אז לגבי השומנים והשובע
לכאורה עניינים שונים אך קשורים.
שומן - אין אדם בוגר בעולם, רזה ככל שיהיה, שאין לו מספיק שומן בגוף שיכול לספק אנרגיה לכמה וכמה מרתונים ללא שום צורך במזון נוסף. לכל צורך מעשי מאגרי השומן בגוף הם מקור אנרגיה בלתי נדלה. אם תרצה את החישוב אשתף, אבל זו עובדה די ידועה. כדאי להכיר.
כך למשל יכולתי לרכוב 90 ק"מ בשבת שעברה, אחרי יומיים צום, בלי לאכול אפילו קמצוץ במהלך הרכיבה, וגם לא לאכול יממה נוספת אחריה. בדרך גם שיחקתי כדורגל עם ילדי, רכבתי עוד כ30 קילומטר כיומיים לפני כן (כמה שעות לתוך הצום שבחרתי לעשות). ולעשות הכל כרגיל תוך כדי.
אני לא ממליץ לכל אחד לעשות זאת, בטח ללא הסתגלות ואימון מתאימים, אבל זה אפשרי ואין לגוף בעיה של אספקת אנרגיה. ה"צורך" במזון הוא בעיקר פסיכולוגי, ואנחנו מנמקים לעצמנו את העניין בצורך אנרגטי, אבל כאמור - אפשר לגמרי בלי (אם נלך לקיצוניות), ואפשר ואף רצוי להמעיט בפחמימות לחולי סוכרת. עניין הלחם זה רק הרגל, ועניין השובע גם הוא סוג של הרגל שהביא לסוג של נקודת איזון הורמונלית שגורמת לך להרגיש רעב ושובע בנקודות מסויימות וכתגובה לארועים מסויימים. מעט הסתגלות וקצת כוח רצון, אפשר להגיע די בקלות לאיזון הורמונלי אחר.

שובע - תחושת השובע הנוצרת מפחמימות היא תולדה של עליית הסוכר בדם וניפוח הקיבה - הסוכר יורד (עדיף כך!) וזה גורם מחדש לתחושת רעב. רכבת הרים שכזו. אבל זו תחושת רעב מלאכותית ותחושת שובע מלאכותית.
שובע אמיתי מגיע מצריכת שומנים וחלבונים. אוכל אמיתי
הם לא מעלים סוכר בדם (לא באופן מיידי, יש להם השפעה יותר ארוכת טווח על הכבד, בעיקר לחלבונים, ועשויים להעלות סוכר בטווח הבינוני. אבל זה לא משפיע על תחושת השובע המיידית שלנו), ותחושת השובע הנובעת מהן קרובה הרבה יותר לצורך של הגוף במזון. לפחות כך על פי נסיוני. יש מחקרים על תחושת שובע ובמה היא תלויה, אבל מודה שמעולם לא התעמקתי בהם והסתפקתי בנסיון שלי בעניין.

אבל הכי חשוב, כדי לעזור לך - אולי במקום שאספר מה שאני עושה ואיך זה משביע אותי, תספר אתה מה משביע אותך בד"כ, ונעזור לך לשפר את התפריט כך שיתאים יותר לסוכרת. פרטים נוספים כמו רמת הA1C וטיפול תרופתי וכו' יעזרו גם.
כאמור אתה יכול גם לעזור לעצמך. תוריד פחמימות, תוסיף שומנים.
קרא על תזונת ברנשטיין ועל תזונה קטוגנית. קרא את הבלוג דל פחמימות של אסף פלדמן. הרבה אוצרות תזונתיים ותובנות לסוכרתיים יש שם.