שאלות, תהיות ועצב גדול

shay1109

New member
שאלות, תהיות ועצב גדול

בוקר טוב,
אני בטיפולים לילד שלישי. הבעיה שלנו לא מוגדרת עד היום. הזרע מעולה. הילד הראשון הגיע בהזרעה השישית, בהמתנה לאישור ל ivf. הילד השני הגיע ב ivf ראשון אחרי 4 הזרעות שלא הצליחו...
עכשיו, בטיפולים לילד שלישי, אחרי כישלון רביעי ב ivf, אתמול התקיימה שיחת "פנינו לאן" עם הרופא המקסים שלי שהביא לנו את 2 הילדים המתוקים שלנו.
בגדול הוא הסביר שלמרות שאני לא מבוגרת (35), האיכות של הביציות שלי בסבבים האחרונים במגמת ירידה מתמשכת. אנחנו לא מצליחים להגיע לכמות ולאיכות טובה ונדרשים מינונים גבוהים הרבה יותר מבעבר.
הוא ממליץ לעשות איזשהו שינוי: או ברופא המטפל או במעבדה ואנחנו ממש בהתלבטות גדולה לגבי ההמשך. הוא הציע את פרופסור שולמן. כמובן שאם נחליט לעבור אליו זה יהיה אחרי שהרופא שלנו ישב איתו ויחפוף אותו לגבי כל ההיסטוריה. אשמח לקבל המלצות גם לגבי שולמן וגם לגבי אסותא רמת החייל שאני לא מכירה...
שאלה נוספת: האם ישנו טיפול כלשהו שיכול להועיל לאיכות הביציות? אולי דיקור רו כל דבר אחר... מוכנה לנסות הכל. לא יכולה להעלות על דעתי את המחשבה שלא יהיו לי יותר ילדים....
תודה למי שקראה עד פה..

shoosh101

New member
יכולה לענות רק לגבי החלפת רופא / מעבדה -

לפעמים "משנה מקום משנה מזל". הרופא שלך נשמע מקסים בכך שהוא זה שמציע את העניין (אני מנחשת שלרוב הרופאים יש יותר ענייני אגו...). אישית, אצלנו החלפת רופא ומעבדה זה מה שעבד בסופו של דבר - אחרי קרוב לשנתיים של טיפולים אצל הרופא שעזר לנו בסבב הראשון, החלטנו לשנות (גם רופא וגם מחלקה), ולשמחתנו כבר בסבב הראשון הצלחנו. לפעמים לרופא חדש יש רעיונות אחרים, לפעמים מעבדה שונה עושה את ההבדל. אני במקומך הייתי מנסה.

shay1109

New member
תודה

זה גם הכיוון שאנינחושבת עליו.
אין ספק שהרופא שלי מקסים. זה גם היה הטיעון שלו כשהציע לנסות עם רופא חדש.
והוא גם ישב לפני כן עם אותו רופא ו "יכין את הקרקע".

anguly

New member
הרעיון של להחליף רופא בהחלט אפשרי

רק שאם כבר הייתי הולכת אל המומחה למקרים לא ברורים, שיודע לרקוח פרוטוקולים מיוחדים - בר חווה.
פשוט כי ברור שהתשובה אצלך לא לגמרי פשוטה, ואז אם כבר שינוי אז שיהיה משמעותי.
בהצלחה

למעלה