שאלות
מנותחת טבעת-10 שנים אחריי

נ ו ש י ת

New member
שאלות
מנותחת טבעת-10 שנים אחריי

שלום!

הרבה זמן לא היתי פה.. מה שלומכם? :)

קודם השאלות,
(למי שיהיה כח לקרוא את כלללל הסיפור שלי אז למטה)
לאור כל המידע שיש בזמן האחרון על חסרונות הטבעת,
אני מניחה שאני צריכה להוריד אותה.

שאלותיי הן:

1. אצל מי אתם ממליצים להוריד את הטבעת?! אני מתגוררת בדרום. (אני מעדיפה להמנע מפגישה עם המנתח שלי)

2. האם יש פה מישהו שעשה ניתוח להסרת הטבעת ויכול לייעץ לי דברים שרק מי שחווה בעצמו, יודע ? :

3. התסמינים שלי הם כאלה: לאורך כל התקופה שהיתי סגורה הקאתי בטירוף (8 שנים) זאת על אף שמיקומה של הטבעת היה נורמלי, לפני שנתיים פתחתי אותה ואני כבר שנתיים (!!) משלשלת כרונית,
על אף שהטבעת ריקה- עדיין לא עובר לי מזון לעיתים קרובות ויש לי כבר שנים כאבים באזור הטבעת...

אני מודעת לסיכונים של להשאיר את הטבעת בפנים,(סיבוכים של התבלות הטבעת, חדירה של הטבעת לרקמת הקיבה, דלקות וכו' ואני מודעת לסיכונים של הניתוח להסרתה (דימומים, דלקות וכו')
מה לדעתכם עדיף? להשאיר ולהסתכן (בכל זאת עברו כבר עשר שנים) או להיסתכן בניתוח ולהסיר? אני רוצה להבין האם מדובר בכורח.

* ולסיום, אני רוצה לאמר לכל האנשים שרצים לעשות את הניתוחים הבריאטרים, תשקלו היטב את הסיכונים,
כי כפי שהסתבר לחרדתי, עשר שנים לאחר הניתוח, יש הרבה מאוד דברים שהרופאים לא סיפרו לי. בהצלחה לכולם!

קצת רקע עליי
:

שמו לי את הטבעת בגיל 18 בהבטחה שזה הדבר הכי טוב שיקרה לי, ושאם אני לא יעשה את הניתוח תוך כמה שנים אני מתה מהשמנה. שקלתי 110
היות ואז, (לפני עשר שנים) לא ממש היתה גישה למידע רב (פורומים, אינטרנט וכו)
אז יכולתי לדעת רק מה שהרופא משפחה והמנתח אמרו לי.

הרופא משפחה אמר שיש אחוזי הצלחה מסחררים ושהוא לא שמע מעולם על מישהו שנכשל, שזה ניתוח קל יחסית ושהתוצאות נהדרות. ואף אחד לא דיבר על סיכונים לטווח ארוך.
המנתח (ולא נזכיר את שמו) אמר לי בבירור: טבעת זה לכל חיים. לא מורידים את זה!

הוא אמר שהסיכונים בניתוח קטנים יותר מהסיכון "להידרס בכביש" וכו וכו. מה שהוא לא אמר לי: זה שיש הרבה אנשים שהניתוח לא מתאים להם!!!
ויש הרבה אנשים שמקיאים את הנשמה כל הזמן!!! ושיש מלא אנשים שמחזירים בסופו של דבר את כלללל השומן שהם הורידו, כי זה ממש לא לכל החיים!!

ירדתי רק 20 קילו (ירידה פתאטית למדי) בשנתיים הראשונות, ולאחר מכן נעצרה הירידה למשך 6 שנים ואפילו היתה עלייה!! בשלב זה אחרי הקאות כרוניות וייאוש קיומי, התייאשתי לחלוטין, וויתרתי,
היתי רעבה, סחוטה, ורק רציתי לחזור לחיים נורמלים (חיים שבהם לאכול סלט זה דבר טוב
). הלכתי להתייעץ עם המנתח ואחרי 40 דקות שבהן בכיתי לו ללא הפסקה, כשהוא אמר לי בואי נסגור עוד קצת- נשברה רוחי לחלוטין!!!
ופשוט פתחתי את הטבעת כמעט לגמרי.....לא עבר הרבה זמן.....והופ, עליתי 40 קילו בשנה אחת !!!!!!!!!
כך שכיום אני שוקלת 140 !

דבר נוסף הוא, שהרגשתי לאורך כל התקופה שהמנתח מכיר רק באלה שמצליח להם, שהוא מגן על השיטה הזו בחירוף נפש, מבלי לראות אותי, זו שסובלת ואין לה תוצאות.
הרגשתי שהוא רוצה לזרוק לפח את כל המיקרים של של האנשים שלא הצליח להם, כולל אותי. ושהוא מאשים אותי בזה שזה לא מצליח לי.

נכון, אני יודעת שאני האשמה, אני לא מאשימה אף אחד מלבד את עצמי שלא הצלחתי לעצור את עצמי מלהמשיך לאכול כשרציתי להקיא!
אבלללללל את המסקנה הברורההההה כלכך שהניתוח הזה פשוט לא מתאים לי, לא מתאים לאנשים כמוני, אף אחד לא אמר לי
ואף אחד לא הזהיר אותי שזה לא בשביל כולם! אפילו לא הפסיכיאטר שנתן לי אישור לעבור את הניתוח.
ואף אחד לא יכול להאשים אותי בזה שלא ניסיתי או בוויתור, כי במשך שניםםם ללא הצלחה באתי אליו כל כמה חודשים במטרה למצוא את הסגירה האולטימטיבית- זו שתאפשר מעבר מים אבל גם תגביל מזון. אך לשווא.
ובמשך שניםםםם סבלתי מהקאות חריפות והתעלפויות והתיבשויות וביקורים במיון ואיכות חיים גרועה וללא תוצאות משביעות רצון.

חשוב לי להבהיר, שאני לא כותבת את כל המגילה הזאת כי אני מרחמת על עצמי, אלא כי אני כועסת. אני שמנה ותמיד היתי שמנה, וזהו גורלי. והמנתח לא אשם שניכשלתי.
כל זה הוא באשמתי המלאה, ולא באשמתו וזה ברור לי.

אבל יחד עם זאת, לדעתי, תפקידו של המנתח הוא גם להיות פנוי ריגשית. זה לא הגיוני שהוא רק שואל כל הזמן: "לפתוח או לסגור"? ודוקר אותי, וזהו, "להתראות, תבואי עוד חודש". בהצלחה בחיים!
העובדה שמעולם לא היה אדם אחד אפילו , שתמך בי, לא דיאטנית, לא פסיכולוג, גם לא המנתח,
אז האם זה באמת מפתיע שזה כשל? שלא הצלחתי לשנות הרגלי אכילה ורק סבלתי כל הזמן?

בקיצור,
היום, לאחר עשר שנים של סבל וללא ירידה משמעותית,
מסתבר לי, שצריך להוריד את הטבעת בערך כל עשר שנים,
כי החרא הזה מתבלה...
אז אני שוקלת ניתוח הסרה...
בבקשה אשמח לעצות
תודה ובהצלחה לכולם

קוביd1

New member
הוצאת טבעת

אני לא יודע מי ניתח אותך , רופא טוב להוצאת הטבעת זה ד"ר אבינוח ,שמעתי עליו הרבה סיפורים בניתוחים חוזרים של הוצאת הטבעת
הסיפור שלך מפליא אותי 8 שנים להקיא בלי לעשות כלום , זה מחדל גדול שלך
האם את רוצה להוציא את הטבעת ולעשות ניתוח אחר כמו שרוול או שרק להוציא את הטבעת ולהישאר במשקל של 140 ק"ג בגיל כזה צעיר
את כותבת "לאור כל המידע שיש בזמן האחרון על חסרונות הטבעת,
אני מניחה שאני צריכה להוריד אותה." עזבי מה שכתוב תעשי מה שטוב לך יש הצלחות בטבעת יש גם כישלונות ,ואת לצערי בקטגוריה של הנכשלים
בקיצר תיגשי ותתייעצי עם רופא טוב שעושה את כל סוגי הניתוחים ואולי תחשבי על שדרוג כמו שרוול או מעקף.

הרבה בריאות

קובי

קוביd1

New member
נושית

אני מנסה להבין איך הקאת 8 שנים ולא עשית כלום ,שאלה 8 שנים של הקאות זה איכות חיים ,?אני אומר עושים ניתוח לרדת במשקל וזאת מטרה ,אבל לא כל האמצעים מקדשים את המטרה ,מה את חושבת ,אני לא מתכוון להטיף לך מוסר ,רק בשביל שאחרים ילמדו מהמקרה שלך ,מה התשובה שלך

קובי

נ ו ש י ת

New member
מי אמר

שלא עשיתי כלום??
זה ממש לא הוגן להניח שבגלל שניכשלתי, אז כנראה שסתם התעצלתי ולא עשיתי שומדבר.

אני לא מכירה אותך ולא יודעת אם עברת בעצמך את הניתוח אבל כנראה שהצלחת בו
ואתה לא מכיר אותי ואתה לא יודע מה עובר על בנאדם עד שאתה בנעליים שלו :-\

אולי לא קראת לעומק את הסיפור רקע שלי.. (בשביל זה כתבתי אותו בהודעה הראשונה כדי שיהיה ברור מה עבר עליי.)

המחדל הוא לא - שהקאתי, אלא שעשיתי בכלל את הניתוח. ועשיתי אותו בעקבות שיכנועים עיקביים מצד רופא המשפחה שניסה לשכנע אותי לעשות את זה מגיל 16.
היתי סהכ בת 18 כששמו לי מחסום על הקיבה. עוד לא ניסיתי את כל האפשרויות, עוד לא ניסיתי מסגרות של תמיכה או פסיכולוג. לא סיפרו לי את כל התמונה, לא סיפרו לי מה נהיה המצב בעוד עשר שנים.

מהרגע הראשון, זה היה רע. אבל לא וויתרתי כי חשבתי שזה ככה אמור להיות וככה זה אצל כולם. מה גם, שהטבעת היתה במקום הנכון.חשבתי צריך להתאמץ ולעבור את זה וככה משכתי שנתיים שבהם הורדתי 20 קילו.
אחרכך כשהפסיקה הירידה, זה לא שבמשך 6 שנים ישבתי בבית ובכיתי על מר גורלי-
אלא הלכתי כל הזמן באופן עיקבי ורצוף למנתח,
ושומדבר לא עזר! חוץ מלפתוח\לסגור\לפתוח\לסגור\לפתוח\לסגור לא היה שומדבר. ושוב ושוב ושוב ושוב ולא עוברים מים, ואז עובר כל סוגי האוכל, ואז לא עובר מים וצריך לפתוח במיון ושוב לפתוח\לסגור\לפתוח
כמה אפשר ככה?!?!? כל הזמן הלכתי ולא קיבלתי שום כלי עזר. לא נעשה שומדבר.
למי עוד היתי אמורה לפנות??? זה לא מתפקידו לעזור לי ?
מה גם שתוך כדי כל השנים האלה, ניסיתי מלא דברים במקביל לסגירה והפתיחה של הטבעת: שומרי משקל, פסיכולוגית, פסיכיאטר שנתן לי כדורים נגד דכאון, קבוצת תמיכה של מכורים אנונימים, כדורים להורדת התאבון ודיאטות,
דיקורים באוזניים, דיאטניות שונות ועוד ועוד ועודדדדדדדדד אם אני אתחיל עכשיו לספר לך את כל הסיפור חיים שלי אנחנו לא ניגמור היום.

אחרי כלכך הרבה זמן ואחרי כלכך הרבה כישלונות ורגשות אשם, לא יכולתי יותר. הרמתי ידיים, אמרתי זהו די הקאתי את טיפת הנשמה האחרונה כנראה נגזר עליי להיות שמנה ולמות מהשמנה. וזהו. כי כמה אפשר??
אז הלכתי לפתוח את הטבעת, ומיידית תוך שנה עליתי 40 קילו (ומקצת דישדוש בפורום ראיתי שזה קרה גם לעוד הרבה אנשים!)
אני לא היתי יכולה לנהל חיים נורמלים ורגילים כי כללל הזמן הקאתי. וכשלא הקאתי, כי זו היתה תקופה שהיתי פתוחה (כדי לנוח מההקאות או כי לא עברו לי מים, אז היתי כלכך משולחת רסן שהיתי אוכלת בלי הכרה- הרבה יותר ממה שהיתי אוכלת לפני הטבעת)
ברור שזה לא איכות חיים!!!
ואני מאוד סקפטית לגבי האפשרות לעשות את זה לעצמי שוב פעם עם ניתוח השרוול או מעקף או מה שזה לא יהיה.

קוביd1

New member
נושית

את לא מכירה אותי ואני לא מכיר אותך ,אז אני כן עברתי ניתוח טבעת בדצמבר 2000 מעל 12 שנה ותודה לאל הכל בסדר \אני לא מקיא הרבה מאוד שנים ,אני כנראה הצלחה של הניתוח ,ואני בן 63 כבר לא ילד .
אני לא שופט אותך ,רק כואב לי שסבלת כל כך הרבה שנים ורק עכשיו החלטת להוציא את הטבעת ,מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא ,תאמיני לי קראתי כמה פעמים את מה שכתבת הרי אני רוצה ומנסה לעזור ,יש לי ניסיון של 12 שנה בפורום וראיתי וקראתי על אלפי מנותחים ,שחלק גדול הצליח וחלק נכשל ,כמו כל דבר בחיים ,.
קראתי את מה שכתבת על רופא המשפחה ששכנע אותך לעשות ניתוח ,אני רואה את זה בחומרה ,אני חושב שלקבל אישור לניתוח צריך אישור פסיכיאטרי כמו שדורשים עכשיו ,שהמנותח מודע למה שהוא אמור לעבור ,ומה שקורה אחרי זה.
לא נגזר עליך להיות שמנה ,את יודעת למה השומן יכול לגרום ואני לא מדבר על המראה החיצוני ,אני מדבר על הבריאות ,קחי גם את זה בחשבון
אני מקווה שילמדו מהמקרה שלך וטוב שכתבת את מה שעבר עליך
מה שנשאר לי זה לאחל לך הצלחה במה שתחליטי ,ומקווה לשמע ממך רק בשורות טובות

קובי

נ ו ש י ת

New member
תודה

(ונ.ב- כן קיבלתי אישור של פסיכיאטר, שלדעתי, בזמנו, זה היה סתם עניין פרוצדורלי, הוא בכלל לא ידע שומדבר על הניתוח עצמו, ולא סיפר לי עליו דבר. אלא סתם שאל אותי.."למה את רוצה להרזות" "האם יש לך בעיות חברתיות" "האם אנשים צוחקים עלייך שאת שמנה" וכו...אלה סוג השאלות...)

קוביd1

New member
נושית

את לא מכירה אותי ואני לא מכיר אותך ,אז אני כן עברתי ניתוח טבעת בדצמבר 2000 מעל 12 שנה ותודה לאל הכל בסדר \אני לא מקיא הרבה מאוד שנים ,אני כנראה הצלחה של הניתוח ,ואני בן 63 כבר לא ילד .
אני לא שופט אותך ,רק כואב לי שסבלת כל כך הרבה שנים ורק עכשיו החלטת להוציא את הטבעת ,מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא ,תאמיני לי קראתי כמה פעמים את מה שכתבת הרי אני רוצה ומנסה לעזור ,יש לי ניסיון של 12 שנה בפורום וראיתי וקראתי על אלפי מנותחים ,שחלק גדול הצליח וחלק נכשל ,כמו כל דבר בחיים ,.
קראתי את מה שכתבת על רופא המשפחה ששכנע אותך לעשות ניתוח ,אני רואה את זה בחומרה ,אני חושב שלקבל אישור לניתוח צריך אישור פסיכיאטרי כמו שדורשים עכשיו ,שהמנותח מודע למה שהוא אמור לעבור ,ומה שקורה אחרי זה.
לא נגזר עליך להיות שמנה ,את יודעת למה השומן יכול לגרום ואני לא מדבר על המראה החיצוני ,אני מדבר על הבריאות ,קחי גם את זה בחשבון
אני מקווה שילמדו מהמקרה שלך וטוב שכתבת את מה שעבר עליך
מה שנשאר לי זה לאחל לך הצלחה במה שתחליטי ,ומקווה לשמע ממך רק בשורות טובות

קובי

mamasita2

New member
אני מניחה ש...

שהמחדל הגדול הוא זה שנתת לעצמך לסבול כל כך הרבה שנים בלי לעמוד על שלך ולהוציא את הטבעת קודם.
אני לא יכולה לתאר מז הז לחיות כל כך הרבה זמן עם הקרות או שילשיולים.
אין לי ניסיון עם טבעת אבל עברתי עיקוף לפני חודשיים וחצי וירדתי כבר קרוב ל 30 ק"ג ויש עו הרבה כי כמוך משקלי היה בשמיים.
אם את רוצה לא להיות שמנה ולחזור לחיים נורמאלים ממליצה בחום לעשות או שרוול או מעקף כשמוציאים את הטבעת וככה להרוג שתי ציפורים במכה.
בכל מקרהת מה שלא תחליטית מאחלת לך בהצלחה ומקווה שתפסיקי עם הכאבים והשלשולים בקרוב!

אופירA

New member
מנהל
שרוול ומעקף אינם פתרונות קסם סופיים

ממש לא.
ללא ידע בתזונה נכונה לא יהיה שינוי הרגלים אלא הרזיה זמנית ביותר. לא חסרים מנותחי שרוול ומעקף, שעקב חוסר ידע בתזונה חזרו והשמינו במשך השנים.
שרוול ומעקף לא מבטיחים שלא יהיו שום בעיות בגוף - חסימות מעיים, דלף, חוסרים תזונתיים חמורים עקב תת ספיגה (ואח"כ בגיל 40 הבן אדם לא מסוגל לעמוד על הרגליים בכלל) - כל הבעיות לטווח הארוך או הקצר.

אם לא לוקחים אחריות על ההתנהגות - שום ניתוח לא יעזור. הניתוחים מיועדים להקל עלינו את לקיחת האחריות על ההתנהגות ולהפוך אותה לאפשרית. אבל עלינו לדעת כיצד לקחת אחריות על ההתנהגות. ואם לא נדע, לא יהיה קוסם שיחדיר זאת להכרתנו.

ודבר נוסף - שרוול ומעקף אחרי טבעת (=ניתוחי רביזיה) מסוכנים מאוד, הרבה יותר מאשר שרוול ומעקף בתוליים, כניתוח ראשון, ובהם מתרחשים רוב אחוזי המוות בבריאטריה. מסוכן מאוד לעבור ניתוח ארוך וקשה בהרדמה מלאה, כאשר יש השמנת יתר כל כך גדולה.
לכן קודם צריך ללמוד להשתמש נכון בטבעת וללמוד התנהגות תזונה והרגלי חיים נכונה.
ורק אם צריך עזרה מעבר לזה, כי זה לא מספיק, אז יש לחשוב על סיכון של ניתוח רביזיה.

אופירA

New member
מנהל
אני לא חושבת בכלל שיש קטגוריה של נכשלים

וגם אם יש - נושית לא נמצאת בקטגוריה הזו.
הטבעת שלה תקינה ואין שום כישלון בטבעת.
הכישלון הוא בהתנהלות עם הטבעת.
אם נועלים את הטבעת, ברור שסובלים. אם סובלים לא יכולים לחיות כך.
אם לא יכולים לחיות כך - הולכים ופותחים את כל הטבעת. משמינים בגלל שלא נעשה שימוש כלל בטבעת, משמינים בגלל אורח חיים לא נכון.

אם לא נועלים את הטבעת לא סובלים ולא מתייבשים ולא צריכים להקיא ויכולים להיעזר בטבעת כדי לרכוש הרגלים נכונים.
כמובן שצריך להבין איזה הרגלים לרכוש, כדי להיעזר בטבעת כדי לרכוש אותם. זה לא מתרחש מאליו בניתוח...
כדי להבין צריך ללמוד. ללמוד את הידע הנכון בתזונה ובהרגלים נכונים.
אם אין ניתנת הדרכה פסיכולוגית או דיאטנית ע"י המרכז הרפואי, צריכים לגשת להדרכה כזו באופן עצמאי.
צריך להבין, שהמנתח עושה רק ניתוח, הוא לא יכול לעשות את כל העבודה שנדרשת בשביל ההרזיה.

זה כמו שתעשה קורס להנה"ח, ותצפה שהמורה ישיג לך עבודה. לא נכון לצפות שהוא ייגש למבחן במקומך, וגם לא לראיונות עבודה במקומך. אם לא תיגש לבחינה, לא תקבל תעודה. אם קיבלת תעודה ולא מצאת עבודה - צריך לבדוק מהם כישורי מציאת העבודה שלך או מה הבעיות בשוק העבודה הנוכחי. ולא לצפות שהמורה להנה"ח יפתור בעיות אלה.
אם צריך, יש ללמוד גם קורס לחיפוש עבודה ולקבל עזרה בבניית קורות חיים. אם צריך, יש לעשות גם טיפול לבעיות ההתנהגות שמפריעות למצוא עבודה. אם צריך, אז גם לעבור דירה לאיזור עם יותר עבודה, או דרכים נוספות. לא מספיק רק לעבור קורס, והופ - תיפתר הבעיה התעסוקתית.

אופירA

New member
מנהל
על מה את מדברת?

לא נשמע בשום מקום שצריך להוציא את הטבעת אחרי 10 שנים. מאיפה הרעיון הזה???
אנשים מסתובבים עם טבעות מעל 25 שנה, ולא צריכים להוציא כלום.

מהו בדיוק "כל המידע שיש בזמן האחרון על חסרונות הטבעת", ולמה לכל הרוחות הגעת למסקנה שאת צריכה להוריד אותה? איזו סיבה שבעולם לעשות ניתוח בהרדמה מלאה סתם?
אם הכאבים מטרידים אותך - צריך לעשות צילום ולברר מה קורה. איך את יודעת שהם באיזור של הטבעת?

הבעיה היא בהתנהלות שלך עם הטבעת, ובעובדה שלא קיימת הדרכה איך להתנהל נכון.
אינני מבינה למה הקאת בטירוף 8 שנים. לא הכרת באותה תקופה אף אחד שלא מקיא? לא עלה בדעתך לחפש דרך למנוע את ההקאות האלה?
אינני מבינה גם למה פתחת את כל הטבעת. אי אפשר לפתוח אותה רק חלקית, כדי לא להשמין 40 קילו מתוך 20 שירדו?...

מיהם האנשים שמחזירים את כל המשקל למרות הטבעת? מי שפתח את כל הטבעת ולא שומר על תזונה מחזיר את כל המשקל. אבל לא הטבעת אשמה בכך, אלא העובדה שהוא פתח את כל הטבעת. למה לפתוח את כל הטבעת?
הירידה לא נעצרת מאליה, אלא חוסר מודעות לתזונה גורם לכך. 40 קילו לא עולים בשנה סתם כך הופ, אלא בגלל אכילה לא בריאה.
אני יודעת שיש לאנשים כמונו בעיה גדולה שגורמת להם להשמין בקלות ולרדת לאט ובקושי, אבל עדיין עדיף לשקול 90 לאחר ירידה "פתטית" של 20 קילו מאשר 140. ויש כל מיני ידיעות שיכולות לעזור גם לנו לאכול בריא, משביע, במסגרת היכולות הנפשיות שלנו, ועדיין להיות בעלי עודף משקל נורמטיבי (של 10-20 קילו) ולא 70 קילו.

היית צעירה (ואת עדיין צעירה מאוד) ולא קיבלת שום הדרכה כי לא היתה שום הדרכה. אבל להוציא את הטבעת אין שום סיבה, ולהישאר שמנה גם אין שום סיבה. וגם לעשות ניתוח אחר אין סיבה, כי הוא מסוכן מאוד (אחרי טבעת), וכי מעולם לא עבדת נכון עם הטבעת, אז אפשר להתחיל מהיום, אם את רוצה באמת לתת לעצמך סיכוי לצאת מהמעגל הנורא של ההשמנה המורבידית.

המנתח שלך מטורף (למה יש לי הרגשה שאני יודעת במדויק מיהו?). הוא חושב שמרזים ע"י הטבעת בלבד, ושלא צריך לאכול אם שמנים. הוא טועה ומטעה, ולכן אני כאן.
הרזיה ושמירה על משקל תקין למי שהיה שמן מורבידי - תתרחש אך ורק בשילוב כמה וכמה כלים, ולא רק ע"י הטבעת בלבד. כמו כן, הרזיה ושמירה לאורך שנים לא תתרחש ע"י הקאות וסבל וצום. אלו גורמים אך ורק לתוצאה שאת מדברת עליה - ייאוש והשמנה מחדש... עובדה!
המנתח שלך מתעקש להתווכח עם עובדות. וכשבן אדם מולי מתווכח עם עובדות, אני לוקחת את האצבע (שלי), מסובבת אותה על הרקה והולכת ללמוד ממישהו אחר על תזונה והתנהגות נכונה בעזרת הטבעת. למנתח אני הולכת רק בשביל האצבעות (שלו) - לנתח, לסגור ולפתוח. כי זה הדבר היחיד שהוא יודע לעשות טוב. כל שאר הדברים הוא עושה גרוע מאוד...

אל תוציאי שום טבעת. הגישה הנכונה היא להצר הרבה פחות ממה שהיה סגור לך, לאכול נכון באופן שלא תצטרכי להקיא כלל, ולא תצטרכי להימנע מאכילת ירקות וסיבים תזונתיים ושתייה מרובה, מהבוקר.
אם את רוצה להתחיל לאכול נכון, באופן שתהיי שבעה אבל תרזי בבריאות - את מוזמנת להתקשר לייעוץ טלפוני, להדרכה מקיפה, גם בהתנהגות תזונה (המותאמת לאורח חייך וליכולותייך הנפשיות והאישיות), גם בהתנהגות עם הטבעת (את מכתיבה לרופא כמה לסגור וכמה לפתוח ומתי, על בסיס ידע והבנה), וגם הדרכה בכיוון השינוי החשיבתי הנחוץ, אם נחוץ.
מהשמנה כזו לא תהיה לך בריאות. והחיים לא נגמרים בגיל 35 (ברוך ה', מלבד אלו שחולים, והחיים שלהם נגמרים מוקדם מאוד...). אז אם את רוצה להפסיק לסבול, בואי ללמוד הרבה ידע איך לשנות את אורח חייך באופן שמעשי עבורך ואת יכולה לעמוד בו ללא סבל ולהתרגל אליו.
הידע בחינם, ההדרכה בהתנדבות - רק תסכימי להיות בריאה! תעשי את זה היום, אל תחכי למחר...

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

נ ו ש י ת

New member
המידע...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4311161,00.html

היי אופירה, תודה רבה על המענה ועל ההצעה למתן עזרה
כתבת הרבה דברים נכונים שאני מזדהה איתם....

תשובות:
* אני סופגת מה"מידע" הנמצא למשל בכתבה שלמעלה (שמתי לינק) וממידע שקיבלתי ממנתחים של שרוול שהיתי אצלם שאמרו בעיקר דברים שליליים על הטבעת.

* לא פתחתי את כל הטבעת, פתחתי משהו כמו 3 CC בערך וזה הספיק כדי להעלות 40 קילו בשנה אחת. זה רק מראה כמה קיצוני כל הדבר. בכל פעם שהיתי מגיעה אליו הוא היה "משחק" עם חצי CC פחות או יותר או רבע ואף פעם לא הצלחתי להגיע למקום הנכון. ושוב חזרתי אליו.

* זה ברור מאליו שהמנתח לא אשם, וגם בשום מקום לא כתבתי שהטבעת אשמה, להפך, כתבתי אפילו כמה פעמים בהודעה הראשונה, שברור לי שאני האשמה כי לא רכשתי הרגלי אכילה.

* כתבתי את המילה "הופ" לא כדי לתאר שזה קרה באורח פלא או בקסם, אלא כדי לתאר את מהירות הבזק שבה עברתי מקיצוניות לקיצוניות בניתוח הזה !!

* את בעצם אומרת לא להוציא את הטבעת, לא לעשות ניתוח, ולא להרים ידיים, אבל זה מותיר אותי עם ברירה אחתת...ואני בוכה רק מלחשוב על זה שזה לחזור לתפקד עם הטבעת...וזה הדבר הכי נוראי שעברתי בחיים שלי. ולכן יש לי טראומה מאוד קשה מזה.
והלוואי היתי מכירה אז מישהו שהיה יכול לתמוך בי בצורה של דיאטנית מומחית בנושא אבל לא היתה חיה כזאת ואני לא יודעת אם היום יש.

*"הגישה הנכונה היא להצר הרבה פחות ממה שהיה סגור לך, לאכול נכון באופן שלא תצטרכי להקיא כלל, ולא תצטרכי להימנע מאכילת ירקות וסיבים תזונתיים ושתייה מרובה" - זה היה חלום חיי להגיע לעמק השווה הזה, לסגירה האופטימלית, אבל במשך 6 שנים הוא סגר\פתח\סגר\פתח ולא הצלחנו למצוא את הנקודה הזו ....אז אני לא רואה סיבה שעכשיו זה כן יקרה. אני מבחינתי, וויתרתי לבנתיים. אבל תודה על מילותייך.

אופירA

New member
מנהל
טעות, טעות, טעות, טעות, ועוד טעות.

את טועה בכל הגישה שלך.

א. בכתבה יש הרבה אי דיוקים וסתירות פנימיות, אבל בלחי שום קשר - אי אפשר להסיק ממנה שעלייך להוציא את הטבעת. איפה ראית את זה?

ב. המנתחים של השרוול רוצים לשכנע לעשות שרוול, אז הם משקרים (או טועים נוראות) לגבי הטבעת. למה להטעות ולשקר? תשבחו את השרוול, תעדיפו את השרוול, אבל אם בשביל זה צריך לשקר לגבי הטבעת - אז זה מראה שאולי אין לשרוול כל כך הרבה יתרונות כדי למכור את עצמו בלי להיעזר בהכפשת האלטרנטיבה. מה, הוא מפלגה פוליטית, השרוול?

ג. פתחת 3 CC ואת לא מוגבלת בכלל, כאילו פתחת הכל. 3 CC זו פתיחה קיצונית. לא צריכים לפתוח כל כך הרבה. צריך לפתוח רק 1/2CC, ואם זה לא מספיק אז עוד 1/4 או 1/2.

ד. לא הצלחת להגיע למקום הנכון כי אין דבר כזה "המקום הנכון"! כמו שהסברתי לך, הטבעת לא גורמת לך לרדת במשקל רק מעצם היותה סגורה בסגירה ה"נכונה". לא. צריך גם הרגלי אכילה נכונים, עם טבעת שסגורה באופן שמספיק כדי להגביל את הכמויות ולגרום לתחושת שובע, אבל לא מגביל אכילת ירקות ואוכל בריא. כלומר עם טבעת שאפשר להשמין איתה אם לא אוכלים בריא ונכון. אצל כולם זה כך. זה מהותו של ניתוח הטבעת.

ה. המנתח שלך (ושל רובנו) משוגע כרוני. חולה נפש חסר תקנה. הוא ישב וחיפש איתך את "המקום הנכון"... ולא נבלבל אותו עם עובדות. העובדה היא שבחיים הטבעת לא תוכל לעשות את העבודה בשבילך, למנוע את בעיית האכילה הרגשית שלך, למנוע את חוסר ההרגלים הנכונים וחוסר הידע בתזונה נכונה.

ו. הניתוח לא גרם לך לעבור מקיצוניות לקיצוניות. לא הוא גרם לך להשמין 40 קילו בשנה. אני במצבים הכי קשים שלי, עליתי רק 20 קילו בשנה. כדי לעלות 40 קילו בשנה, צריך לזרוק לכל הרוחות את כל האחריות על האכילה, ולאכול בלי שום חשבון, אפילו לא חשבון שאפשרי עבורך. התפיסה שלך אומרת, שאם את מרזה רק 20 קילו, זה פתטי. ואם את לא יכולה שלא להשמין, אז אין ערך לניסיון להשמין יותר לאט. שוברים את כל הכלים ולעזאזל הכל. זו טעות. תאמיני לי שאפשר להשמין יותר לאט, ולהיות יותר אחראית עם אוכל ללא הניתוח. אז לא הניתוח עשה לך את הקיצוניות, אלא הבעיות הרגשיות וההתנהגותיות שלך, שצריכות עזרה וטיפול.

ז. אין שום סיבה בעולם להוציא את הטבעת. למה להוציא את הטבעת לכל הרוחות? לא ענית לי. אם את רוצה להישאר שמנה ולא לרזות, מה מפריעה לך הטבעת בתוך הבטן? בשביל מה לחתוך?

ח. את טועה לחלוטין כשאת אומרת "זה מותיר אותי עם ברירה אחת...". מה פתאום? למה אנחנו כאן בפורום יכולים לאכול ולא להקיא, ואת לא יכולה? מי אמר לך שרק סגירה אופטימלית בנקודה מסוימת מאפשרת לאכול ירקות וסיבים תזונתיים ושתייה מרובה? אין סגירה אופטימלית. אני יכולה לאכול ירקות וסיבים תזונתיים ולחם מלא מהדקה הראשונה בבוקר, ולאכול כמויות מאוד גדולות, אם אני רוצה, אבל אני לא רוצה ולא צריכה. יש לי כלים נוספים מלבד הטבעת שמוציאה לי את החשק לאכול המון ומהר ובלילה, אבל לא מונעת ממני לאכול הרבה ומשמין.

אם את מחפשת את הנקודה האופטימלית - ברור שתסבלי כמו שסבלת. אני מדברת איתך על דרך אחרת, שלא מחפשת נקודות וקיצורי דרך. אני מדברת איתך על אכילה ללא הקאות, עם הגבלה קצת יותר גדולה אבל הרבה יותר קטנה ממה שהיית בה לפני הפתיחה של 3CC. אני מדברת איתך על רכישת הרגלי אכילה באמצעות ההדרכה שלי, ותמיכה טלפונית חינמית שלי, כאשר אם את צריכה יותר עזרה במתן כוח, אז לשלב את זה עם קבוצת תמיכה טובה.

ואני מדברת איתך על טיפול פסיכולוגי. אני לא יודעת מה הבעיות הרגשיות שלך, אבל אני יודעת שהן קיימות, ושאת זקוקה לשינוי חשיבתי והתנהגותי. אני יכולה להדריך אותך איך נכון לחשוב, אבל לא יכולה להביא אותך להגיע לשם בתוך עצמך. יש אנשים שהספיק להם לשמוע את זה ממני, והם הגיעו ליכולת הזו. אבל ברוב המקרים לא מספיק רק לשמוע.

אני מדברת איתך על דרך אמצע - לא קיצוניות - או 80 קילו או 140. משהו באמצע. נניח 100 קילו? יותר טוב מכלום, נכון? יותר בריא, יותר סביר. אם את משיגה את זה, ורוצה גם לטפל בזה ע"י ניתוח רביזיה - אוקיי, זה הגיוני, כי כבר רכשת הרגלים נכונים. אבל קודם תגיעי לשם עם הטבעת, וזה גם יפחית את סיכון ההרדמה בניתוח החוזר.

התמיכה שלי נותנת התייחסות מקיפה לכל הבעיה המורכבת - הרגשית/חשיבתית, ההתנהגותית, התזונתית והמקצועית עם הטבעת. אבל לא בהכרח שהתמיכה שלי מספיקה.
בכל אופן, בלעדיה בוודאי שלא תגיעי בדרך שלך למקום טוב יותר ממה שאת נמצאת עכשיו.
את וויתרת, ואני מבינה את הבחירה ומבינה את הטראומה שנגרמה בגלל חשיבה לא נכונה (שאני רוצה לעזור לך לשנות ולהחליף). אבל לצערי, הגוף שלך לא יוותר לך, ולא יסכין עם השמנת יתר כמו שלך. זה לא נגמר אף פעם ב-140 קילו. זה מטפס והולך ל-200 ויותר בקצב מהיר במיוחד. כי זה אופיה של התקלה המטבולית של השמנים המורבידים. ככל שהם שמנים יותר, כך הם משמינים מהר יותר ומרזים לאט יותר.

בואי תנסי ללמוד ממני מה שיש לי להציע לך. לסגור את הטבעת כמוני, בלי להקיא ובלי להתייבש ובלי להימנע מאכילה ובלי שום סבל.
ואם את לא רוצה בשום אופן לנגוע בטבעת, אז לפחות תלמדי הרגלי אכילה ושינויים בתזונה שאת יכולה לעשות ולא קשה לך, גם בלי ניתוח. ידע תזונתי והתנהגותי. כאן בהחלט אין לך שום דבר מה להפסיד.

למעלה