מנה, אבל באירוע האחרון לפני חודש, הוא היה מסמר הערב! זו היתה מסיבת בר מצוה והוא רקד איתנו (להזכירכם, שנתיים וקצת) ובסוף הערב, כשחברי חתן הבר מצוה עשו עיגול ורקדו טרנס הוא עמד במרכז ורקד איתם. שבועיים אחרי המשפחה שלי לא הפסיקה לדבר על בני ולהתלהב...והוא יבוא איתנו גם בעוד חודש לחתונה של בן משפחה ובעוד חודשיים לעוד בר מצוה של קרוב. אבל לחברים או קרובים רחוקים יותר, או כאשר ההזמנה תהיה מיועדת עבור בן זוגי ועבורי בלבד, הוא לא יצטרף. צריך לכבד את המזמינים ואם הם הזמינו רק את ההורים, אין סיבה לסחוב גם ילדים. אפשר לכתוב על ההזמנה במפורש שהמוזמנים מתבקשים להגיע ללא ילדים. אנחנו כתבנו על המעטפות מי מוזמן (אילן ורעייתו...או משפחת..) וזה כמובן כיוון לעניין הילדים כן או לא...למרות שלא עשינו את העניין במכוון, כלומר לא ישבנו ואמרנו "את אלה נזמין עם ילדים ואת אלה לא" למי שידענו שיש ילדים, אוטומטית כתבנו "משפחת.." באופן כללי, אני לא רואה סיבה למה מקומם של ילדים לא באירועים מהסוג הזה...כמובן שזה תלוי בקרבה לבעל האירוע ונדמה לי שהמוזמנים עושים לבד את השיקול אם לקחת את הילדים או לא.

kisses

New member
ילדים ילדים ../images/Emo151.gif../images/Emo85.gif../images/Emo105.gif../images/Emo15.gif

אני מסכימה פה עם כולם עם לא מדובר בילדים מהמשפחה כלומר בני דודים. אין מה לילדים לחפש בחתונה הם סתם משועממים ומשתוללים. פעם הייתי בחתונה שבדיוק איך שהכלה ניכנסה לחופה היו מספר ילדים על שביל ההליכה ואז זה הפריע לכל הצילום כי אז ראו את ההורים שלהם באים מחזיקים אותם, ולפעמים הילדים לא הלכו ברוח טובה עם אתם מבינים את הכוונה. אצלי בחתונה היו איזה חמישה ילדים שלא הרגשתי אף אחד מהם והם דווקא עשו שמח.

למעלה