שאלות - Canadian experience class

תלתל11

New member
שאלות - Canadian experience class

המסלול החדש נפתח רשמית להגשה בשבוע שעבר. לא הצלחתי למצוא הערכת זמן עיבוד במסלול הנ"ל, פרט לכך שמצוין במספר מקומות שמדובר במסלול מזורז. מאחר ונדרש נסיון של שנתיים עבודה לפני ההגשה, ובהתחשב בכך שויזת עבודה ניתנת בד"כ למקסימום 3 שנים, האם נכון להניח שהעיבוד יהיה קצר משמעותית משנה אחת? האם כדאי להעביר את הבקשה שלי מ-skilled worker פדראלי (הוגש במאי 2007) למסלול החדש? (נתקלתי בקושי בעניין ההתחייבות להעסקה עתידית, המכתב שקיבלתי מהאוניברסיטה שלי לא היה מתחייב מספיק לדעת השגרירות, והאוניברסיטה מצדה לא ששה לתת מכתב מחייב יותר, ולכן לא זירזתי את הבקשה במסגרת הזו). תודה לעונים:)

קצת פירוט

אתה יכול לפרט בבקשה קצת על המסלול? מה זה המסלול הזה, ומה הוא דורש

תלתל11

New member
בבקשה

המסלול פתוח לשתי קבוצות של מגישים - מי שעובד כעת בקנדה (או עבד לאחרונה), סך של 24 חודשים במהלך 36 החודשים האחרונים, במקצוע בעל קוד NOC מקבוצות O, A או B, ומי שלמד בקנדה לימודים גבוהים ועבד במשך שנה לאחר מכן, עם כוונה לגור מחוץ לקוויבק. יש גם קריטריון שפה. הפרטים המלאים באתר ה-CIC (ראה בקישורים למעלה).

אין התייחסות לעניין זה באתר ה CIC, וגם נאמר

שבמרכז השירות לא יענו לשאלות הקשורות במסלול זה. ההנחה שלך שזה יימשך פחות משנה הגיונית, אבל אין שום אינדיקציה שהיא נכונה. אי אפשר להעביר בקשה, כיוון שהבקשות ל CEC לא מעובדות בתל אביב, אם את נמצאת כבר בקנדה. יש היגיון להגיש בבאפאלו, ומה שיבוא קודם יהיה זה שאיתו תמשיכי, ואת השני תבטלי אחרי שקיבלת את ה PR. כדאי להכין את כל התיק מראש ולהגישו בבאפאלו ביום שבו תהיי זכאית. אני לא מבין את האוניברסיטה. את על טניור טראק?

amirshuval

New member
למי שיש אפשרות להגיש CEC דרך תל אביב

יטופל מהר יותר מבאפלו.הבקשה היא תמיד בקשה מלאה עם עדיפות על פני בקשות עובד מיומן פדראלי .אין עדיפות על פני PNP או קוויבק.

לשון האתר אומרת שמי שנמצא פיזית בקנדה

צריך להגיש בבאפאלו, אני הסקתי מזה שהוא לא יכול להגיש בתל אביב. האם זה כמו SW שאתה רשאי לבחור אם להגיש כאן או שם?

amirshuval

New member
מי שמגיש את הטפסים כשמקום מושבו המוצהר קנדה

צריך להגיש בבאפלו.התכוונתי שלמי שיש אפשרות על פי הכללים להגיש בתל אביב אז בהחלט עדיפה השגרירות בארץ.ההבדל בין תל אביב לבאפלו יהיה משמעותי לדעתי וצריך יהיה לשקול אם כדאי לשנות את מקום המושב כדי לאפשר הגשה בתל אביב.צריך לקחת בחשבון איך העניינים מתנהלים בבאפלו ואת העומס בנציגות הזו.כולם מגישים בקשות מלאות ולא תהיה עדיפות מיוחדת לבקשות CEC.

זאת אומרת שאם היא כאן, ועובדת ברישיון עבודה

אין לה אופציה להגיש בישראל והיא חייבת להגיש בבאפאלו. אני צודק? האם היא תהיה חייבת לעזוב את קנדה אחרי 3 שנים אם לא יספיקו תוך שנה לעבד את ה PR בבאפאלו, או שבנסיבות האלה היא תוכל להאריך את רשיון העבודה לשנה רביעית?

תלתל11

New member
זהו שלא

אני clinical faculty, אין לנו מסלול קביעות, כי עבור הרופאים העבודה העיקרית היא במסגרת בית החולים והמינוי האקדמי הוא בנוסף. אבל העבודה בבית החולים לא נחשבת להעסקה - אנחנו עצמאיים שמחייבים את OHIP (כל העסק קצת מסובך) לכן ויזת העבודה שלי היא מטעם האוניברסיטה. אפשר להגיש תהליך פדראלי נוסף במקביל? אין עם זה בעייה? גם אני הבנתי שבתור תושבת קנדה אני יכולה להגיש רק בבפאלו, והתרשמתי שכן תהיה עדיפות על בקשות במסלול ה-SW הרגיל, אבל לא מצאתי הערכת זמן כאמור.

גם אני מניח שתהיה עדיפות, ובמצב כזה גם אפשר

כניראה לקבל לא בעיה רישיון עבודה לשנה רביעית. באפאלו מסיימים נכון להיום תיקים בכשנה וחצי.

למעלה