שאלות

pinukitush

New member
שאלות../images/Emo178.gif

שלום, יש לי מספר שאלות: 1. האם ניתן לחמם בקבוק חלב שאוב שעמד במקרר רק במים חמימים או שניתן גם בכוס מים רותחים? (המטרה כמובן לקצר זמנים ככל האפשר). 2. מה הדרך הכי מהירה לחמם חלב מוקפא בשקית? 3. לתינוק שלי, בן 3 שבועות, יש כמות בלתי סבירה של גזים והוא ניזון רק מחלב אם. האם הבעיה נעוצה במזון כלשהו שאני אוכלת? גרייפווטר לא עזר ועכשו אנחנו עם סימיכול ועדיין יש המון גזים. 4. האם חובה לעשות סטריליזציה למשאבה לפני כל שאיבה? האם אפשר לשאוב קצת, לשים את הבקבוק עם המשאבה במקרר ולהמשיך לשאוב בהמשך ללא סטריליזציה נוספת של המשאבה? 5. תוך כמה זמן לאחר שהתינוק אכל מהבקבוק, ניתן להאכיל אותו שוב מאותו בקבוק? אני מניחה שפרק זמן של שעה למשל לא מאפשר התפתחות חיידקים למרות שהיה מגע של פטמת הבקבוק בפה של התינוק.. 6. לאחרונה נתקלתי בתופעה של השתוללות על השד השני (שד ראשון יונק מצוין, אני מחליפה טיטול ושד שני משתולל). לפעמים ההשתוללות מתחילה כבר ברגע שאני ממקמת אותו לקראת ההנקה, ולפעמים תוך זמן קצר מרגע תחילת ההנקה. אני לא יודעת אם מדובר בשובע, גזים או עייפות.. האם יש דרך לדעת?

תשובות לא כולל תשובות על המשאבה

שלום, ראשית מזל טוב על הולדת בנך! לצערי אין לי נסיון עם המששאבה, ואשמח אם מדריכה אחרת תענה לך על שאלותייך החשובות. לגבי הטיפול הבחלב השאוב: חלב אם הוא מוצר "חי" ודינמי, ויש לטפל בו בעדינות. לכן מומלץ לחממו במיים חמימים. אם הוא יוצא מהקפאה- להפשיר בכלי עם מיים חמימים, ומדי פעם לרענן א המיים החמימים של הכלי. ככדאי להשתמש בחלב שאוב מהר ככל האפשר- ורצוי לשמרו במקרר עדד לפעם הבאה (אם נותר עודף). כמה זמן? אין על כך תשובות של שחור ולבן. לכן תמיד יעדיפו להשתמש מהר ככל האפשר. קחי בחשבון גם את מזג האויר, האם יום חם במיוחד, האם יש מיזוג בבית? לגבי תינוקך- סיבה אפשרית להשתוללות על השד יכולה להיות אכן גראפס, ואז אפשר לעשות הפסקה בין צד לצד, ולאפשר לגראפס לצאת. לגבי הגאזים- מבחינהמדעית לא נמצא קשר בין המזון שהאם מזינהאת עצמהלבין ההכ\גאזים, תמיד אוהבים לת את תושבי דר' אמריקה כדוגמא, כיון ששם נהוג להרבות באכילת קטניות ולא נרשמה עלייה בתלונות על הגאזים. אך ישנם המאמינים כי משפ' הכרוביים עשויה לגרום לכך (כרובית, ברוקולי, כרוב), פירות הדר, מוצרי חלב, קפה. תנסי לבדוק האם את מרגישה שמזון מסוים דוקא משפיע אצלכם, והאם ישנו שינוי אם את נמנעת ממנו. לגבי התינוק המתוק- דרך להתמודד עם הגאזים היא להשתמש הרבה במנשא, ולהרבות בתנועה, זה מקל מאוד על התינוק וגם על האם. בהצלחה לכם! וגדילה משגשגת ושופעת לתינוקך, ענת, לה לצ'ה.

לגבי משאיבה

לגבי סטריליזציה למשאיבה: אמורים להיות הוראות של היצרן מצורפות למשאיבה. על-פי הוראות המשאיבות שאני מכירה כתוב לשטוף היטב עם מים חמים וסבון, ולא צריך סטרליזציה. כן, אפשר לשאוב קצת, לשים במקרר ולהמשיך. כל זה במהלך יום אחד. למחרת צריך להתחיל לאחסן בבקבוק אחר. האכלת מאותה בקבוק- אין על זה מחקרים, לכן אנחנו שמרניות ואומרות בערך שעה, למרות שיש נשים שיאריכו ליותר. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה