שאלות תינוקות

שאלות תינוקות

בת 4 חודשים, יונקת וגם אוכלת תמ"ל (חצי חצי), מספר שאלות שהתעוררו לאחרונה (לנו, לא לה
) : 1. אטופיק דרמטיטיס - לפי הכתוב באינטנרנט, אין טיפול להחלמה מהירה, אלא הנ"ל אמור לחלוף עם השנים/עם הגדילה, אם בכלל, האם נכון ? בנוסף, אם יש טיפים לאטופיק דרמטיטיס קל, נשמח לקרוא
2. באיזה גיל בממוצע עוברים לישיבה ? כעת היא עושה תנועות של התכופפות כאשר היא שוכבת (ועירנית), ממש סוג של קיפול כלפי פנים (לא מדובר בגזים ו/או אי נוחות אחרת) 3. התחלת חשיפה לאוכל מגיל 4 חודשים, ירק אחד בכל פעם, למשך כמה ימים, עם איזה ירקות מומלץ להתחיל ? האם רק כפית אחת לפני כל ארוחה ? 4. התינוקת אוהבת מאוד (מאוד) תשומת לב, מהר מאוד נמאס לה מהאוניברסיטה, טרנפולינה ושאר האביזרים, מתלוננת עד אשר מישהו נמצא לידה פיזית ומדבר/שר אליה, אז היא חוזרת לחייך ולהיות מרוצה. קשה לא להיות צמודים אליה, דורשת תשומת לב ברמות גבוהות. טיפים ?
5. בכל ארוחה (בכל 3-4 שעות, למעט הלילה שבו ישנה רצוף כ 6 שעות) אוכלת 140-180 מ"ל, אך יש ימים שבהם היא אוכלת קצת, לפרקים קצרים, למשל כל שעה שעתיים. (אין גזים או בעיה כלשהי) - מה יכולה להיות הסיבה ? תודה רבה !

תשובות לרוב:

2. חצי שנה ויותר. לישיבה נכונה מגיעים מעמידת שש. כשהתינוד לוקח את הישבן אחורה. היא יושבת הרבה בטרמפולינה? כיוון שזו תנוחה לא ממש 'טבעית' (בהיעדר מונח מתאים יותר) ומן לא לכאן ולא לשם. היא מנסה להתרומם. אומרים שלא צריך לעודד את זה ולא צריך לעזור לה להתיישב. אולי כן צריך לשים אותה פחות בטרמפולינה ויותר על הבטן. 3. מומלץ להחיל עם בטטה, גזר, קישוא, תפוח ואגס אולי גם אבוקדו. כמה? כמה שהיא רוצה. אם היא מגלה התעניינות גדולה מאוד - לא יקרה הרבה אם תתנו לה יותר מכפית (בכל מקרה זה לא יחליף ארוחה, כרגע). אם היא לא רוצה בכלל - למשנתי, לא צריך להתעקש. 4. מנשא טוב. עוזר לילד ולהורה כאחד. (ההמלצה שלי - יאמו). 5. לא יודעת, אבל לא נשמע מדאיג במיוחד.

בתור הורים לילד עם אטופיק -

הזאטוט בן 5 שנים והעיצות שלי הן מנסיון שלנו בלבד.נכון - ההקלה באה עם הזמן, בשנתים הראשונות זה היה ממש נורא, אחר כך הלך ונחלש. היום זה מתבטא ביובש ברגליים . חשוב לשמן את העור ולדאוג שיהיה לח כל הזמן כדי למנוע סדקים בעור וגירודים שיובילו לפצעים. יש משחות רבות ושונות בשוק - פשוט צריך לנסות עד שמוצאים מה שמתאים לבת שלכם. הרבה המליצו על אמבטיות עם בלנאום - לנו זה הזיק ויבש את העור עוד יותר. בגדים - 100 אחוז כותנה, לאורר את הגוף כמה שיותר גם בחורף (מחממים את החדר ומשאירים ערומים לפרק זמן קצר)בקיץ - בטח שאפשר להסתובב ערומים. אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.

Master Stav

New member
תשובות

1. אכן כן ....מומלץ להשתמש בסבוראה שמפו וסבן גוף יעודי .....יש להתיעץ ם רופא מאחר וזה שונה מילד לילד אחד הדברים שמאד עזרו לתום שלי הי אמבטיות עם קורנפלאור משהו כמו 4 כפות על אמבט קטן מפלסטיק 2. עוברים שעוברים .....שונה לגמרי מילד לילד לא שווה להקדיש לזה מחשבה תן לה את הזמן שלה 3. ירקות כמו מלפפון גזר מרוסק וכו היתי מחכה עם ירקות חומצים כמו עגבניה 4. תחבקו ....תפנקו אבל תציבו גבולות ...לא יקרה כלום . 5. גם לצינוקות יש מצב רוח ....וד 3 שנים תשמע ...אבל אל בא לי

kirschi

New member
תשובות חלקיות

2. כל תינוק וההתפתחות שלו. תינוקות יושבים בין גיל 6 ל 9 חדשים. חשוב תשכב על הבטן, ולא רק על הגב, ושתרים את חגורת הכתפיים. זה חשוב לא רק לישיבה ולהליכה בהמשך, אלא גם לכתב-יד קריא, ועוד. 3. אפשר להתחיל עם ירקות קלופים, מבושלים, וטחונים - גזר, קישוא, דלעת, בצל. כן, אפשר אחד בכל פעם. כמה לאכול - כפי שנאמר, כמה שהיא רוצה. זה מאוד אישי. 4. תשומת לב זה נהדר! אם היא מסכימה להמשיך לשחק באוניברסיטה כאשר אתם לידה, זה מצוין. כמובן שמגע פיזי הוא חשוב - כל עוד המינון מתאים לכם. ככל שיחלוף הזמן היא תרצה את זה פחות, ובגיל 3-4 כבר לא תוכלו לדרוש חזרה את החיבוקים שלא רציתם לתת בגיל חצי שנה... 5. אשריכם! שינה רצופה בגיל 4 חדשים, ובקבוק שלם בכל ארוחה! אני מקנא
בימים אחרים יכול להיות שהיא מרגישה פחות טוב, או כפי שסתיו אמר - מצב רוח. אני יכול להמליץ לכם להצטרף לקבוצת הורים באזור מגוריכם. לנו זה עזר, ויותר מכך, אנחנו עד היום בקשר עם מספר משפחות מהקבוצה ההיא. החוויה המשותפת עוזרת להפרד מהמבוכה ומהאגו, ומאפשרת לשאול את השאלות המוזרות ביותר, בלי להרגיש דביל. אני יכול להמליץ על מרכז באזור השרון - אנא פנו במסר אישי אם זה רלוונטי

AlonPe

New member
"אסטמה" של העור -

המלצה חמה, להימנע לגמרי משימוש בכל מני מישחות, בעיקר מישחות סטירואידיות למינהן!

aviah

New member
אטופיק

עובר עם הזמן, אבל לא לגמרי. בגילאים יותר גדולים, זה מפריע כמעט רק בקיץ. מקלחות (רגילות) בוקר/ערב מקילות מאוד.

למעלה