שאלות

שאלות ../images/Emo13.gif

1. בת 11 חודשים (כמעט), סדר האכילה שלה הוא בערך כך : כשקמה בבוקר : 120 מ"ל תמ"ל ארוחת עשר : גרבר (כן, יודעים שעדיף פירות טריים
) ארוחת צהריים : מרק ירקות ועוף טחונים אחר הצהריים : ביצה / לחם עם ממרח ולפעמים במבה ארוחת ערב : לחם / אבוקדו / טחינה / חומוס / פסטה / חביתה / מעדן, כמעט הכל, והרבה אבטיח
לאחר ארוחת הערב, מקלחת ושינה בסביבות שמונה, אבל השינה במיטה מלווה בבקבוק של 240 - 300 תמ"ל תמ"ל (השלמה לארוחת הערב) נרדמת בשמונה, מתעוררת בערך בחצות וחצי לעוד 180 מ"ל תמ"ל וישנה עד שבע בבוקר. (כלומר, ישנה משמונה בערב עד שבע בבוקר, עם קימה לעשר דקות בחצות וחצי) כלומר, התמ"ל הוא בבוקר, בערב ובלילה, האם לא מדובר בכמויות גדולות של תמ"ל ? האם לנסות להפחית ? (כיצד ? היא עייפה ועוד רעבה, היא לא תתחיל לשחק עם עוד אוכל מוצק..) 2. יש לנו משפחה שמגיעה בארה"ב, האם יש דברים שכדאי לבקש מהם להביא, מכיוון ששם הם הרבה יותר זולים (עגלה, מנשא וכו' כבר יש לנו כמובן) ? וספציפית נעלי צעד ראשון, האם כדאי ? (לא בהכרח זול יותר, אולי "רק" איכותי יותר) או כל דבר אחר. 3. קשה לה להרדם בלי בקבוק, בלילה זו לא בעיה, מכיוון שהיא אוכלת ונרדמת, אבל אם היא עייפה בצהריים, היא לא נרדמת בקלות, אלא עם בכי (ובקבוק מים לפעמים), טיפים להרדמות. 4. היא יושבת, מתיישבת, נעמדת, הולכת (תוך כדי החזקה), מאוד חברותית, צוחקת ומחייכת המון, ממלאת אחר בקשות למחוא כפיים, לשים ידיים על הראש, להביא נשיקה ושאר שעשועים
האם יש דברים ספציפיים התפתחותיים שכדאי ללמד אותה ? תודה רבה !

akavishon

New member
הטעות הגדולה ביותר זה הקישור שאתם עושים בין

ההרדמות לבין האוכל. אתם חייבים לגמול אותה מזה וכמה שיותר מהר. דבר ראשון זה הכי לא בריא בעולם להירדם עם בקבוק. אני מניח שכבר יש לה שיניים ואלו ההרגלים הכי גרועים בעולם ללכת לישון בלי לצחצח שיניים. כל הילדים שלנו, מגיל 4.5-5 חודשים הלכו לישון בלי בקבוק ולא התעוררו בלילה לאוכל. המון פעמים הורים טועים ומפרשים בכי כרעב. אולי הם צמאים? לנו באופן קבוע יש במיטה בקבוק עם מים וכשהקטן מתעורר הוא מוצא לבד את הבקבוק, שותה וחוזר לישון בלי צורך שאנחנו נקום עבורו. אני יודע שהגמילה מההרגל הזה יהיה לא פשוט, אבל אתם חייבים את זה לעצמכם ולה. גם לגבי הבקבוק בחצות - תתחילו לדלל לה את הבקבוק ותפסיקו עם זה. גם כשאתם מתעוררים בלילה, אתם לא הולכים ישר למקרר לדפוק ארוחה ולחזור לישון. נכון? יש את השיטה של הרם והורד להרדמה. משכיבים אותם לישון, אם הם בוכים, מרימים רק להרגיע, בלי פוצי מוצי ובלי משחקים וברגע שהיא נרגעת מחזירים למיטה, אומרים לילה טוב ומיד יוצאים מהחדר. בשלב מסויים זה עובד והם נרדמים... לגבי 4 - אני לא מאמין "בללמד" אותם דברים התפתחותיים. לכל אחד הקצב שלו וכמו שאומרים - לכיתה א' כולם מגיעים, יודעים לספור ויודעים את כל הצבעים...

AlonPe

New member
../images/Emo45.gif מסכים לגמרי!

ומניסיון
הקטנה לא נרדמת עד היום (אוטוטו 4) בלי שוקו, לפעמים גם קמה בלילה לשתות. זה הרגל גרוע, שמאוד קשה להיפטר ממנו! ולא רק שיניים! זה גורם להרבה צרות! דלקות אזניים, בעיות נשימה, ועוד! כדאי מאוד להימנע!

survivorrr

New member
נראה לי שבכלל אתם מלעיטים אותה יותר מדי.

לא מבין מה זה תמ"ל. אבל בגיל הזה סדר היום יותר מדי עמוס באכילה. נראה לי לא סביר. בטח בלילה - כמות לדעתי מוגזמת. הרדמה עם בקבוק - אסון של ממש.

hag70

New member
תמ"ל - תרכובת מזון לתינוקות

כלומר: מטרנה, סימילאק ושאר התחליפים לחלב אם.

למעלה